PBF 76 - gra testowa, nabór? |
Autor |
Wiadomość |
lukiluk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2014
|
|
|
Postaram się jeszcze dziś zrobić temat z grą. Mapa również nr 2, jak chce zdecydowana większość. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2014
|
|
|
Macie jakieś wstępne uwagi, co do mapy/ustawienia początkowego/kart? Nie proszę, żebyście zdradzali swoje sojusze czy strategie, ale jestem bardzo ciekaw pierwszych ogólnych odczuć |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Gra się dobrze, szybko, karty Volantis i Grejyoya są zbilansowane, wydaje mi się, że Targ ma tą jedną prowincję z koronkami za łatwą do trzepania żw
My z Greyjoyem np. takiej nie mamy.... |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Bardzo szybkie tempo obu rozgrywek, jestem nim oczarowany
Zauważyłem że podczas licytacji raczej nikt nie kwapi się do tego żeby odebrać Greyowi Ostrze, jego siła zależy od tego żetonu dominacji i nikt nie ryzykuje bez pewnej przewagi w postaci 2 żetonów nad czarnym. Też miałbym obawy przed wysoką licytacją wiedząc że Greyowi bardzo na tym zależy. Do tego karta mogąca wspiąć się jedną pozycję wyżej po wygranej bitwie i ta piekielna, Red Ralf Stonehouse. Żelaźni są naprawdę bardzo silni walcząc ze skłóconymi między sobą przeciwnikami.
Bardzo fajne są też karty Triarchów w talii Volantis, bardzo uniwersalne, można łatwym sposobem dostosować trzy karty do swoich aktualnych potrzeb |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Też po tych kilku rundach sądzę, że Targ będzie wymagał małej poprawki, bo Grey i Volantis mają się raczej dobrze. Ciężko jak na razie powiedzieć coś o Yunkai
Cytat: | Zauważyłem że podczas licytacji raczej nikt nie kwapi się do tego żeby odebrać Greyowi Ostrze |
Jak na razie była tylko jedna licytacja o ostrze w 77 i żadnej w 76, więc to trochę za wcześnie na takie stwierdzenie Ale tak miało być - każdy miał mieć jakieś słabe i mocne strony. Mocną stroną Greya powinny być jego karty a słabą pozycja na mapie |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Ogólnie bardzo spoko. Zwłaszcza tempo rozgrywki jest na plus.
Nie twierdze, że Grey, ma słaby deck ale czaszki u przeciwnika strasznie utrudniają grę. Pierwszy raz gram z kartami które mają czachę i taka karta jest OP jak Balon w podstawce. |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014
|
|
|
Przede wszystkim całość jest jak najbardziej grywalna czaszka u Volantis rzeczywiście jest bardzo mocna, ale chyba każda strona ma ogólnie silne karty.
Co do ewentualnych zmian to pomyślałby o jakimś niewielkim zbliżeniu do siebie Targa i Yunkai na lądzie, np poprzez zrobienia 1 pola z Upper Worm River i Lower Worm River, bo w obu grach biją się głównie na środkowych wyspach, a tymczasem Grey i Volantis mają do siebie nieco łatwiejszy dostęp także po lądzie.
Gra się szybko i bardzo fajnie. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2014
|
|
|
Decyzją graczy 76 nie będzie kontynuowana, ponieważ jestem zmuszony ją osierocić. Próbujemy jednak dograć do końca 5 turę lukiluk dociągnie do końca 77, jednak potrzebne jest zastępstwo za mnie od czwartku. Ktoś chętny? Gracze z 76 powinni mieć pierwszeństwo |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2014
|
|
|
to ja chętny |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2014
|
|
|
Nikt inny się nie zgłasza, więc chyba możesz już przejąć Greya |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 02 Paź, 2014
|
|
|
Ale o co chodzi?(piwo Bartek toczy się spod wanny) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
chodziło o przejęcie greya ale w 77 w analogicznej grze, w której martin uczestniczyl |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
aha, spoko! Byłem wybity z rytmu i już myślałem, że moja bezsilność/fatalna gra jest nagradzana dyskwalifikacją. |
|
|
|
 |
|