|
kiedy dodatki po polsku? |
| Autor |
Wiadomość |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007
|
|
|
W dodatkach zamiast Spryt jest Pomysłowość. Czyli gdzie chodzi o test Pomysłowości to w rzeczywistości chodzi o test Sprytu.
Tłumacz zrobił błąd. Dlaczego to sam nie wiem... |
|
|
|
 |
Kvachu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007
|
|
|
D.Waszkiewicz - tłumacza wywalić! ))) Oczywiście żartuję ale rzeczywiście taki błąd nie powinien mieć miejsca. Trudno, stało się. Może fani jakoś to przełkną, przyzwyczają się choć z drugiej strony szkoda
Ja osobiście mogę powiedzieć że Runebound tak mi się spodobał że kupię dodatki bez względu na tą nieszczęsną pomysłowość. Mam nadzieję że nie przeszkodzi ona zbytnio w grze i wszyscy gracze szybko się do tego przyzwyczają
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sytuacja gdy Galakta wyda kiedyś tam następne dodatki, czy będziemy mieli pomysłowość czy spryt, hehe może zrobimy wtedy głosowanie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fugazi [Usunięty]
|
|
|
|
| Kurcze, powinniscie bardziej sprawdzac gry prze wydaniem. Pamietam tez ze byly podobne sprawy z Wladca Pierscieni (nieszczesny IsengarT), bledy na kartach w Dungeonner i Cytadeli. Gdzies czytalem, ze podobno kolejne wydania Wladcy pierscieni i Dungeoneer'a sa juz poprawione. I podobnie ma byc z dodrukiem Cytadeli - drobne bledy maja byc usuniete. Stad wniosek, ze najlepiej odczekac troche i kupic sobie kolejne, poprawione wydanie danej gry, ale z drugiej strony bez sensu czekac tyle czasu jezeli jestesmy napaleni na dany tytul. A poza tym na dodatki do Runebound'a to sie pewnie tyle chetnych nie znajdzie zeby kiedykolwiek sie wyprzedaly i by byla szansa na dodruk z poprawionymi kartami... |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
|
|
|
Oj kurde czepiacie się jednego błędu. W rozgrywce to zupełnie nie przeszkadza |
|
|
|
 |
Kvachu [Usunięty]
|
|
|
|
| Fugazi napisał/a: | | Stad wniosek, ze najlepiej odczekac troche i kupic sobie kolejne, poprawione wydanie danej gry |
Ciekawe czy III wydanie podstawki Runebounda będzie zawierało pomysłowość zamiast sprytu i w tym przypadku najbardziej poszkodowani będa Ci co kupili wcześniejsze wydania.
Zresztą teraz to już możemy sobie gdybać. Stało się, błąd jest i jesteśmy skazani na takie dodatki a nie inne. Lepsze to niż wersja angielska. Też jestem bardzo wkurzony że takie błędy się przytrafiają Galakcie. |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Spryt będzie obowiązywał w kolejnych wydaniach podstawki i ewentualnych nowych dodatkach. Tym bardziej, że podstawka czeka już tylko na figurki, które płyną już do nas. Dlatego nikt nie będzie poszkodowany inaczej niż inni…
Te dodatki zawierają takie a takie błędne sformułowanie. A że nie będzie w dającej się przewidzieć przyszłości dodruku tych dodatków nikt nie będzie miał innej wersji. |
|
|
|
 |
mriswith [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007
|
|
|
Czy w Runeboundzie wykorzystano grafiki z Krainy Czterech Koron czy mi się wydaje? |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007
|
|
|
| Raczej nie... |
|