galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cena
Autor Wiadomość
tygrys
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Maj, 2012   Cena

Jak zobaczyłem, że wydajecie po polsku X-wing to się ucieszyłem ale jak przeczytałem w tym wątku http://www.gry-planszowe....=347237#p347237

informacje o cenie to się załamałem

Cytat:
zestaw podstawowy. 3 "figurki" - 40USD.
boostery. 1. słownie - jedna figurka - 15USD.

Mam nadzieję, że ta gran będzie dla Was finansowym sukcesem niemniej dla mnie cena jest niestety zaporowa.

FilipsO
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Maj, 2012   

Lol. 120 zł za 3 figsy, a potem 60 zł za model... A gdybym chciał zebrać armię do tej gry, musiałbym pewnie mieć z jednego boosterowego herosa (a pewnie ich gracze będą sprzedawać po 150 zł, wystarczy spojrzeć na medżiki), to popatrzmy:
5x-wingów: 420 zł (podstawka+4 dodatkowe_
1x luke skywalker - 150 zł
1x antilles - 90 zł

No i za taką małą armijkę bulimy... ok 700 zł. To ja chyba wolę warhammera fantasy battle.

kaimada
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Maj, 2012   

Nie znamy jeszcze skali gry. Ja bym strzelał, że jeden gracz powinien kontrolować góra parę X-wingów (jednego pilota i jego skrzydłowego) lub klucz TIE (czyli 3 modele).

D.W.
Galakta

Wysłany: Pon 14 Maj, 2012   

Cena jest ustalana na poziomie amerykańskiego konsumenta. Nam pozostaje się do tego tylko dostosować lub zwyczajnie nie wydawać tego typu gier.
Jeszcze przez długi czas siła nabywcza klientów Polsce będzie znacznie słabsza niż w USA i przez to produkt, który jest dla nich tani u nas będzie traktowany jako zwyczajnie dużo droższy. Ale niestety na to nic nie poradzimy...

deri
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Maj, 2012   

No to trzeba kilka pdstawek kupić i już maa armia jest :) ale hmm tak samo jest z DUST TACTICS zobaczym :(
ale znajać życie bedzie troche taniej (mam nadzieje) na poczatku aby klient przyciągnać (chyba :) ) zobaczymy jak Galakta poinformuje o sprzedaży. Liczymy na fajne promocje na początku dla złapania zajawki:)

FilipsO
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Maj, 2012   

Chwila. Czy boostery będą jak w lcg (wiesz co kupujesz) czy jak w ccg (w ciemno). Bo jak lcg to armia może nie być taka droga :razz: . Marudzimy, a i tak wszyscy to kupimy :twisted:

EDIT:
W boosterach są ustalone figurki. Będziemy mieli: X-winga, Y-winga, TIE i TIE Advanced (z vaderem! mniam)

CentrumGierPEGAZ
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Sie, 2012   X-wing

http://www.facebook.com/groups/Xwingminiature/

Facebookowa grupa wsparcia dla tych co nie mają za co i wogóle
a i tak kupią i będą manewrować przeciwników w X-winga!

Taperonix
[Usunięty]

Wysłany: Sro 29 Sie, 2012   

Trzeba także zauważyć, że sprzedawane modele są już pomalowane i z tego co oglądałem na foto wyglądają naprawdę super, do tego dochodzą karty i żetony. Więc koszt 45 zł za model nie jest aż taki straszny.

BoBo2000
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2012   

A możecie podać jakiś link do strony gdzie można kupić te figurki lub przynajmniej obejrzeć jak wyglądają.

NLoriel
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2012   

BoBo2000 napisał/a:
A możecie podać jakiś link do strony gdzie można kupić te figurki lub przynajmniej obejrzeć jak wyglądają.

http://sklep.galakta.pl/c...?id_category=69

Vilk
[Usunięty]

Wysłany: Pią 14 Wrz, 2012   

Uch... "Millennium Falcon" czy "Slave I" wylecą z doku za jedyne 90 - 100 zł sztuka...

http://www.fantasyflightg...esem=2&esum=224

Świnko skarbonko i młotku, czas na was :cool:

Galron
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Wrz, 2012   

O moj biedny portfel on sie zaplacze :(

Barbus
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Wrz, 2012   

Fiuuu... miałem nadzieję, że nie wyjdą ponad 25$. Czy ktoś jest w stanie dojrzeć wartośc punktową? Wydaje mi się, że przy Hanie widzę coś ponad 40.

ojbodzio
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012   

Wielka szkoda, że taka cena bo już się zaczynałem nieźle napalać na tę grę, ale mój portfel dość szybko się wysusza. :cry:
Chyba lepiej poczekam na pierwsze wrażenia z rozgrywki a dopiero potem pomyślę na nowo

Crane
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012   

ojbodzio napisał/a:
Wielka szkoda, że taka cena bo już się zaczynałem nieźle napalać na tę grę, ale mój portfel dość szybko się wysusza. :cry:
Chyba lepiej poczekam na pierwsze wrażenia z rozgrywki a dopiero potem pomyślę na nowo

Zależy na czyje pierwsze wrażenia czekasz, miesiąc temu na GenConie ludzie którzy w to grali byli raczej zachwyceni. Co do cen, to też bym wolał żeby było taniej, ale generalnie nie jest źle, chyba że pojawi się jakieś ciśnienie do grania turniejowego to mogą się te wydatki mocno zwiększyć.

Odpowiedz do tematu