galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Koleny text o Pani Jeziora
Autor Wiadomość
Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011   Koleny text o Pani Jeziora

Na stronie pojawił się kolejny text, który w humorystyczny sposób przedstawia nowych Poszukiwaczy, którzy będą dostępni w dodatku Pani Jeziora.

http://galakta.pl/

Text oczywiście jest swego rodzaju parodią The Legend of Zelda, zawiera również odniesienia do starej edycji Magii i Miecza. W końcu umieściłem również w nim mały easter egg, który będzie dostrzegalny jedynie dla fanów Golden Sun: Dark Dawn.

Paradox
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011   

Recenzja bardzo klimatyczna, fajnie się ją czyta i nazwy kart są nieźle wplątane w fabułę. Szczególnie mi się podobał kawałek o Magu i katastrofie na skałach :mrgreen:

Nemomon
[Usunięty]

Dzięki! Z Magiem to jest jeszcze i inna historia, bo moi znajomi doskonale wiedzą jak ja tego Poszukiwacza nienawidzę i z jaką najdzikszą rozkoszą spalił bym go na stosie, a jego popiół zmielił ;) .

W samej opowieści dotyczącej Błędnego Rycerza dodatkowo są też odniesienia do kart zadań Czarownika z Królowej Lodu.

Paradox
[Usunięty]

Oj tam. Magus nie wygląda na aż tak złą postać. Mogę się zgodzić z tym że brak możliwości wyboru walki psychicznej jest dużym minusem ale indoktrynowanie przyjaciół (niewolników?) jest całkiem fajną zdolnością która będzie dość często pomagać w walce z Panem Ciemności.

Odpowiedz do tematu