galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie od początkującego
Autor Wiadomość
Faramir z Ithilien

Wiek: 41
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 26
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob 29 Gru, 2018   

W fazie zasobów każdy bohater bierze jeden żeton zasobu (chyba że jego specjalne zdolności lub zagrane karty dodatku mówią inaczej) bez względu na ilość sfer, do których bohater przynależy w danym momencie.
 
 
     
bizkitka 

Dołączyła: 13 Sty 2016
Posty: 8
Wysłany: Nie 30 Gru, 2018   

Czyli rozumiem, że jeśli bohater ma dwa różne symbole zasobów to wybieram sobie, z której frakcji dobiera żeton?
 
     
Faramir z Ithilien

Wiek: 41
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 26
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie 30 Gru, 2018   

To działa w ten sposób, że dobierasz żeton zasobu i kładziesz w puli zasobów bohatera. Jeśli bohater należy do dwóch lub więcej sfer to tylko w momencie wydawania zasobów decydujesz z jakiej sfery korzystasz.
 
 
     
bizkitka 

Dołączyła: 13 Sty 2016
Posty: 8
Wysłany: Wto 01 Sty, 2019   

Teraz wszystko jasne :) dzięki
 
     
domeldoom

Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: Nie 12 Sty, 2020   

Hej,
Póki co nie grałem, dopiero raz przebrnąłem zasady. Proste pytanie: jeśli decyduję się bronić atak to jest on z automatu uważany za obroniony?

pozdrawiam,
Tomek
 
     
Radziol88

Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 538
Skąd: Tychy
Wysłany: Pon 13 Sty, 2020   

Jest uważany za broniony.
Reszta zależy od wartości ataku i obrony.
 
 
     
domeldoom

Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: Pon 13 Sty, 2020   

Radziol88 napisał/a:
Jest uważany za broniony.
Reszta zależy od wartości ataku i obrony.

Czyli trzeba rozpatrywać jak atak?
 
     
Radziol88

Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 538
Skąd: Tychy
Wysłany: Wto 14 Sty, 2020   

No o ile jakiś efekt nie anuluje całego ataku, to atak się zawsze odbywa.
Jak jest większy od obrony, to dostaniesz obrażenia, tylko będzie ich mniej.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 13