PBF#79 - Death to all who oppose us! - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 02 Gru, 2014
|
|
|
karol co tam się dzieje? |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Gru, 2014
|
|
|
chyba musimy zacząc szukać prowadzącego, chlip chlip, któż nas przygarnie? |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2014
|
|
|
to pewnie będzie trudne :< |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2014
|
|
|
Nie znajdzie się dobra dusza, która poruszony świąteczną atmosferą przygarnęłaby zziębniętych 6 Lordów?
Z swojej strony odwdzięczę się miejscem w grze do której poprowadzenia się przymierzam. Żeby uatrakcyjnić reklamę to będzie to mapa 69 z draftem kart i torów, ale normalnymi losowymi wydarzeniami. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Gru, 2014
|
|
|
jutro przygortuję plik gimp dla naszego wybawcy :]
i też obiecuję miejsce w mojej grze przyszłej a co |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Gru, 2014
|
|
|
Chyba faktycznie zostaliście bez prowadzącego. Wiem że jest sporo chętnych na przejęcie tej rozgrywki ale jeśli mnie lubicie, to mogę zostać Waszym Ojcem Chrzestnym i przejąć moderowanie.
Mógłbym się za to zabrać jutro wieczorem/środę do południu, także wypowiedzcie się na te temat i jeśli większość się zgodzi to zmienimy mapę na tą planszową i wio do przodu
@ Powiedzcie mi jeszcze na czym stanęło, na pokonaniu Dzikich? Czy wydarzenia, dowódcy i mapa w pierwszym poście są aktualne? |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Popieram kandydaturę Czarnego Jaszczura!
Na przegranej z dzikimi. W pierwszym karty są chyba zaktualizowane. Do uzupełnienia są zamki i ŻW (wydane na dzikich i efekt karty). |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
jupi, pod lepsze skrzydełka nie mogliśmy trafić jupi |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
+ |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Zachowajmy pozory demokracji i niech większość zadecyduje.
Powiedzcie mi jeszcze, bo naprawdę ciężko mi złapać punkt odniesienia, czy ta mapa http://i.imgur.com/0yS9ROe.png ,podana przez Karola na stronie #10 jest ostatnią aktualizacją? Widnieje tu co co prawda Tura II ale Siła Dzikich się zgadza, także UW* Tyrell i Bary podają w kolejnych postach. Później następuje Faza Westeros: aktualizacja zaopatrzenia i przegrana z Dzikimi (odjąć żetony za wsparcie i za porażkę)
Guzu podaje, że:
Żetony władzy:
Stark - 4 - 1 - 2 = 1
Greyjoy - 2 - 1 -1 = 0
Lannister - 0 - 0 = 0
Baratheon - 4 - 0 - 2 = 2
Tyrell - 2 - 0 - 2 = 0
Martell - 2 -1 - 1 = 0
Reasumując, Stark ma jeden żeton, Bara dwa a reszta po zero. Dodatkowo Tyrell i Martell walczą o pokojową nagrodę Nobla i nie użyli jeszcze żadnej karty rodu? |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
żetony się zgadzają, wklejona mapa jest mapką ostatnią, mam nadzieję że gramy na planszówce
ruchy na następne
piechur na Boneway
storms end marsz+0 na starfall
Tyrell na statkach anuluje
mobilka Baratheon - żetony
mobilka Tyrell - machina oblężnicza |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2014
|
|
|
na południu peace and love |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Temat z grą jest już gotowy, znajdziecie go na dole forum. Proszę Was o sprawdzenie wszystkich rzeczy (kart, żetonów, jednostek) swoich i sąsiadów oraz o podanie posta w nowym temacie z grą jako potwierdzenie kontynuacji.
WYMAGAM od Was aktywności i odpowiedniego tytułowania swoich PW do mnie. Niektórzy z graczy są teraz w moich dwóch grach więc nie trudno o pomyłkę i niepotrzebny, dla mnie, nawał pracy.
PBF #79 RÓD - rozkazy/dowódca/licytacja/wsparcie
Czekam na Wasz rozkazy |
|
|
|
 |
Vickon [Usunięty]
|
|
|
|