|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Queen Helga + Josef Bugman |
Autor |
Wiadomość |
Karl82 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 Queen Helga + Josef Bugman
|
|
|
Queen Helga
Action: When a Hero unit enters play under your control, put a @ unit with printed cost 3 or lower into play in the same zone from your hand.
Josef Bugman
Action: When a @ unit enters play under your control, search the top five cards of your deck for an Attachment support card and put it into play attached to that unit. Then, shuffle your deck.
Pytanie :
Czy jak mam Helgę na stole i zagrywam Bugmana, to czy mogę najpierw użyć akcji tego ostatniego, żeby poszukać karty wsparcia, a następnie użyć akcję Helgi i wprowadzić do gry jednostkę krasiową o bazowym koszcie 3 lub mniej?
Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012
|
|
|
Moim zdaniem... hmmm.. możesz je odpalić w jakiej chcesz kolejności (obydwa mają warunek when enters play). |
|
|
|
 |
DaRKeR [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Lut, 2012
|
|
|
możesz te akcje odpalić w dowolnej kolejności w pierwszym możliwym oknie akcji (czyli muszą być zagrane w odpowiedzi na siebie).
Np. najpierw akcja helgi, a w odpowiedzi akcja bugmana, tak by przy rozpatrywaniu, najpierw była akcja bugmana, a potem helgi. |
|
|
|
 |
Organek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012
|
|
|
Mam pytanie: czy Helga jako bohater może sama aktywować swoją akcję wchodząc do gry, czy musi już być w grze? |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2012
|
|
|
Tak, może się aktywować. |
|