Osadnicy online - gramy ? |
Autor |
Wiadomość |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 Osadnicy online - gramy ?
|
|
|
Jak wiadomo nic nie zastąpi gry na planszy i bezpośrednim kontaktem z innymi graczami bo to i łatwiej komuś popatrzeć w oczy i powiedzieć „spróbuj tylko wygrać a zobaczysz...”.
Ale niestety nie zawsze jest taka możliwość i trzeba się zadowolić grą np. przez Internet.
Bez treningu nie ma wyników także i w grach planszowych. Dlatego chcielibyśmy także wprowadzić rozgrywki w Osadników z Catanu przez Internet. Osobiście grywałem na w programie ze strony http://www.s3dconnector.net. Jest bardzo łatwy do opanowania i nic nie potrzeba oprócz nr.IP...
Na razie chciałbym aby wszyscy co chcą się tak pobawić spotykali się w określony dzień o określonych godzinach na naszym chacie http://www.galakta.pl/chat.html.
Wstępnie proponuję aby to była np. niedziela godz. 20:00. Może być dzisiaj ale zdaję sobie sprawę, że akurat w niedzielę najmniej ludzi tu zagląda i nie wiem czy chętni zdążą się dowiedzieć.
Rozegramy jakąś partyjkę jeśli znajdzie się minimum 3 chętnych. A z czasem na stałe ustalimy jakieś dni kiedy będzie można pograć. Potem zrobimy jakiś turniej itp.
Może zrobimy jakiś Ladder dla Polaków.
Jeśli ktoś będzie mógł dzisiaj zagrać proszę o informację poniżej. Wystarczy ściągnąć kilka mb i można grać.
Proszę o komentarze czy jesteście zainteresowani. |
|
|
|
 |
Szept [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005
|
|
|
Ja jestem i powinienem koło 2000 być |
|
|
|
 |
Dani [Usunięty]
|
|
|
|
Jestem jak najbardziej chętny, dziś o 20:00 stawię się wraz z mymi osadnikami. |
|
|
|
 |
Martie [Usunięty]
|
|
|
|
O rany , spóźniłem się. Może następnym razem |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Pon 06 Cze, 2005
|
|
|
Rozegraliśmy wczoraj (najpierw 3 graczy potem 4) testowo 3 gry na tym programie i było w sumie ok. Na początku było trochę kłopotów technicznych ale na szczęście program ten zapisuje stan gry i w każdym momencie jak dany gracz wyjdzie z programu może do gry się potem dołączyć.
Bardzo przyjemnie się grało i warto to powtórzyć
Krótko mówiąc umówiliśmy się wstępnie na następne spotkanie w najbliższą środę o godz 21:00 na naszym chacie. Jeśli ktoś chce dołączyć do nas to zapraszamy. Jeśli nas będzie np. 6 zagramy razem w jednej grze. Jeśli więcej podzielimy się na 2 grupy. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Cze, 2005
|
|
|
piszę się na środę.
co do s3dconnector to jako join nie mialem zadnych problemow z gra...
gorzej bylo gdy hostowalem, po 2 rundach poczatkowych nie moglem wiecej budowac... podobno to bardzo popularny bug w przypadku hosta i podobno w 50% pomaga rejoin - niestety na 2 gry jako host - rejoin nie pomogl.
do srody |
|
|
|
 |
Hudson [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Cze, 2005
|
|
|
Ja bede na 110% w srode - moze nawet z zona:) |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sro 08 Cze, 2005
|
|
|
Ale Hudson mam nadzieję, że nie z 1 komputera |
|
|
|
 |
Hudson [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Cze, 2005
|
|
|
W ostatnim tygodniu kupilismy 2 komputery, wiec nie ma strachu |
|
|
|
 |
DarkReaper [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005
|
|
|
Przyglądałęm się wczoraj zarzartej rozgrywce (Moja druga połowa Asia walczyła i calkiem calkiem jej szło - moja szkoła ) Podoba mi sie inicjatywa spotkań, mam nadzieje że pomysł grania online przetrwa i bedzie się rozwijał. Jak tylko czas pozwoli sam zasiądę do komputera i zmierzę się z najlepszymi
PS. Kiedy następne spotkanie |
|
|
|
 |
Martie [Usunięty]
|
|
|
|
Tak, Asia wczoraj pokazała klasę. Niby nic, a potem jak przyłożyła ...
Wczoraj uzbierało się graczy na dwie 4-osobowe rozgrywki, myślę że tendencja wzrostowa będzie się utrzymywać
Ja proponuję następną środę o tej samej porze. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
Martie napisał/a: | na dwie 4-osobowe rozgrywki |
przy naszym "stoliku" gralo 3 graczy
zullu, xshadow i ja...
tym razem zadnych problemow z hostowaniem nie bylo. Wygrała Zullu (gratulacje), a cala rozgrywka trwala ok. 45 min. (standard settlers).
kiedy nastepny raz? |
|
|
|
 |
xshadow [Usunięty]
|
|
|
|
Ha szubrawcy! Mimo tego, że wasze podszepty zmusiły mnie do rozegrania dwóch partii, pchnąłem co miałem pchnąć. Grać mogę choćby i dzisiaj |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Chciałbym zaproponować dwa terminy w tygodniu kiedy będą mogli spotkać się gracze chcący pograć z Osadników z Catanu.
1. Każda Środa godz. 20:00
2. Każda Niedziela godz. 20:00
Czyli możemy grać ponownie już za kilka dni w niedzielę
Mam nadzieję, że w tych terminach zawsze ktoś przyjdzie a z czasem z pewnością będzie coraz więcej osób.
Moi osadnicy dokupili dodatkowa narzędzia i postarają się być szybsi.... Za jakiś czas pomyślimy nad jakimś turniejem przez net
Niech to będzie w pewien sposób początek Klubu Gracza o którym dawno temu wspominaliśmy. Mam nadzieję, że przez wakacje uda się go wreszcie zmaterializować... |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Ten program posiada chyba możliwość rozgrywania jakiegoś założonego turnieju. Jeśli ktoś wie na ten temat coś więcej to proszę aby tutaj napisał.
Jeśli nie, to trzeba będzie potestować |
|
|
|
 |
|