galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o zasadę
Autor Wiadomość
philjensky

Dołączył: 25 Sty 2018
Posty: 2
Wysłany: Czw 25 Sty, 2018   Pytanie o zasadę

Zalozylem sie z kolezanka o jedna zasade.
Jaka kraina jest „gora” zewn, srodkowa, wewn czy inna?
 
     
Bludgeon 


Dołączył: 20 Wrz 2015
Posty: 358
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw 25 Sty, 2018   Re: Pytanie o zasadę

philjensky napisał/a:
Zalozylem sie z kolezanka o jedna zasade.
Jaka kraina jest „gora” zewn, srodkowa, wewn czy inna?

Ale... że co?
 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 25 Sty, 2018   

Nigdy nie słyszałem o zasadzie "górnej" krainy.
Jeżeli pytasz o położenie to Zewnętrzna jest najniżej, Środkowa jest za rzeką (patrząc od Zewnętrznej), a Wewnętrzna jest w górach (znaczy się za nieprzebytym łańcuchem górskim).
Jest też dodatek "Góry" gdzie wędrujesz po górskiej krainie.
 
     
philjensky

Dołączył: 25 Sty 2018
Posty: 2
Wysłany: Sob 27 Sty, 2018   

czy w dodatku „góry” obowiazuja zdarzenia z kart przygody zewn krainy? Do jakiej krainy nalezy „gory”
 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie 28 Sty, 2018   

Jezu ale pytania formułujesz - ciężko coś zrozumieć...
Góry to osobna kraina - tak samo jak każda inna narożna jest osobną krainą.
Góry należą do krainy Góry, Las do Lasu, Podziemia do podziemi, Miasto do Miasta, itp.
Zdarzenia jeżeli nie mają ograniczeń typu "gracze przebywający w tej samej krainie" dotyczą przeważnie wszystkich graczy.
Jeżeli Zdarzenie dotyczy krainy Zewnętrznej lub Środkowej - to tylko w nich jest rozpatrywane (czyli krainy z głównej planszy) i nie wpływają na inne krainy (Góry, Las, Podziemia, Miasto, itp.).
Mam nadzieję, że to ci pomoże.
 
     
Nokturn


Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 133
Wysłany: Pon 29 Sty, 2018   

Jemu chodziło o plansze środkową. Juz nie komplikujcie:) Np w Magicznym mieczu od "Sfery" było pamiętam na odwrót. Zaczynało sie w krainie wewnętrznej która była najniżej w dolinie. Przechodziło się na środkową wyżej i najwyżej w zewnętrzną. Nad całościa był kamienny most. Imo nawet bardziej klimatyczne niż dzisiejsza wersja:)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.24 sekundy. Zapytań do SQL: 12