|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #74 - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Gru, 2014
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: |
1) Stark - Guzu: czy karty nie są za nudne? Dużo symboli, mało zdolności, jak się tym grało?
|
karty są w porządku, nie ma zbut przegiętego Roose Boltona czy Fetora, ale wymieniłbym
Ethan Glover [2] - Jeśli bronisz obszaru zawierającego zamek bądź twierdzę, Machiny Oblężnicze przeciwnika (w tym wspierające Machiny Oblężnicze przeciwnika) zapewniają premię +2 zamiast +4.
praktycznie nie ma możliwości by jakieś machiny tam się na północ przebiły więc karta bezużyteczna |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Gru, 2014
|
|
|
A czy Arryn/Rewolta i Lannister/Torn nie mają niczego do dodania? Chętnie byśmy coś od Was usłyszeli
Jeśli macie jakieś propozycje odnośnie talii Starka, Mathisa Rowana i Martella (uwzględniając podaną przeze mnie modyfikację Dorana), lub inne, to śmiało, nie krępować się. Po zakończeniu Tańca (opcjonalnie przejętej gry) chciałbym, jeśli CzarnyLord zezwoli, na poprowadzenie Rebelii na drugiej wersji mapy (PBF #73) ze zmianami w kartach. Podoba mi się ta plansza, jeśli twórca znajdzie więcej wolnego czasu i usłyszy więcej opinii, to może dokona jeszcze jakiś korekt na mapie.
Także działać i sypać pomysłami jeśli chcecie na nie zagrać |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Gru, 2014
|
|
|
Ja nie lubie/nie umiem się tak rozpisywać na temat gry. Szczególnych uwag jakoś nie mam do planszy oraz kart. Z mojej strony moge tylko napisać, że miałem troche pecha i 2 razy gdy miałem 6 zamków i nie wypadła mobilka, a później zostałem zepchnięty do defensywy. Sama rozgrywka bardzo mi się podobała, wszystko było w porządku. |
|
|
|
 |
|
|