galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sam Gamgee - umiejętność.
Autor Wiadomość
Maciug
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Maj, 2016   Sam Gamgee - umiejętność.

Umiejętność bohatera - Sama Gamgee stanowi - "odpowiedź: Kiedy wejdziesz w zwarcie z wrogiem o wyższym koszcie zwarcia niż wynosi twój poziom zagrożenia, przygotuj Sama Gamgee. Do końca tej rundy otrzymuje on +1 do wyprawy, ataku i obrony."

Pytanie: Czy jeżeli wejdę z wrogiem w zwarcie ze strefy przeciwności, a następnie dodatkowo z kolejnym wrogiem w tej samej rudzie z efektu karty, bądź standardowo ze strefy przeciwności, to czy Sam otrzymuje +1 za każdego z wrogów osobno, czyli sumarycznie za 2 wrogów +2?
 
     
Zawojak
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Maj, 2016   

Przyznam się że nawet o tym nie myślałem, ale gdy tak się teraz przyjrzałem treści karty to wychodzi na to że faktycznie w tej sytuacji (o której napisałeś) Sam otrzymuje +1 za każdego wroga o wyższym koszcie zagrożenia z którym wejdzie w zwarcie więc w sumie otzymuje +2 do ataku, obrony i siły woli.
 
     
Cread
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Maj, 2016   

Odpowiedź można odpalić za każdego wroga, więc teoretycznie im więcej tym lepiej :)
 
     
Jahmel
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Maj, 2016   

I tak i nie. Nie jest napisane że otrzymuje bonus za każdego wroga. Z drugiej strony zdolność nie ogranicza zwarcia tylko z jednym przeciwnikiem. Osobiście grałem że po +1.
 
     
AndO3131
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Maj, 2016   

To jest odpowiedź, więc można ją odpalić za każdym razem, gdy spełnione są warunki.
 
     
Cread
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Maj, 2016   

Jahmel napisał/a:
I tak i nie. Nie jest napisane że otrzymuje bonus za każdego wroga. Z drugiej strony zdolność nie ogranicza zwarcia tylko z jednym przeciwnikiem. Osobiście grałem że po +1.


W FAQ masz tę kwestię poruszoną, więc zdecydowanie tak
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12