galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kiedy dodatki po polsku?
Autor Wiadomość
D.W.
Galakta

Wysłany: Sob 18 Sie, 2007   

W dodatkach zamiast Spryt jest Pomysłowość. Czyli gdzie chodzi o test Pomysłowości to w rzeczywistości chodzi o test Sprytu.

Tłumacz zrobił błąd. Dlaczego to sam nie wiem...

Kvachu
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Sie, 2007   

D.Waszkiewicz - tłumacza wywalić! ;) ))) Oczywiście żartuję ale rzeczywiście taki błąd nie powinien mieć miejsca. Trudno, stało się. Może fani jakoś to przełkną, przyzwyczają się choć z drugiej strony szkoda :)

Ja osobiście mogę powiedzieć że Runebound tak mi się spodobał że kupię dodatki bez względu na tą nieszczęsną pomysłowość. Mam nadzieję że nie przeszkodzi ona zbytnio w grze i wszyscy gracze szybko się do tego przyzwyczają ;)

Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sytuacja gdy Galakta wyda kiedyś tam następne dodatki, czy będziemy mieli pomysłowość czy spryt, hehe może zrobimy wtedy głosowanie :)

Pozdrawiam

Fugazi
[Usunięty]

Kurcze, powinniscie bardziej sprawdzac gry prze wydaniem. Pamietam tez ze byly podobne sprawy z Wladca Pierscieni (nieszczesny IsengarT), bledy na kartach w Dungeonner i Cytadeli. Gdzies czytalem, ze podobno kolejne wydania Wladcy pierscieni i Dungeoneer'a sa juz poprawione. I podobnie ma byc z dodrukiem Cytadeli - drobne bledy maja byc usuniete. Stad wniosek, ze najlepiej odczekac troche i kupic sobie kolejne, poprawione wydanie danej gry, ale z drugiej strony bez sensu czekac tyle czasu jezeli jestesmy napaleni na dany tytul. A poza tym na dodatki do Runebound'a to sie pewnie tyle chetnych nie znajdzie zeby kiedykolwiek sie wyprzedaly i by byla szansa na dodruk z poprawionymi kartami...

Lord Agrael
[Usunięty]

Oj kurde czepiacie się jednego błędu. W rozgrywce to zupełnie nie przeszkadza :)

Kvachu
[Usunięty]

Fugazi napisał/a:
Stad wniosek, ze najlepiej odczekac troche i kupic sobie kolejne, poprawione wydanie danej gry

Ciekawe czy III wydanie podstawki Runebounda będzie zawierało pomysłowość zamiast sprytu i w tym przypadku najbardziej poszkodowani będa Ci co kupili wcześniejsze wydania.
Zresztą teraz to już możemy sobie gdybać. Stało się, błąd jest i jesteśmy skazani na takie dodatki a nie inne. Lepsze to niż wersja angielska. Też jestem bardzo wkurzony że takie błędy się przytrafiają Galakcie.

D.W.
Galakta

Spryt będzie obowiązywał w kolejnych wydaniach podstawki i ewentualnych nowych dodatkach. Tym bardziej, że podstawka czeka już tylko na figurki, które płyną już do nas. Dlatego nikt nie będzie poszkodowany inaczej niż inni…

Te dodatki zawierają takie a takie błędne sformułowanie. A że nie będzie w dającej się przewidzieć przyszłości dodruku tych dodatków nikt nie będzie miał innej wersji.

mriswith
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Sie, 2007   

Czy w Runeboundzie wykorzystano grafiki z Krainy Czterech Koron czy mi się wydaje? :)

Lord Agrael
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Sie, 2007   

Raczej nie...

Kvachu
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007   

Czy te dodatki można kupić już w Empikach?

Lord Agrael
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007   

Tak, przynajmniej w Warszawie widziałem...

MarioSan
[Usunięty]

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007   

Czy Galakta planuje wydać również Class Decki po polsku??

Odpowiedz do tematu