|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
pbf 65 - nabór |
| Autor |
Wiadomość |
Beez [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 18 Cze, 2014
|
|
|
| moje wieczorem. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 18 Cze, 2014
|
|
|
| Germanus napisał/a: | wysyłajcie rozkazy a miauczcie tu |
Ja już wysłałem |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 20 Cze, 2014
|
|
|
| Jazmatos napisał/a: | | Gog napisał/a: | szanuje Cie jako gracza, wiec Ci zaufałem:d tylko sobie karty przejrzałem swoje wyplywam z portu obydwoma |
Jeżeli to było do mnie, to z mojej strony pw do Ciebie to i tak był trolling To, że na mnie musisz iść jak najszybciej było 100% pewne. A jak nie do mnie to sorka za wcine | nie chce spamu w temacie tu przenosę dyskusję oczywiści, że to było do Germanusa:d dla mnie jesteś, ale pierwszy mąciwodą, przebijasz nawet reszkę i Shutta, razem wziętych |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Mogę być i mąciwodą Ale sam przyznaj, że mam trochę racji w kwestii, iż wcale Targ nie ma tak genialnej pozycji jak tam wmawiałeś |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Wypadnie mobilka i Martell może się zesrać. Miedzy SoD i SE powinien być teren, który uniemozliwiałby mobilke statków na morze.
Co do logicznych argumentów - bullshit
Jestem sobie w stanie wyobrazić co by było gdybyś dostał Martella |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
w następnej grze Targ będzie bez gwiazdek i to rozwiąże sprawę
a w tej grze może się wiele wydarzyć. Jak ktoś za szybko idzie w górę to kilku sąsiadów zazwyczaj sprowadza go szybko w dół. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| Shutt napisał/a: | Wypadnie mobilka i Martell może się zesrać. Miedzy SoD i SE powinien być teren, który uniemozliwiałby mobilke statków na morze.
Co do logicznych argumentów - bullshit
Jestem sobie w stanie wyobrazić co by było gdybyś dostał Martella |
Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i próbował negocjować z Tyrellem. Zabieranie gwiazdki to najgorsze co można zrobić. Faktycznie fair będzie dać Martellowi 4 statki po 1 turze, a Targa zostawić z 2. Odgrodzić SE od SoD to ok. Choć naprawdę nie wiem czemu tyle jojczysz, bo albo liczyć nie umiesz albo nie wiem. Bo nawet jak zrobię tam 2 statki to co? Wygram? Rozpierdolę Martella na miejscu w 2 turze....? Eh zaiste, zwłaszcza że na lennikach jesteś wyżej. Ja nie wiem czy wy tak gadacie żeby gadać czy żeby przekonać jak to mam dobrze i żeby się na mnie rzucili |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
propaganda to klucz do sukcesu |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Nie pierdolisz tylko wystarczy postawić tam jeden statek z mobilki i bornic morza, masz wtedy bezposrednie polaczenie do SS.
Brak terenu miedzy SE, a SoDem wrecz nastawia Targa przeciw Martellowi, po prostu zbyt kuszaco-latwa mozliwosc wjazdu w przeciagu 2-3 tur. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| Shutt napisał/a: | Nie pierdolisz tylko wystarczy postawić tam jeden statek z mobilki i bornic morza, masz wtedy bezposrednie polaczenie do SS.
Brak terenu miedzy SE, a SoDem wrecz nastawia Targa przeciw Martellowi, po prostu zbyt kuszaco-latwa mozliwosc wjazdu w przeciagu 2-3 tur. |
Lol bronić jak? 1 statek przeciwko 3? Przecież Martell robi wjazd a II turze w SoD i po domniemanej przewadze. Nawet jak dam obronę +2 to statkami z atakiem +1 daje radę wjechać bez problemu. Więc nie dojdzie do wjazdu na stolicę Martella, na której ma siłę 5 i znowu przewagę na lennikach. Bardziej bym powiedział, że wówczas to SE będzie narażone na atak. Także naprawdę ja nie wiem, albo arytmetyka do 10 sprawia wam problem albo coś innego. |
|
|
|
 |
lion_victor [Usunięty]
|
|
|
|
| Jazmatos napisał/a: | | Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i (...) |
Miast tego rzuciłeś się na niego i będziesz cierpiał z 2-óch stron |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
| lion_victor napisał/a: | | Jazmatos napisał/a: | | Nic by nie było, sprzymierzyłbym się z Arrynem i (...) |
Miast tego rzuciłeś się na niego i będziesz cierpiał z 2-óch stron |
Napisałem, że sprzymierzyłbym się jakbym grał Martellem. Powiem, tak docelowo nie chciałem, właśnie dlatego mówiłem przed rozgrywką jeszcze że ta granica morska między nami jest zrąbana. Bo jakbym Ci nie wjechał, a chciał gdzieś statkiem wypłynąć, to byś sobie wypłynąć i zrobił statek na moim morzu, bo nie wierzę żebyś się nie skusił na taką opcję dostępu do mojej stolicy i nie tylko. Wcale nie zamierzam Ci zamków przejmować, chciałem tylko Twoją docelową flotę powstrzymać. Jak wypadnie mobilka to i tak sobie zrobisz, ale po mogę wypłynąć z morza + będziesz miał mniej statków i tyle, dzięki czemu będę mógł może jakoś z Martellem walczyć bo nie będę musiał na 2 frontach. |
|
|
|
 |
|
|
|