galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pbf 65 - nabór
Autor Wiadomość
Beez
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Cze, 2014   

moje wieczorem.

Jazmatos
[Usunięty]

Wysłany: Sro 18 Cze, 2014   

Germanus napisał/a:
wysyłajcie rozkazy a miauczcie tu ;)

Ja już wysłałem

Gog
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Cze, 2014   

Jazmatos napisał/a:
Gog napisał/a:
szanuje Cie jako gracza, wiec Ci zaufałem:d tylko sobie karty przejrzałem swoje :D wyplywam z portu obydwoma

Jeżeli to było do mnie, to z mojej strony pw do Ciebie to i tak był trolling :D To, że na mnie musisz iść jak najszybciej było 100% pewne. A jak nie do mnie to sorka za wcine :P
nie chce spamu w temacie tu przenosę dyskusję :) oczywiści, że to było do Germanusa:d dla mnie jesteś, ale pierwszy mąciwodą, przebijasz nawet reszkę i Shutta, razem wziętych

Jazmatos
[Usunięty]

Mogę być i mąciwodą :P Ale sam przyznaj, że mam trochę racji w kwestii, iż wcale Targ nie ma tak genialnej pozycji jak tam wmawiałeś :P

Shutt
[Usunięty]

Wypadnie mobilka i Martell może się zesrać. Miedzy SoD i SE powinien być teren, który uniemozliwiałby mobilke statków na morze.

Co do logicznych argumentów - bullshit :P
Jestem sobie w stanie wyobrazić co by było gdybyś dostał Martella :roll:

Germanus
[Usunięty]

w następnej grze Targ będzie bez gwiazdek i to rozwiąże sprawę ;)
a w tej grze może się wiele wydarzyć. Jak ktoś za szybko idzie w górę to kilku sąsiadów zazwyczaj sprowadza go szybko w dół.

Jazmatos
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Wypadnie mobilka i Martell może się zesrać. Miedzy SoD i SE powinien być teren, który uniemozliwiałby mobilke statków na morze.

Co do logicznych argumentów - bullshit :P
Jestem sobie w stanie wyobrazić co by było gdybyś dostał Martella :roll:

Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i próbował negocjować z Tyrellem. Zabieranie gwiazdki to najgorsze co można zrobić. Faktycznie fair będzie dać Martellowi 4 statki po 1 turze, a Targa zostawić z 2. Odgrodzić SE od SoD to ok. Choć naprawdę nie wiem czemu tyle jojczysz, bo albo liczyć nie umiesz albo nie wiem. Bo nawet jak zrobię tam 2 statki to co? Wygram? Rozpierdolę Martella na miejscu w 2 turze....? Eh zaiste, zwłaszcza że na lennikach jesteś wyżej. Ja nie wiem czy wy tak gadacie żeby gadać czy żeby przekonać jak to mam dobrze i żeby się na mnie rzucili :)

Germanus
[Usunięty]

propaganda to klucz do sukcesu :)

Shutt
[Usunięty]

Nie pierdolisz tylko wystarczy postawić tam jeden statek z mobilki i bornic morza, masz wtedy bezposrednie polaczenie do SS.
Brak terenu miedzy SE, a SoDem wrecz nastawia Targa przeciw Martellowi, po prostu zbyt kuszaco-latwa mozliwosc wjazdu w przeciagu 2-3 tur.

Jazmatos
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Nie pierdolisz tylko wystarczy postawić tam jeden statek z mobilki i bornic morza, masz wtedy bezposrednie polaczenie do SS.
Brak terenu miedzy SE, a SoDem wrecz nastawia Targa przeciw Martellowi, po prostu zbyt kuszaco-latwa mozliwosc wjazdu w przeciagu 2-3 tur.

Lol bronić jak? 1 statek przeciwko 3? Przecież Martell robi wjazd a II turze w SoD i po domniemanej przewadze. Nawet jak dam obronę +2 to statkami z atakiem +1 daje radę wjechać bez problemu. Więc nie dojdzie do wjazdu na stolicę Martella, na której ma siłę 5 i znowu przewagę na lennikach. Bardziej bym powiedział, że wówczas to SE będzie narażone na atak. Także naprawdę ja nie wiem, albo arytmetyka do 10 sprawia wam problem albo coś innego.

lion_victor
[Usunięty]

Jazmatos napisał/a:
Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i (...)

Miast tego rzuciłeś się na niego i będziesz cierpiał z 2-óch stron :twisted:

Jazmatos
[Usunięty]

lion_victor napisał/a:
Jazmatos napisał/a:
Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i (...)

Miast tego rzuciłeś się na niego i będziesz cierpiał z 2-óch stron :twisted:

Napisałem, że sprzymierzyłbym się jakbym grał Martellem. Powiem, tak docelowo nie chciałem, właśnie dlatego mówiłem przed rozgrywką jeszcze że ta granica morska między nami jest zrąbana. Bo jakbym Ci nie wjechał, a chciał gdzieś statkiem wypłynąć, to byś sobie wypłynąć i zrobił statek na moim morzu, bo nie wierzę żebyś się nie skusił na taką opcję dostępu do mojej stolicy i nie tylko. Wcale nie zamierzam Ci zamków przejmować, chciałem tylko Twoją docelową flotę powstrzymać. Jak wypadnie mobilka to i tak sobie zrobisz, ale po mogę wypłynąć z morza + będziesz miał mniej statków i tyle, dzięki czemu będę mógł może jakoś z Martellem walczyć bo nie będę musiał na 2 frontach.

Odpowiedz do tematu