Zamknięty przez: admin Sro 08 Wrz, 2010 |
Interpretacja kart |
Autor |
Wiadomość |
Carnage [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Sie, 2010
|
|
|
1. Pozostałe karty które nie są taktykami wracają do ręki ich właściciela.
2. Nie zużywają się - stanowią próg.
3. Nie zgadzając się nie masz racji... Jeden zasób rzeczywiście równa się jeden młotek ale zauważ że na początku jest napisane: Akcja: , a potem następuje tekst. Takiej akcji możesz używać dowolną ilość razy zaraz po sobie (oczywiście jeśli masz następne żetony zasobów na niej). |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
To akcje zostają a nie zużywają się?( tzn te pojedyncze , a nie te na jednostkach) |
|
|
|
 |
Carnage [Usunięty]
|
|
|
|
Jeżeli karta jest na stałe w grze jak np. ta misja to oczywiście że nie zużywa się - możesz jej używać ile razy zechcesz (oczywiście jeśli starczy Ci zasobów). |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuje bardzo .Pomogłeś mi, coś tam zaczynam już kumać, zaraz gram po raz drugi, pewnie znowu najdą mnie jakieś pytania...... |
|
|
|
 |
Pakman [Usunięty]
|
|
|
|
Kajak napisał/a: | To akcje zostają a nie zużywają się?( tzn te pojedyncze , a nie te na jednostkach) |
Tylko żeby nie było nieporozumienia - oczywiście nie dotyczy to kart taktyk, które praktycznie zawsze są "jednorazowe" i po zagraniu odrzucane. |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
Dobrze no to wałkujemy dalej, ale już zupełnie inne tematy:
4)( załóżmy w celu ułatwienia że na wszystkie dalej wymienione czynności w tym punkcie mam" beki") Wykładam jednostkę do której posiadam 1 próg lojalności, i ona sama taką ikonę lojalnościową ma, czy odrazy mogę wyłożyć jednostkę z progiem lojalności 2,a dalej idąc tym tropem jednostkę z lojalnością 3 itd?
5)Wykonałem misję, usunąłem z niej zasoby i to co potrzeba, czy ona dalej zostaje i kiedyś ponownie mogę ją wykonywać?
6)Czy płonące dzielnice mają jakieś ograniczenia?
No to na razie tyle żeby nie przemęczać. |
|
|
|
 |
Syndelis [Usunięty]
|
|
|
|
1. Tak, dokladnie tak jak napisales (stolica daje 1 lojalnosc danej rasy) wykladasz taka co ma np. 1 krasnalka jako dodatkowy koszt, pozniej takiego co ma 2 krasnalki jako dodatkowy koszt etc. (poki starczy ci zasobow).
2. Wykonujesz ja caly czas, jesli na niej dalej jest jednostka, ktora dalej zbiera na ta misje zasoby i ktorej nie straciles w wyniku obrony nia strefy, badz nie musiales jej poswiecic (wynika z misji).
3. Nie, nie maja, dzialaja jak "zdrowe" (bylo to juz walkowane na forum X razy).
Taka rada na przyszlosc - pierw sprobuj poszukac na forum odpowiedzi na swoje pytania - jak nie ma, wtedy napisz posta. |
|
|
|
 |
Kajak [Usunięty]
|
|
|
|
Acha, dzieki.
A co do rady( słusznej zresztą) no nie ma jakiegoś przejrzystego FAQ, a przewertować można kilkadziesiąt stron i nie znaleźć konkretnej odpowiedzi.
Wiem ze ciągle zadawane takie same pytania denerwują , ale jak tylko komuś wystarcza cierpliwości , to w sumie miłe z jego strony. |
|
|
|
 |
Syndelis [Usunięty]
|
|
|
|
Spoko, jestesmy na tym forum jak kibicie reprezentacji w pilke nozna (nic sie nie stalo...) ; ] |
|
|
|
 |
Anatem [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010
|
|
|
Spalone dzielnice mają jedno ograniczenie - nie można przydzielać im już żadnych obrażeń. Na wypadek gdyby gracz chciał tam upychać niebezpośrednie obrażenia. |
|
|
|
 |
Ajgor [Usunięty]
|
|
|
|
Kajak - Wiemy że przeczytanie takiej ilości tekstu na forum może zając troszkę czasu, ale masz praktycznie dwa tematy z konkretnymi informacjami. Poświeć się i przeczytaj, zobaczysz że się opłaca. W trakcie czytania znajdziesz odpowiedzi na pytania których jeszcze nie zadałeś. Pamiętaj o instrukcji, czasem ktoś musi przeczytać ją 2-3 razy i korzystać z niej podczas gry. Warto zapoznać się z przetłumaczonym FAQ 1.0, który jest tu: http://www.boardgamegeek....nie-faq-a-v-1-0 |
|
|
|
 |
Google [Usunięty]
|
|
|
|
No czegoś takiego szukałem. Warto też podkleić na forum to faq. Dzięki |
|
|
|
 |
Pakman [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
|
|
|
Karta MŚCICIEL: Wydaj 1 żeton zasobów i poświęć jakąś jednostkę, aby do końca tej tury każda atakująca lub broniąca się jednostka zyskała młotek.
Czy jeśli zapłacę 3 żetony i poświęcę 3 jednostki to wszystkie atakujące lub broniące się jednostki zyskają 3 młotki? Czy daje mi coś jeśli miałbym w grze (na stole) 3 takie karty? |
|
|
|
 |
ttrotyl [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010
|
|
|
Mam pytanie o kartę z najnowszego dodatku. "Czarni rycerze Morra" - "...wybrana jednostka nie może się bronić" - wg mnie jest to toższame z pojęciem nie może zostać wyznaczona do obrony. A może się mylę? |
|
|
|
 |
SeeM [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010
|
|
|
Pakman napisał/a: | Karta MŚCICIEL: Wydaj 1 żeton zasobów i poświęć jakąś jednostkę, aby do końca tej tury każda atakująca lub broniąca się jednostka zyskała młotek.
Czy jeśli zapłacę 3 żetony i poświęcę 3 jednostki to wszystkie atakujące lub broniące się jednostki zyskają 3 młotki? Czy daje mi coś jeśli miałbym w grze (na stole) 3 takie karty? |
Zapomniałeś o jednym ważnym słowie na początki karty - to jest akcja. Akcję może wykonać tylko jeden mściciel na raz. Możesz wydać jedno złoto i poświęcić jednostkę, teraz czas na akcję przeciwnika, potem możesz drugą, czekasz na przeciwnika, trzecią, itd... Na karcie zawsze jest napisane, jeśli możesz używać jej zdolności raz, czy dwa na turę. |
|
|
|
 |
|