Najnowsze informacje dotyczące przemiery |
Autor |
Wiadomość |
Smok [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008
|
|
|
nie twierdzę, że chciał urazić - ale uraził - i proszę o usunięcie tego obrazka z forum - (jeśli już musi być - to może w postaci linku). z góry dzięki...
...na grę Talisman czekam także z niecierpliwością... niegdyś zagrywałem się w Magię i Miecz - chętnie pogram w nową odsłonę... |
|
|
|
 |
JanekBossko [Usunięty]
|
|
|
|
Smok
no prosze Cie - i to Cie usprawiedliwa do urzywania takiego jezyka?ile Ty masz lat 10?
ja traktuje to jako dobry zart i tyle naprawde dobry fotomontaż i napewno nie bede sie spowidal z tego ze to widzialem
Aribald
widac malo wiesz o mnie a juz napewno o tym ile czytalem o Talizmanie
ja nie twierdze ze nikt nie moze go kupowac...poprostu uwazam ta gra a przestarzała, archaiczna, losowa, przeciętną i straszliwie nudna na dluzsza mete
przeciez tutaj zero taktyki w jakimkolwiek posunięciu
nie przecze ze to nowe wydanie ladnie wyglada tak...kolorowo |
|
|
|
 |
Tristan [Usunięty]
|
|
|
|
Apeluje o to ,żeby dać sobie na wstrzymanie z kontynuowaniem wątków nie pasujących tematycznie.
Ps jeżeli komuś Talisman się nie podoba , to oczywiście ma prawo do swojego zdania, ale w takim razie co tu robi? W końcu ten wątek poświęcony jest jego fanom.
Pozdrawiam i mam nadzieje ,że uszanujecie mój apel. |
|
|
|
 |
maxus32 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 Re. Tristan
|
|
|
Tristan zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Wrzućcie na luz . Teraz najważniejsze jest nowe wydanie Talizmanu hahahaah . Pozdrawiam całą załogę |
|
|
|
 |
maxus32 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 Malutki błędzik ;-)
|
|
|
Sorki , miało być "Talismanu" .
Ps. Czy wydawca może nas poinformować czy dotarły już do niego polskie egzemplarze Talismanu ? |
|
|
|
 |
Aribald [Usunięty]
|
|
|
|
Nie ulega wątpliwości, że Talizman jest grą kultową. Nie ma się więc co dziwić, że jej wydanie budzi spore emocje. Zarzut o archaiczność zasad i całej rozgrywki pojawił się również kiedy Black Industries wydało Talisman w 2007 roku. Wtedy też pojawiły się głosy, że kartonowe miniaturki to nieporozumienie w czasach gdy plastikowe figurki w grach planszowych stały się normą. Schedę po BI przejęło Fantasy Flight Games i odkąd zdecydowało się na wydanie Talismanu wielu ludzi z wypiekami na twarzy oczekuje jej wydania. W mojej ocenie udało im się wprowadzić kilka reguł i zmian, które uczynią rozgrywkę w Magię i Miecz przyjemniejszą i ciekawszą. Zresztą, niebawem przekonamy się o tym sami...
JanekBossko
Racz zauważyć, że nikt Ci tu prawa do własnego zdania na temat gry nie odbiera. Wytknąłem jedynie dobitnie błąd w twoim rozumowaniu, jakoby grać można było solo. A może nawet więcej, bo niewykluczone, że ocaliłem Cię od bólu brzucha... od tego śmiechu. Bo jak chyba sam przyznasz śmiać się nie było z czego. |
|
|
|
 |
JanekBossko [Usunięty]
|
|
|
|
porostu próbuje was nawrócić ze ścieżki grzechu
a na poważnie tryb solo byl - zasady rowniez...polecam lektore na bgg
sam astanawiam sie czy nie kupic....
tak nudno w tym temacie...
tylko
kiedy bedzie?
juz jest ladunek?
a jak nie to kiedy?
dlatego chcuialem sprowadzic temat do dyskusji nawet moze malej batalii |
|
|
|
 |
Aribald [Usunięty]
|
|
|
|
Skoro Magia i Miecz jest już w rękach Galakty i jutro zaczynają wysyłkę... możemy śmiało zacząć molestować wydawnictwo o Żniwiarza.
Te 90 dodatkowych kart przygód bardzo nam się przyda. Z moich informacji wynika, że wśród nich znajdą się także karty (Arena i Rod of Ruin), czyli karty, jakie były dodawane promocyjnie przez Black Industries do wydania z 2007, a większości dobrze znane ze starej Magii i Miecz. |
|
|
|
 |
maxus32 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 PS. Żniwiarz
|
|
|
Popieram Aribalda. Europa to duży kontynent z masą maniaków Talismana i to nam należy się pierwszeństwo i jak najszybsze tłumaczenie Żniwiarza...... Chcemy ŻNIWIARZA !!!! hahahah |
|
|
|
 |
Kufir [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008
|
|
|
Też zamówiłem grę i na nią czekam z wielką niecierpliwością ale mam pytanie do Galakty.
Jak idzie przedsprzedaż? Ile egzemplarzy gry trafiło bezpośrednio do indywidualnych odbiorców? Czy ta ilość już sprzedanej gry Was zadawala, rozczarowuje czy może jesteście zdziwieni jaką popularnością ciągle cieszy się ta gra?
Przeglądając forum wyczytałem iż właśnie ta sprzedaż warunkuje pojawienie się nowych dodatków. |
|
|
|
 |
Tristan [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008
|
|
|
Hej Kufir!
D.W. napisał w innym temacie ,że cytuje "Obserwując jakie jest zainteresowanie nową Magią i Miecz możecie być spokojni o to czy ukażą się dodatki…" - więc podejrzewam że jest dobrze |
|
|
|
 |
|