|
Dominacja Slaneesha a faq 1.8 |
| Autor |
Wiadomość |
Borin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2012 Dominacja Slaneesha a faq 1.8
|
|
|
Mam pytanie czy w związku z nowym faqiem (1.8) i pamiętając o tym wątku:http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=3013&highlight=dominacja+slanesha
jednak mogę dalej zagrać swoje taktyki? - będę wdzięczny za odpowiedź, gdyż jest dla mnie b. istotna. |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2012
|
|
|
| możesz rozwinąć, nie chce mi się wyszukiwać o co chodziło w tamtym temacie. |
|
|
|
 |
Borin [Usunięty]
|
|
|
|
| pytanie proste mam: facet zagrywa dominacje w swojej turze, a ja "niejako w odpowiedzi" zagrywam np. długą zimę, pielgrzymkę za free (bo akurat mam 4 rozwinięcia na misji) itd. itp. Generalnie czy mogę zagrać jakieś taktyki (bo chyba nie rozumiem tego przykładu z faq 1.8) - tzn. dla mnie wygląda to tak jakbym mógł zagrać tylko taktykę anulującą dominację?. Sorki za skomplikowanie postu ale potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia;)) |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
|
|
|
| Borin napisał/a: | | pytanie proste mam: facet zagrywa dominacje w swojej turze, a ja "niejako w odpowiedzi" zagrywam np. długą zimę, pielgrzymkę za free (bo akurat mam 4 rozwinięcia na misji) itd. itp. Generalnie czy mogę zagrać jakieś taktyki (bo chyba nie rozumiem tego przykładu z faq 1.8) - tzn. dla mnie wygląda to tak jakbym mógł zagrać tylko taktykę anulującą dominację?. Sorki za skomplikowanie postu ale potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia;)) |
W odpowiedzi na dominację możesz grać ile chcesz kart, pod warunkiem że Cie na to stać i spełniasz warunki tych kart. Nie można natomiast odpowiadać na karty które zostaną zagrane jako efekt dominacji (czy na taktyki które dominacja wyciągnie i zagra za free)
Pozdr. |
|
|
|
 |
Borin [Usunięty]
|
|
|
|
Wszystko jasne . Dzięki Wielkie. |
|
|
|
 |
Maciekkk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2012
|
|
|
ja przepraszam za pytanie, jestem laikiem, póki co gram tylko core setem z żoną... dominacja slaneesha jest jedną z tych kart którą słabo ogarniamy.
Stwierdziłem, że muszę się w końcu zapisać na to forum, bo pytań mam całą masę.
Pozdrawiam przy okazji wszystkich zapalonych graczy
WHI rządzi |
|
|
|
 |
Nilis [Usunięty]
|
|
|
|
| Maciekkk napisał/a: | ja przepraszam za pytanie, jestem laikiem, póki co gram tylko core setem z żoną... dominacja slaneesha jest jedną z tych kart którą słabo ogarniamy.
Stwierdziłem, że muszę się w końcu zapisać na to forum, bo pytań mam całą masę.
Pozdrawiam przy okazji wszystkich zapalonych graczy
WHI rządzi |
Ja nie wiem jak Ty czy inni obecni na forum możecie grać z żonami? Moja Ukochana to by te karty wyrzuciła do Wisły mimo że rzadko gram ze wspólokatorem, aż się marszczy jak widzi "tą głupotę" jak to nazywa |
|
|
|
 |
Maciekkk [Usunięty]
|
|
|
|
cóż... jak w moim małym miasteczku otworzyli empik i zobaczyłem w środku WHI to stwierdziłem, że w sumie mógłbym kupić (wtedy byłem jeszcze kawalerem ).
Z żoną grywałem czasem na kompie w herosów, etherlords i disciples. Szczególnie upodobała sobie etherlords. Powiedziałem jej, że WHI to coś w podobie tylko, że na żywca. Grę nabyłem dosłownie na tydzień przed ślubem ... po ślubie nakłoniłem ją do gry. Dwie pierwsze (w tak zwane otwarte karty) przegrała. Ale potem nagle załapała zasady i ku mojemu zdumieniu wygrała . Ostatnio przerzuciliśmy się na "słabsze" core setowe rasy (imperium i chaos). Żona stwierdziła, że trzeba trochę rozbudować te talie i postanowiła na gwiazdkę zakupić nam od razu cały cykl spaczenia. WHI to taka nasza mała gra rodzinna |
|
|
|
 |
|
|