|
Osadnicy online - gramy ? |
| Autor |
Wiadomość |
Szept [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005
|
|
|
| ja mogę wieczorami (kolo 22.00) zagrać, dzisiaj również. jak będize kto chętny może mnie łapac na gg 379515. |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2005
|
|
|
Ja chętnie zagram dzisiaj od około 21:30
Bedę na chacie jeśli ktoś chętny |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 11 Cze, 2005
|
|
|
| Ja bym chciał z wami też pograć (nie wiem czy akurat dziś się uda) ale mam kilka pytań. Zciągnąłem główny program, potrzebuję jeszcze ściągać jakieś pliki? Drugie pytanie - dlaczego na początku gry dostaje się 3 karty surowców i dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem? Da się jedno i drugie wyłączyć? |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
chociaz w osadnikow jestem poczatkujacy, to pozwole sobie odpowiedziec
| Krionah napisał/a: | | Zciągnąłem główny program, potrzebuję jeszcze ściągać jakieś pliki? |
nie
| Krionah napisał/a: | | Drugie pytanie - dlaczego na początku gry dostaje się 3 karty surowców |
wg standardowych ustawien budujesz na poczatku gry dwie osady i dwie drogi
kolejnosc budowania dla czterech graczy:
1. gracz A: 1. osada + 1. droga
2. gracz B: 1. osada + 1. droga
3. gracz C: 1. osada + 1. droga
4. gracz D: 1. osada + 1. droga
5. gracz D: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
6. gracz C: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
7. gracz B: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
8. gracz A: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
czyli otrzymujesz karty surowcow po wybudowniu drugiej osady, jeden surowiec za kazde sasiadujace pole (surowce odpowiadaja rodzajowi pola) takze moga to byc takze dwie karty lub nawet jedna
| Krionah napisał/a: | | dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem? Da się jedno i drugie wyłączyć? |
nie mozna zobaczyc kart przeciwnika, widac tylko reversy - w grze wystepuja czasami bledy - przewaznie gdy gracze maja wysokie pingi w stosunku do hosta |
|
|
|
 |
xshadow [Usunięty]
|
|
|
|
| Krionah napisał/a: | | dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem? |
Widać tylko jedną- tą którą klikniesz kradnąc. Potem już naida się zmienić wyboru na inną. |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
|
|
|
programik już jest na dysku
mam nadzieję, ze niebawem uda mi się pograć |
|
|
|
 |
xshadow [Usunięty]
|
|
|
|
Chocby i dzisiaj. Pewnie o 21 znowu ktos na chacie bedzie. Swoja droga mozna wyszukac dostepne gry i podlaczyc sie do kogos ze swiata |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
|
|
|
Z tymi surowcami to zapomniałem o tej zasadzie po przeczytaniu instrkcji |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005
|
|
|
kilka pytanek mi sie nazbieralo podczas grania za pomoca s3dconnector
1. jak dziala dzungla? (jakies eksploracje itd. - pokazuja sie zolte flagi z cyferakmi - o co chodzi?)
2. jak dziala wulkan - (jesli wypadnie pole z wulkanem to dostajemy 1 zloto ktore mozemy wymienic na dowolny surowiec - a pozniej wylewa sie lawa na jednen z szesciu rogow - na ktory? - losowo czy od czegos zalezy?)
3. jak dziala kopalnia zlota (chyba - nigdy tam nie dotarlem bo nie wiedzialem czy warto) - dostaje sie zloto za kazdym razem jak wypadnie dana liczba?
na razie tyle
ps. a moze GALAKTA usmaży nam jakis turniej online (cos na miare tego, odbytego w Lost Cities - za pomoca flexgames.com) |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005
|
|
|
| Tak jak pisałemw cześniej środa jest dniem kiedy gramy wieczorem w Osadników. Spotykamy się jak poprzednio na naszym chacie. |
|
|
|
 |
rafal gdansk
Gość
|
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005
|
|
|
milo sie gralo , ale nalezy przygotowac plan B na wypadek klopotow technicznych takich jakie spotkaly nas 15.06.2005, czyli gdy kogos notorycznie wyrzuca itp, no i oczywiscie czekam na turniej, prawda ze zorganizujeci , no i oczywiscie w tym turnieju bedzie super nagroda np dozywotnie darmowe gry od galakty |
|
|
|
 |
Szept [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Cze, 2005
|
|
|
Wczorajsze kłopoty to taki jakiś nieszczęsliwy zbieg okoliczności, najpierw komp mi się zawiesieł a zaraz potem sieć padła :/
A taki turniej sieciowy to może być rozgrzewką przed turniejem właściwym tym planowanym na wrzesień w Krakowie |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2005
|
|
|
| Niestety mnie prawdopodobnie nie będzie jutro. Dlatego jak coś to nie czekajcie na mnie tylko grajcie po prostu. Życzę miłej zabawy! |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Lip, 2005
|
|
|
Czuje się poszkodowany. Dlaczego nikt się nie pojawił wczoraj żeby pograć w Osadników? Oj nie ładnie. I jak bez treningu chcecie brać udział w turnieju? |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 13 Lip, 2005
|
|
|
| Mam problem z zakladaniem gry przez sea3d. tzn potencjalni gracze widząmoją grę, ale kiedy chcą się dołączyć otrzymują informacjęo braku odpowiedzi z serwera. Co z tym zrobić, może wiecie? Ma neostrade jeśli to ma jakieś znaczenie. |
|
|
|
 |
|
|