galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podróż w dół Anduiny-problem
Autor Wiadomość
hagi7777 

Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: Nie 11 Gru, 2016   Podróż w dół Anduiny-problem

Cześć.O ile nie ma problemu ze zrozumieniem poleceń z 1karty ,to póżniej zaczynają się schody.
Treść drugiej karty mówi:podczas fazy spotkań nie wykonuj testów zwarcia.Jak rozumiem nie wykonuje testów zwarcia więc wchodzący wrogowie do strefy zagrożenia nie wchodzą ze mną w zwarcie a ja sam powinienem ich ściągać do walki.
Treść trzeciej karty mówi:po odkryciu-każdy gracz odkrywa 2 karty spotkania i umieszcza je w strefie przeciwności.Jak mniemam w fazie wyprawy odkrywam wtedy w sumie 4 karty grając w dwoje i tak w kolejnych fazach wyprawy?
Dalej idąc karta mówi:do końca gry należy pomijać krok przeciwności fazy wyprawy-rozumiem to tak ,że karty obszarów będące w strefie zagrożenia nie biorą już udziału w grze bo priorytetem są wrogowie w strefie zagrożenia ,których by wygrać należy zabić.
Czy w każdej kolejnej rundzie odkrywamy karty spotkań plus te dwie wynikające z treści karty 3b?
Przepraszam za brak ładu w tym temacie,ale jestem skołowany.Bardzo proszę o pomoc jak zrozumieć mechanizmy tego scenariusza
 
     
Zawojak 

Dołączył: 23 Lut 2015
Posty: 252
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie 11 Gru, 2016   

hagi7777 napisał:

Cytat:
Treść drugiej karty mówi:podczas fazy spotkań nie wykonuj testów zwarcia.Jak rozumiem nie wykonuje testów zwarcia więc wchodzący wrogowie do strefy zagrożenia nie wchodzą ze mną w zwarcie a ja sam powinienem ich ściągać do walki.


Tak. Należy pamiętać, że każdy gracz może wejść dobrowolnie w zwarcie z jednym wrogiem (chyba że karta gracza mówi inaczej np.: Syn Arnoru pozwala wejść z wrogiem w zwarcie, następnie można w fazie spotkań wejść z kolejnym wrogiem w zwarcie)
Cytat:

Treść trzeciej karty mówi:po odkryciu-każdy gracz odkrywa 2 karty spotkania i umieszcza je w strefie przeciwności.Jak mniemam w fazie wyprawy odkrywam wtedy w sumie 4 karty grając w dwoje i tak w kolejnych fazach wyprawy?


Efekt po odkryciu działa tylko po odkryciu karty tzn. że odkrywasz te karty po odkryciu tego scenariusza w końcowym etapie wyprawy. W kolejnych etapach nie dobierasz już żadnych kart i nie rozpatrujesz wyprawy, po prostu etapu wyprawy nie ma.



Ps: Następnym razem kiedy nie będziesz czegoś wiedział bądź w ogóle jeśli chcesz coś napisać nie twórz nowego tematu jeżeli taki istnieje: problem z zasadami
 
     
hagi7777 

Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: Nie 11 Gru, 2016   

dzięki wielkie i sorry za nowy temat.Od siebie dodam ,że gra jest wspaniała i pochłania całkowicie.Gram razem z żonką i bawimy się świetnie. Pozdrawiam
 
     
krzysztof1986

Dołączył: 23 Sty 2016
Posty: 55
Wysłany: Nie 11 Gru, 2016   

w etapie trzecim nie pomijasz fazy wyprawy. Nadal musisz przydzielic postacie do wyprawy żeby nie podwyższać sobie zagrożenia za nieudaną wyprawę. Pomijasz jedynie krok przeciwności fazy wyprawy czyli odkrywanie nowych kart.
 
     
Zawojak 

Dołączył: 23 Lut 2015
Posty: 252
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon 12 Gru, 2016   

krzysztof1986 napisał:

Cytat:
w etapie trzecim nie pomijasz fazy wyprawy. Nadal musisz przydzielic postacie do wyprawy żeby nie podwyższać sobie zagrożenia za nieudaną wyprawę.


Fakt, przepraszam za pomyłke.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 13