galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Niejasność w zasadach - miasta i rycerze
Autor Wiadomość
kamilos
kamilos

Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 2
Wysłany: Sob 12 Sty, 2019   Niejasność w zasadach - miasta i rycerze

Witam, mamy w grze niejasnosc. Dotyczy wersji z lądującymi piratami. Co robicie w przypadku przegranej walki jeśli macie postawione 5 osad? Czy likwidujecie miasto razem z osada (podwojna strata) czy stosujecie np jakis zamiennik osady?
Z góry dziekuje za odpowiedz
 
     
Radziol88

Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 532
Skąd: Tychy
Wysłany: Wto 15 Sty, 2019   

W instrukcji wszystko jest
Cytat:
Ważne:
Jeśli gracz nie jest w stanie zastąpić utraconego miasta osadą (wszystkie jego
osady już znajdują się na planszy), należy postąpić w następujący sposób: Pionek miasta
jest kładziony na boku i od tej chwili jest traktowany jak osada (1 punkt zwycięstwa,
pojedynczy dochód surowców). Jeśli gracz będzie chciał wybudować nowe miasto,
w pierwszej kolejności musi naprawić to „zredukowane” miasto - płaci 3 rudy oraz 2 zboża
i może ustawić jego pionek z powrotem normalnie (odwrócić). Jeśli takie „zredukowane”
miasto to jedyne miasto gracza, nie może on przeprowadzać dalszej rozbudowy miast.
Zanim będzie mógł wykonać kolejny etap rozbudowy miasta, musi naprawić szkody
(odbudować zniszczone miasto)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12