galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dominacja Slaneesha a faq 1.8
Autor Wiadomość
Borin
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Sie, 2012   Dominacja Slaneesha a faq 1.8

Mam pytanie czy w związku z nowym faqiem (1.8) i pamiętając o tym wątku:http://www.forum.galakta.pl/viewtopic.php?t=3013&highlight=dominacja+slanesha

jednak mogę dalej zagrać swoje taktyki? - będę wdzięczny za odpowiedź, gdyż jest dla mnie b. istotna.

DaRKeR
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Sie, 2012   

możesz rozwinąć, nie chce mi się wyszukiwać o co chodziło w tamtym temacie.

Borin
[Usunięty]

pytanie proste mam: facet zagrywa dominacje w swojej turze, a ja "niejako w odpowiedzi" zagrywam np. długą zimę, pielgrzymkę za free (bo akurat mam 4 rozwinięcia na misji) itd. itp. Generalnie czy mogę zagrać jakieś taktyki (bo chyba nie rozumiem tego przykładu z faq 1.8) - tzn. dla mnie wygląda to tak jakbym mógł zagrać tylko taktykę anulującą dominację?. Sorki za skomplikowanie postu ale potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia;))

DaRKeR
[Usunięty]

Borin napisał/a:
pytanie proste mam: facet zagrywa dominacje w swojej turze, a ja "niejako w odpowiedzi" zagrywam np. długą zimę, pielgrzymkę za free (bo akurat mam 4 rozwinięcia na misji) itd. itp. Generalnie czy mogę zagrać jakieś taktyki (bo chyba nie rozumiem tego przykładu z faq 1.8) - tzn. dla mnie wygląda to tak jakbym mógł zagrać tylko taktykę anulującą dominację?. Sorki za skomplikowanie postu ale potrzebuje łopatologicznego wyjaśnienia;))

W odpowiedzi na dominację możesz grać ile chcesz kart, pod warunkiem że Cie na to stać i spełniasz warunki tych kart. Nie można natomiast odpowiadać na karty które zostaną zagrane jako efekt dominacji (czy na taktyki które dominacja wyciągnie i zagra za free)

Pozdr.

Borin
[Usunięty]

Wszystko jasne :) . Dzięki Wielkie.

Maciekkk
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Sie, 2012   

ja przepraszam za pytanie, jestem laikiem, póki co gram tylko core setem z żoną... dominacja slaneesha jest jedną z tych kart którą słabo ogarniamy.

Stwierdziłem, że muszę się w końcu zapisać na to forum, bo pytań mam całą masę.
Pozdrawiam przy okazji wszystkich zapalonych graczy :)
WHI rządzi :)

Nilis
[Usunięty]

Maciekkk napisał/a:
ja przepraszam za pytanie, jestem laikiem, póki co gram tylko core setem z żoną... dominacja slaneesha jest jedną z tych kart którą słabo ogarniamy.

Stwierdziłem, że muszę się w końcu zapisać na to forum, bo pytań mam całą masę.
Pozdrawiam przy okazji wszystkich zapalonych graczy :)
WHI rządzi :)

Ja nie wiem jak Ty czy inni obecni na forum możecie grać z żonami? Moja Ukochana to by te karty wyrzuciła do Wisły mimo że rzadko gram ze wspólokatorem, aż się marszczy jak widzi "tą głupotę" jak to nazywa :razz:

Maciekkk
[Usunięty]

cóż... jak w moim małym miasteczku otworzyli empik i zobaczyłem w środku WHI to stwierdziłem, że w sumie mógłbym kupić (wtedy byłem jeszcze kawalerem :) ).
Z żoną grywałem czasem na kompie w herosów, etherlords i disciples. Szczególnie upodobała sobie etherlords. Powiedziałem jej, że WHI to coś w podobie tylko, że na żywca. Grę nabyłem dosłownie na tydzień przed ślubem :D ... po ślubie nakłoniłem ją do gry. Dwie pierwsze (w tak zwane otwarte karty) przegrała. Ale potem nagle załapała zasady i ku mojemu zdumieniu wygrała :) . Ostatnio przerzuciliśmy się na "słabsze" core setowe rasy (imperium i chaos). Żona stwierdziła, że trzeba trochę rozbudować te talie i postanowiła na gwiazdkę zakupić nam od razu cały cykl spaczenia. WHI to taka nasza mała gra rodzinna :)

Odpowiedz do tematu