galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
3 pytanka
Autor Wiadomość
Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Kwi, 2006   

Zrozumiałem opacznie co chciałeś wytłumaczyć, dopiero po poście Nataniela się zorientowałem w czym rzecz :oops:

Hudson
[Usunięty]

Jax i ja tez nie zrozumielismy, chyba ktos zle wyjasnil o co chodzi :) Zreszta nie wiem po co pisac o tych osadach, bo to chyba jest w instrukcji (jezeli mnie pamiec nie myli)

Grzegorz
[Usunięty]

Nie przejmujcie sie, mnie trudno jest zrozumiec. :D

@Hudson: Owszem, wszystko pisze w zasadach, jest tylko wiele sytuacji, gdzie powstaja spory o interpretacje zasad, i po to jest wlasnie przeze mnie wymieniona (linkem) encyklopaedia catanica. Ci panowie konsultujac sie z autorem i wydawnictwem Kosmos jak w danej problematycznej sytuacji wylozyc reguly, aby uniknac sporów.

Nie zwasze nawet regula do konca przewiduje trudne, skomplikowane lub bardzo zadkie sytuacje. I wtedy zamiast sie klócic przy stole, lepiej zapytac kompetentnych ludzi. A kto moze byc kompetentniejszy niz autor lub wydawnictwo? ;-)

Ja sam mialem w innej grze Teubera klopoty jak w pewnej sytuacji sie zachowac w grze. W moim przypadku regula nie wyjasniala jednoznacznie, co robic, wiec redaktorzy faq mi pomogli. Zapytali autora, a ten sobie regule domyslil. ;-)

Hudson
[Usunięty]

Grzegorz napisał/a:

@Hudson: Owszem, wszystko pisze w zasadach, jest tylko wiele sytuacji, gdzie powstaja spory o interpretacje zasad, i po to jest wlasnie przeze mnie wymieniona (linkem) encyklopaedia catanica. Ci panowie konsultujac sie z autorem i wydawnictwem Kosmos jak w danej problematycznej sytuacji wylozyc reguly, aby uniknac sporów.

Chodzilo mi o to, ze ten konkretny przyklad jest opisany w almanachu :)

EDIT: pomylka. Ta sytuacja jest opisana w regulaminie MP :)

Podkal
[Usunięty]

Wysłany: Wto 02 Maj, 2006   

A ja mam takie pytanie, byc może już było postawione,ale nie zdażyłem jeszcze przejżeć całego forum więc prosze o wybaczenie :)

Czy jest polska wersja lub zpolszczenie do Sea3d?? jeśli jest to prosiłbym o linka :)

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006   

Z tego co wiem, to nie.

xshadow
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Maj, 2006   

Chociaz autor pracuje nad nowym silnikiem wiec zaprasza do wspolpracy wszystkich chętnych, którzy chcieliby zeby ich ulubiona gra była zlokalizowana.

Odpowiedz do tematu