galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
No nareszcie wychodzi... :)
Autor Wiadomość
Mockerre
[Usunięty]

Wysłany: Sro 31 Maj, 2006   

Po pierwsze, Panowie, każdy ma prawo wyrażenia zdania, więc prosiłbym o nie unoszenie się.

Po drugie, w miarę możlwiości Krystianie, nie postuj kilku wiadomości po sobie.

Po trzecie, przeczytaj mój post powyżej odnośnie tych zasad.

Po czwarte, nie martw się - support do Runebounda będzie jak najbardziej.

Po piąte, zajrzyj na gry-planszowe.pl - tam masz listę sklepów, które się zajmują planszówkami i akcesoriami :)

Ajgor
[Usunięty]

To troszkę nieładnie wypowiadać się o "Galakcie" w stylu jakaś tam firemka. Ja osobiście mam problemy z czytaniem po Angielsku i wersja "Runebound" wydana w ojczystym języku jest dla mnie zbawieniem. Staram się zrozumieć politykę cenową Galakty bo jak przestaną na tym zarabiać to więcej lokalizacji nie zobaczymy. Można nawet dodać "Dobrych Lokalizacji" A ceny wydają się być dość rozsądne. Zawsze kolega Krystian może założyć firmę i pokazać jak należy to robić dobrze i bardzo tanio. Bez urazy!

Hudson
[Usunięty]

Chodzilo mi o darmowego Linuxa...

Najwiekszy wybor koszulek jest w Rebelu. Niestety 100 sztuk kosztuje 30zl, wiec raczej ich nie wytargujesz za darmo. Na przyszlosc: jezeli czegos nie znajdziesz w Rebelu, to dopiero wtedy mozesz pisac, ze tego nie ma :P

Krystian
[Usunięty]

Najwiekszy wybor koszulek jest w Rebelu. Niestety 100 sztuk kosztuje 30zl, wiec raczej ich nie wytargujesz za darmo.
ale może na 25 zł zejdą...

Na przyszlosc: jezeli czegos nie znajdziesz w Rebelu, to dopiero wtedy mozesz pisac, ze tego nie ma
Właśnie w rebelu zacząłem i nic nie znalazłem tych wymiarów. :shock:

To troszkę nieładnie wypowiadać się o "Galakcie" w stylu jakaś tam firemka.
A tam, gadanie. W dzisiejszych czasach trzeba być profesjonalistą żebyy utrzymać się na rynku w ostrej konkurencji. Nie gloryfikujmy ich tak. W końcu nie robią tego za darmo (sic! ;) )

Ja osobiście mam problemy z czytaniem po Angielsku i wersja "Runebound" wydana w ojczystym języku jest dla mnie zbawieniem.
Cóż, rozumiem... ja też wolę nie skupiać się na tłumaczeniu tylko grać. Sczególnie jak to 120 zł taniej :twisted:

Staram się zrozumieć politykę cenową Galakty bo jak przestaną na tym zarabiać to więcej lokalizacji nie zobaczymy. Można nawet dodać "Dobrych Lokalizacji" A ceny wydają się być dość rozsądne. Zawsze kolega Krystian może założyć firmę i pokazać jak należy to robić dobrze i bardzo tanio. Bez urazy!
Spoko, ale wydaje mi się, że chyba by zauważyli gdyby zaczeli robić poniżej kosztów, robią dobrą robotę i dobrze. Po prostu.

Po pierwsze, Panowie, każdy ma prawo wyrażenia zdania, więc prosiłbym o nie unoszenie się.
Sory, wnerwiło mnie robienie boga z tego, że wydadzą grę po polaku.

Po drugie, w miarę możlwiości Krystianie, nie postuj kilku wiadomości po sobie.
Mówiłe, że mi zablokowali edycję.

Po trzecie, przeczytaj mój post powyżej odnośnie tych zasad.
Mniejwięcej kumam czaczę.

Po czwarte, nie martw się - support do Runebounda będzie jak najbardziej.
Oby! Ma być jak najlepszy! <lol>

Po piąte, zajrzyj na gry-planszowe.pl - tam masz listę sklepów, które się zajmują planszówkami i akcesoriami
Za dużo szukania, a jak w rebelu nie znalazłem i paru innych to odpuściłem...

Hudson
[Usunięty]

http://www.rebel.pl/produ...trum-Black.html

50 szt. za 12zl.
Czyli nawet troche taniej. Zastanow sie jednak, czy te karty sa naprawde tak lamliwe. Ja kupilem sobie koszulki do Dungeoneera, ale pozniej je zdjalem i sie nudza w szufladzie.

Nikt z nikogo nie robi Boga, ale nigdy sie nie spotkalem z tym, zeby wydawca dodawal do gry koszulki. Co innego sklep. Niestety zadna firma (z tego co wiem) nie produkuje takich najtanszych koszulek w "waskim" formacie, wiec raczej nie ma co liczyc na jakas promocje.

Krystian
[Usunięty]

Czyli nawet troche taniej. Zastanow sie jednak, czy te karty sa naprawde tak lamliwe. Ja kupilem sobie koszulki do Dungeoneera, ale pozniej je zdjalem i sie nudza w szufladzie.

Poprostu jak miałem karty Magic The Gathering w rękach to czułem, że gorsze niż nawet zwykłe karty choćby Piatnika.

Nikt z nikogo nie robi Boga, ale nigdy sie nie spotkalem z tym, zeby wydawca dodawal do gry koszulki. Co innego sklep.
Sklep internetowym, mogą dodać 8) Na rynku rośnie konkurencja, trzeba się czymś wyróżnić dodatkowo :D

Niestety zadna firma (z tego co wiem) nie produkuje takich najtanszych koszulek w "waskim" formacie, wiec raczej nie ma co liczyc na jakas promocje.

Ok, czyli jak pasujące do Runebound idealnie to tylko, te firmowe drogie? ;/

I ten, czyli format koszulki 9,1 x 6,3 odpowiada idealnie kartom 57x88? Czy może są jakieś inne mniejsze bardziej dopasowane?

gath
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Cze, 2006   

Krystian szczerze wątpię by były jakieś węższe koszulki. Ja próbuję zbierać woreczki strunowe na karty do Catana (angielska wersja). Zbieram tak juz prawie 2 lata i mam jakieś 40% pasujących, reszta nie jest idealna.Pytałem w hurtowniach o wymiary i najmniejsze jakie mają dalece przewyższają wymiar kart. Chyba najlepszym wyjściem jest zgrzewarka, ale różnie kosztują i nie mogę nic powiedzieć o ich wydajności zanim padną.

Hudson
[Usunięty]

Krystian napisał/a:

I ten, czyli format koszulki 9,1 x 6,3 odpowiada idealnie kartom 57x88? Czy może są jakieś inne mniejsze bardziej dopasowane?

Przeczytaj opis tych koszulek, tam jest wszystko napisane.

jax
[Usunięty]

Krystian napisał/a:
Jak idę do salonu kupić brykę, to też targuje ile wlezię, a nie martwie się czy na mnie stracą.

Jak cie stac na bryki z salonow to pare zl na grze w te czy w inna strone nie powinno cie w ogole interesowac. :lol:

Atwar
[Usunięty]

Cytat:
Dlaczegoo niby? To, że wydają grę to nie ósmy cud świata. Droga jest jak cholera to niech dadzą np. kompler koszulek.

Zasada jest prosta: Jeśli coś jest w Twoim mniemaniu za drogie, masz dwa wyjścia:
1. Nie kupuj.
2. Znajdź tańsze.

Targować mozna się na "stadionie". (10-cio lecia) :D

Nataniel
[Usunięty]

Krystian napisał/a:
Pakiet kostek kosztuje tam 1$ więc u nas taka paczuszka chyba 6 kostek mogła by być za 3 złote, najlepiej teraz żeby zamówić wraz z przdpremierą.

Te kosci, ktore sa za $1 to sa te same, ktore beda w polskim Runeboundzie. Nie scieraja sie, poniewaz sa z naklejkami.

Kostki, ktore byly w 1ed scieraly sie straszliwie - tak samo jak kostki do Dooma.

Krystian
[Usunięty]

Atwar napisał/a:
Cytat:
Dlaczegoo niby? To, że wydają grę to nie ósmy cud świata. Droga jest jak cholera to niech dadzą np. kompler koszulek.

Zasada jest prosta: Jeśli coś jest w Twoim mniemaniu za drogie, masz dwa wyjścia:
1. Nie kupuj.
2. Znajdź tańsze.

Targować mozna się na "stadionie". (10-cio lecia) :D

To akurat chyba każdy wie więc po co to przytaczasz, nie pouczaj mnie takimi farmazonami.

Te kosci, ktore sa za $1 to sa te same, ktore beda w polskim Runeboundzie. Nie scieraja sie, poniewaz sa z naklejkami.

Kostki, ktore byly w 1ed scieraly sie straszliwie - tak samo jak kostki do Dooma.

No to spoko, problem z głowy.

Atwar
[Usunięty]

Nie czuję się na siłach, aby Cię pouczać, poza tym to forum nie służy pouczaniu, ani lamentowi jakie to Galakta drogie gry wydaje, zatem nie dyskutujmy o tym więcej.

kristof
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Cze, 2006   

Jak się nie podoba to trza nabyć angielskiego - w Rebelu jeszcze jest. Jak na razie wszystkie gry Galakty wychodzą taniej niż ich obcojęzyczne odpowiedniki (porównując z cenami w polskich sklepach), więc zdaje mi się, że trudno tu mieć pretensje. Ja tam jestem zadowolony. A jak czegoś nie ma w pudle wersji orginalnej, to trudno się spodziewać dodatkowych bonusów chyba.

xshadow
[Usunięty]

Wysłany: Pon 05 Cze, 2006   

gath napisał/a:
Pytałem w hurtowniach o wymiary [woreczków strunowych- przyp. xs] i najmniejsze jakie mają dalece przewyższają wymiar kart.

naprawdę nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Zaglądałeś tutaj-> http://www.allegro.pl/sea...reczki+strunowe?

Odpowiedz do tematu