czy niemiecka wersja zeglarzy i osadnikow jest identyczna |
Autor |
Wiadomość |
holling [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Sty, 2007 czy niemiecka wersja zeglarzy i osadnikow jest identyczna
|
|
|
czy niemiecka wersja zeglarzy i osadnikow jest identyczna z polska?
Znalazlem w sklepie wysylkowym zapasowe karty surowcow do Osadnikow, chce zobaczyc czy moze Niemcy wykonuja je staranniej od polskiej wersji. A przy okazji kupilbym Zeglarzy.... |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 06 Sty, 2007
|
|
|
najnowsze wydanie żeglarzy ma inne elementy łączące - czyli nie pasuje |
|
|
|
 |
holling [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 06 Sty, 2007
|
|
|
dzieki za info -szczerze zobowiazany. A wiesz moze jak z jakoscia wykonania - czy np karty surowcow sa lepiej robione niz galakty? |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Sty, 2007
|
|
|
nie pamiętam, miałem je w rękach dawno temu |
|
|
|
 |
holling [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Sty, 2007
|
|
|
uprzejmi ludzie donosili ze jakosc wykonania kart surowcow byla podobna - niestety.. Szkoda ze nie mozna dokupic samych kart - w ogole jak wszedlem na niemieckie strony to jest tego od pytla - na przyklad na e-bayu mozna sie obkupic zeglarzami, osadnikami, dodatkami... Ech - u nich to zdaje sie jak szachy! |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 12 Sty, 2007
|
|
|
Hej holling!
Najnowsze wydanie Zeglarzy w Niemczech jest do 99% identyczne z polskim, brakuje jej tylko kart cudów (które w niemieckiej wersji trzeba wyciac z regul). Uiek pomylil sie ze stara edycja, z roku 1997, która nie jest kompatibilyjna.
Karty surowców zawsze mozesz dokupic w Catan Shop (www.catanshop.de). Nie wiem tylko, czy wysylaja do Polski i ile kosztuje taka przesylka.
Pozdrawiam,
Grzegorz |
|
|
|
 |
holling [Usunięty]
|
|
|
|
serdeczne dzieki za wiesci. Ot - niespodzianka pozytywna. Do sklepu ichniego dotarlem, ceny przyzwoite, wybor wiekszy niz u nas, fakt. A juz porownanie naszego Allegro i Ebay tamtejszego jesli chodzi o wybor w temacie - porazajace. Od kompletnych gier po akcesoria i to duzo tego.
A co do wysylki do nas - fakt ze nie wysylaja. Trzebaby sie posilkowac adresem rodziny w Berlinie.
pozdrowka, holling |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
|
|
|
najnowsze - czyli z 2006 z plastikowymi figurkami - ma INNE zapięcia ramek! i tego jestem pewien na 100%. MOze starsze wydania pasują, ale to na pewno nie |
|
|
|
 |
holling [Usunięty]
|
|
|
|
kurcze, skad wy tyle wiecie?
zabiore osadnikow z soba do berlina - tj jutro - i jesli nadal w niedziele maja tam otwarte sklepy przekonam sie na wlasne oczy jak to jest z kompatybilnoscia.
serdeczne dzieki wszystkim za pomoc - wdzieczny holling |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
|
|
|
Uiek napisał/a: | najnowsze - czyli z 2006 z plastikowymi figurkami - ma INNE zapięcia ramek! i tego jestem pewien na 100%. MOze starsze wydania pasują, ale to na pewno nie |
Musialbym sprawdzic na rysunkach, bo wydaje mi sie to baaaaaardzo dziwne. Ale skoro wiesz na 100%, to przepraszam, ze mialem watpliwosci.
PS: Hm! Rzeczywiscie, miales racje, Uiek, polskie ramki podstawówki maja inne zapiecia (bardziej okragle, a nasze to takie jakby haki). Wiec jedynie ramka nie pasowalaby. Ale to niebylby wielki problem. Skoro holling zamierza kupic cos w Catan-Shop, to moze zaraz dokupic same ramki niemieckiej podstawówki i wszystko byloby ok. Jednak zachecam wszystkich do kupowania polskiej wersji - Niemcy dosyc zarabiaja na Osadnikach, wesprzyjcie polski rynek. |
|
|
|
 |
|