galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Możliwość inicjowania akcji
Autor Wiadomość
Corran 


Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 234
Wysłany: Pią 17 Cze, 2016   Możliwość inicjowania akcji

Mam pytanie o konkretną sytuację.
Grają Lannisterowie i Martellowie. Ci pierwsi zagrywają z zasadzki Zabójcę Królowej (czyli jest okno akcji w fazie wyzwań) i spełniają warunek, żeby zabić jedną postać Martelli. Na stole jest Arianne i w takiej sytuacji chciałaby skorzystać ze swojej zdolności, żeby umieścić w grze inna postać do zabicia.
Czy może to zrobić?
Wydaje mi się, że nie, ponieważ każda rozpoczęta akcja musi zostać zakończona zanim będzie można wywołać kolejną (czyli najpierw trzeba dokończyć reakcję zabójcy i zabić postać znajdującą się obecnie na stole), ale wolę się upewnić, więc proszę o opinię bardziej doświadczonych graczy.
 
     
szczudel 

Dołączył: 07 Lis 2015
Posty: 23
Wysłany: Sob 18 Cze, 2016   

Zabójca Królowej odpala swą umiejętność z Reakcji na swoje wejście do gry.

Arianna ma pełnoprawną Akcję. Reakcja wykona się zanim pojawi się możliwość kolejnej akcji, czyli zanim Arianna mogłaby kogokolwiek wrzucić do gry.
 
     
tymekalex91 

Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 1
Wysłany: Sro 12 Paź, 2016   

Witam ja myślałem ze w fazie wyznań
_________________
http://danuta-majewska.pl/
 
     
majjdaan2

Dołączył: 13 Lis 2016
Posty: 6
Wysłany: Czw 17 Lis, 2016   

Czemu akurat w fazie wyznań?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.66 sekundy. Zapytań do SQL: 13