#37 There are things worse than Wildings NABÓR |
Autor |
Wiadomość |
Beez [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013
|
|
|
ok - a jak z tą Arryńską czwórką ?:) |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Proponuję FoC'owską |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
arryn ma tak duzo zetonow ? ale moze byc |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Maester Melwys [0] Przesuń się o pozycje na którymkolwiek torze wpływów, Twój przeciwnik spada o 1 pozycje na tym torze(decyduje mniej korzystna opcja), w wyniku zagrania tej karty nie możesz uzyskać żetonu dominacji <- my 2 do gory przeciwnik 1 w dół i frey nie mozesz zdobyc zetonu dominacji tak jest zrobiony petyr baelish w grze na 9 (tej prawdziwej nie mortyrowej) |
Greyjoy walczy z Freyem, który go rzuca. Na lennikach na 1 miejscu jest Greyjoy a na 2 Frey. Co się wtedy dzieje, jak frey chce przesuwać na lennikach? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
nic sie nie dzieje |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Kiepski deal dla Freya, podobno mieliśmy buff'ować Greya.
Może po prostu zrobimy z Melwysa odpowiednika Drinkwatera? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jak na to co chcieli inni zrobic wydaje sie ok sprawdzimy;d teraz tylko 4 arryna i mozemy grac:D |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Za każde 3 (2?) żetony więcej niż u przeciwnkia karta ta dostaje [miecz]/[wieża].
<wymyślone totalnie na poczekaniu> |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
wof serio proponuje jak jest nizej na kruku to +1? i tego nestora bym zmienil bo to crap straszny ;d jesli pole bitwy, nie jest polem startowym żadnego z graczy ta karta ma +1 siły i miecz ? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | wof serio proponuje jak jest nizej na kruku to +1? i tego nestora bym zmienil bo to crap straszny ;d jesli pole bitwy, nie jest polem startowym żadnego z graczy ta karta ma +1 siły i miecz ? |
Co jak co Nestor jest całkiem spoko.
Czemu koniecznie chcecie dodać 1 do siły 4-ce Arryna? |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
z byciem niżej na kruku to mi się za bardzo nie podoba.
Granie bez gwiazdek fajne nie jest.
Jeśli mogę się wypowiedzieć to 4 - jak masz więcej żetonów to masz +1 wygląda ok.
A co do nestora niech się najpierw tłum wypowie. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Melwys - frey i przeciwnik o 1 w różne strony
4 Arryna - +1 siły jak jest wyżej na kruku
Nestor - jak masz więcej rycerzy w bitwie (nie licząc wojsk wspierających) niż przeciwnik, ta jednostka otrzymuje +1 siły. |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
|
|
|
Ja gram pierwszy raz w coś innego niż druga edycja, także w pełni zdaje się na wasze doświadczenie jeśli chodzi o balansowanie kart |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
melwys moja wersja u góry, 4rka arryna jak masz wiecej zetonow to +1, nestor wg germanusa :d dzis wieczor lub jutro rano zaloze temat:d mozecie kminic rozkazy |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 21 Lis, 2013
|
|
|
Szczerze, to o WIELE bardziej podobali mi się biali wędrowcy niż Baratheon.
Jest może opcja aby w tej grze przywrócić wędrowców zamiast Jelenia? Bo właśnie fajne w tej odsłonie było to, że są same nowe rody (oprócz greya) i walczą o koronę północy a Jeleniowi nigdy na północy nie zależało, on chciał całego królestwa.
Ja bezczelnie nie bacząc praw autorskich kiedyś przedstawię ten projekt znajomym, ale z pewnością będą Biali wędrowcy. |
|
|
|
 |
|