galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #3
Autor Wiadomość
Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Sie, 2012   

Koniec gry.

Gratuluję wygranemu: Martell pulkownik.

dibbler
[Usunięty]

Gratulacje Lordzie Martell :)

Dziękuję Adamowi za profesjonalne prowadzenie gry, ale przede wszystkim za poświęcony nam czas.

Dziękuję wszystkim za interesującą rozgrywkę. Do zobaczenia... mam nadzieję wkrótce :)

Adam Badura
[Usunięty]

Mogę poprowadzić następną grę. Czy wszyscy tu są chętni? Czy otwierać raczej nowy wątek naboru?

dibbler
[Usunięty]

Adam Badura napisał/a:
Mogę poprowadzić następną grę. Czy wszyscy tu są chętni?

Jestem za :)

gamaliel
[Usunięty]

gratuluje zwycięscy,dziękuje za czas prowadzącemu
a co do gry, zamiast mnie wolał bym wpuścić świeżą krew, gram bowiem już w 5 grze

TERF
[Usunięty]

Gratuluje pułkownikowi choc juz to robilem kilka tur wcześniej ;)

Jesli chodzi o Adama to pełna profeska szybkie aktualizacje, dokładość itd. Chyba najlepszy GM na forum (wionskuje z obserwacji pdf2 jeszcze trwa, a pozostale dosc ociagale ida)

Adam Badura napisał/a:
Mogę poprowadzić następną grę. Czy wszyscy tu są chętni?

Tez za bo w pdf5 zapewne niedlugo sprzatna mnie z mapki za błedy zapłace srogo. :)

pulkownik
[Usunięty]

Dziekuje Wszystkim za emocjonującą rozgrywkę, a Adamowi za prowadzenie.

Potwierdzam chęć udziału w powtórnej rozgrywce, proponuje jednak żeby pokazywać mniej kart do przodu bo troche za bardzo przewidywalna rozgrywka się robi może 1 max 2.

TERF
[Usunięty]

pulkownik napisał/a:
Potwierdzam chęć udziału w powtórnej rozgrywce, proponuje jednak żeby pokazywać mniej kart do przodu bo troche za bardzo przewidywalna rozgrywka się robi może 1 max 2.

popieram max 1 a nawet 0 dla odmiany ;)

Adam Badura
[Usunięty]

Nabór do #6.

toszt
[Usunięty]

To i jeszcze ja :)

1. Gratulacje dla Pulkownika, to był nasz przyczajony tygrys (żeby nie powiedzieć, że 'Ukryty Smok'... Pozwoliłeś nam się wyżynać samemu rosnąc w siłę :)

2. Dziękuję Adamowi za pełen profesjonalizm :) tak z ciekawości, ile tych mapek dla nas przygotowałeś i wrzuciłeś?

3. Dzięki moim bliższym i dalszym sąsiadom, gra była dzięki Wam baaardzo ciekawa. W tym miejscu podziękowania dla Murgena/Shutta i Darth Miśkha, co prawda u nas nie rozwinął za bardzo skrzydeł, ale to on rozkręcił PBF#1 i dzięki niemu zaczęła się tu zabawa :)

4. Jako posiadacz największej ilości zamków z prawdziwego zdarzenia przyjmuję z pokorą tytuł 'drugiego po bogu' :)

5. Jeśli chodzi o kolejną grę, jestem za, obstaję za kilkoma zmianami;
-karty losujemy na początku tury (ewentualnie jak wszyscy pozostali gracze będą tak chcieli maks jedną w przód)
-jestem zwolennikiem gry z Kartami Losu, w tradycyjnej grze co chwile można wyliczyć co i jak, napisać 'nieważne kogo wybierzesz i tak nic nie zrobisz', a w KL mamy 50% kart o sile "0", mamy kilka kart zadających straty wygrywającemu, to daje nam bardziej realistyczne podejście, a mniej matematyczne. Proponuję swoje, ale dopasuję się do Was :) z matematyką problemów nie mam (czasem tylko zapomnę kogo mam 'na ręce' ;) )
-jeśli skład pozostanie ten sam, lub w większości ten sam, to przy losowaniu można by wykluczyć obecnie posiadane rody :)

Jeszcze raz dzięki Koledzy!

Adam Badura
[Usunięty]

toszt napisał/a:
2. Dziękuję Adamowi za pełen profesjonalizm :) tak z ciekawości, ile tych mapek dla nas przygotowałeś i wrzuciłeś?

Od tury 6 wygenerowałem 50 mapek. Wcześniej już usunąłem (dla oszczędności miejsca na Dropbox'ie, gdzie jest limit 1GB), więc nie jestem pewien, ale wcześniej byłem aktywniejszy niż ostatnimi turami. Przypuszczam więc, że łącznie było to rzędu 120 mapek (choć kilka nie trafiło do wątku, bo zdążyła przychodzić aktualizacja/uświadomienie sobie błędu nim załączyłem mapkę).

Mortyr
[Usunięty]

No to jeszcze ja dołączam się (nieco spoźniony) do creditsow.
Grałem niewiele, ale dzięki dla Adama za profesjonalizm :grin:
Gratuluję zwycięzcy przebiegłej taktyki, zobaczymy jak to będzie w #5 z Tyrellami :wink:
Pozdrawiam TERFa, mojego ulubionego przeciwnika :twisted: żaden z nas nie wygrał, ale może się jeszcze zmierzymy na polu bitwy.
tosztowi gratuluję zdobycia mojej stolicy - do końca myślałem, że to będzie Seagard :???:

toszt
[Usunięty]

Mortyr napisał/a:

tosztowi gratuluję zdobycia mojej stolicy - do końca myślałem, że to będzie Seagard :???:

Murgen/Shutt nie przekazał Ci, że obiecywałem mu zdobyć Winterfell prawie od początku :)

Poza tym prestiż zakończenia gry z trzema stolicami był zbyt silną zachętą...

TERF
[Usunięty]

hehehe dziekuje za indywidualne pozdrowienia ;)

Również pozdrawiam mego kochanego zdrajce :D

edit temat do odpiecia z gornej czesci forum :)

Odpowiedz do tematu