galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osadnicy online - gramy ?
Autor Wiadomość
Szept
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Cze, 2005   

ja mogę wieczorami (kolo 22.00) zagrać, dzisiaj również. jak będize kto chętny może mnie łapac na gg 379515.

D.W.
Galakta

Wysłany: Pią 10 Cze, 2005   

Ja chętnie zagram dzisiaj od około 21:30
Bedę na chacie jeśli ktoś chętny

Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Cze, 2005   

Ja bym chciał z wami też pograć (nie wiem czy akurat dziś się uda) ale mam kilka pytań. Zciągnąłem główny program, potrzebuję jeszcze ściągać jakieś pliki? Drugie pytanie - dlaczego na początku gry dostaje się 3 karty surowców i dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem? Da się jedno i drugie wyłączyć?

moonman
[Usunięty]

chociaz w osadnikow jestem poczatkujacy, to pozwole sobie odpowiedziec ;)

Krionah napisał/a:
Zciągnąłem główny program, potrzebuję jeszcze ściągać jakieś pliki?

nie

Krionah napisał/a:
Drugie pytanie - dlaczego na początku gry dostaje się 3 karty surowców

wg standardowych ustawien budujesz na poczatku gry dwie osady i dwie drogi

kolejnosc budowania dla czterech graczy:

1. gracz A: 1. osada + 1. droga
2. gracz B: 1. osada + 1. droga
3. gracz C: 1. osada + 1. droga
4. gracz D: 1. osada + 1. droga
5. gracz D: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
6. gracz C: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
7. gracz B: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada
8. gracz A: 2. osada + 2. droga -> otrzymuje po jednym surowcu za sasiadujace pola z ta osada

czyli otrzymujesz karty surowcow po wybudowniu drugiej osady, jeden surowiec za kazde sasiadujace pole (surowce odpowiadaja rodzajowi pola) takze moga to byc takze dwie karty lub nawet jedna

Krionah napisał/a:
dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem? Da się jedno i drugie wyłączyć?

nie mozna zobaczyc kart przeciwnika, widac tylko reversy - w grze wystepuja czasami bledy - przewaznie gdy gracze maja wysokie pingi w stosunku do hosta

xshadow
[Usunięty]

Krionah napisał/a:
dlaczego można zobaczyć karty przeciwnika kiedy kradnie się złodziejem?

Widać tylko jedną- tą którą klikniesz kradnąc. Potem już naida się zmienić wyboru na inną.

uiek
[Usunięty]

programik już jest na dysku :)
mam nadzieję, ze niebawem uda mi się pograć

xshadow
[Usunięty]

Chocby i dzisiaj. Pewnie o 21 znowu ktos na chacie bedzie. Swoja droga mozna wyszukac dostepne gry i podlaczyc sie do kogos ze swiata :)

Krionah
[Usunięty]

Z tymi surowcami to zapomniałem o tej zasadzie po przeczytaniu instrkcji :oops:

moonman
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005   

kilka pytanek mi sie nazbieralo podczas grania za pomoca s3dconnector

1. jak dziala dzungla? (jakies eksploracje itd. - pokazuja sie zolte flagi z cyferakmi - o co chodzi?)
2. jak dziala wulkan - (jesli wypadnie pole z wulkanem to dostajemy 1 zloto ktore mozemy wymienic na dowolny surowiec - a pozniej wylewa sie lawa na jednen z szesciu rogow - na ktory? - losowo czy od czegos zalezy?)
3. jak dziala kopalnia zlota (chyba - nigdy tam nie dotarlem bo nie wiedzialem czy warto) - dostaje sie zloto za kazdym razem jak wypadnie dana liczba?

na razie tyle :)

ps. a moze GALAKTA usmaży nam jakis turniej online (cos na miare tego, odbytego w Lost Cities - za pomoca flexgames.com)

D.W.
Galakta

Wysłany: Sro 15 Cze, 2005   

Tak jak pisałemw cześniej środa jest dniem kiedy gramy wieczorem w Osadników. Spotykamy się jak poprzednio na naszym chacie.

rafal gdansk
Gość
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005   

milo sie gralo , ale nalezy przygotowac plan B na wypadek klopotow technicznych takich jakie spotkaly nas 15.06.2005, czyli gdy kogos notorycznie wyrzuca itp, no i oczywiscie czekam na turniej, prawda ze zorganizujeci :D , no i oczywiscie w tym turnieju bedzie super nagroda :D np dozywotnie darmowe gry od galakty :D :D :D

Szept
[Usunięty]

Wysłany: Czw 16 Cze, 2005   

Wczorajsze kłopoty to taki jakiś nieszczęsliwy zbieg okoliczności, najpierw komp mi się zawiesieł a zaraz potem sieć padła :/

A taki turniej sieciowy to może być rozgrzewką przed turniejem właściwym tym planowanym na wrzesień w Krakowie :)

D.W.
Galakta

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005   

Niestety mnie prawdopodobnie nie będzie jutro. Dlatego jak coś to nie czekajcie na mnie tylko grajcie po prostu. Życzę miłej zabawy!

Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Nie 10 Lip, 2005   

Czuje się poszkodowany. Dlaczego nikt się nie pojawił wczoraj żeby pograć w Osadników? Oj nie ładnie. I jak bez treningu chcecie brać udział w turnieju? :P

Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Lip, 2005   

Mam problem z zakladaniem gry przez sea3d. tzn potencjalni gracze widząmoją grę, ale kiedy chcą się dołączyć otrzymują informacjęo braku odpowiedzi z serwera. Co z tym zrobić, może wiecie? Ma neostrade jeśli to ma jakieś znaczenie.

Odpowiedz do tematu