|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
The Grey Havens |
| Autor |
Wiadomość |
Szuli [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 The Grey Havens
|
|
|
https://www.fantasyflight...he-grey-havens/
Nie znalazłem tego tematu (jak ktoś to umieścił w jakimś innym to sorry).
Czyli wyruszamy w poszukiwaniu Numenoru (to znaczy tego co z niego zostało ) czekają nas bitwy morski korsarze nieznane lądy itp.
Mam dziwne przeczucie, że będzie to ostatnia (oby nie) podróż dla naszych bohaterów. |
|
|
|
 |
Cread [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Sie, 2015
|
|
|
Wątpię - jeszcze został cały Wschód i Południe do zbadania |
|
|
|
 |
maclis [Usunięty]
|
|
|
|
| Kolejny zamach na mój portfel. Przyznam, że chyba nigdy po spojrzeniu na karty z nowego dodatku nie byłem tak oczarowany. |
|
|
|
 |
psborsuk [Usunięty]
|
|
|
|
Też jestem optymistą. Gra sprzedaje się nieźle (nawet chyba i u nas, skoro Galakta jednak zgadza się w DnŻ), a to, co nie schodziło, już zostało zamknięte. I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG (chyba, że jeszcze Cthulhu, ale nie znam). A to, wbrew pozorom, ma dla wielu znaczenie (o klimacie, mechanice itp nie wspominam ). |
|
|
|
 |
Zawojak [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2015
|
|
|
maclis napisał:
| Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel. Przyznam, że chyba nigdy po spojrzeniu na karty z nowego dodatku nie byłem tak oczarowany. |
Ja również zwłaszcza patrząc na bohatera ducha Cirdana przecież on wymiata a grafika też wygląda pięknie; jeszcze te statki i w ogóle piękny dodatek |
|
|
|
 |
Szuli [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2015
|
|
|
| Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
Też mam nadzieję, że na tym się nie skończy, ale tak mi się nasunęło. Swoją drogą dopłynięcie do Valinoru było by odpowiednią nagrodą dla naszych bohaterów.
| Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel |
No władca jest chyba najdroższym lcg (2 sagi, rozszerzenia i AP, co roku scenariusz w dnż i nightmare decki) . |
|
|
|
 |
Karharoth [Usunięty]
|
|
|
|
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
|
Napiszesz coś więcej? (wybaczcie za offtop ) |
|
|
|
 |
psborsuk [Usunięty]
|
|
|
|
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | I nie zapominajmy, że to chyba jedyny koop wśród LCG |
Chyba niedługo będzie 2.
Też mam nadzieję, że na tym się nie skończy, ale tak mi się nasunęło. Swoją drogą dopłynięcie do Valinoru było by odpowiednią nagrodą dla naszych bohaterów. |
Dołączę się do pytania o drugi tytuł koop A o przyszłość WP bym się raczej nie martwił, nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka, a nie ukrywajmy, gra ma przynosić wydawnictwu zyski.
| Szuli napisał/a: | | Cytat: | | Kolejny zamach na mój portfel |
No władca jest chyba najdroższym lcg (2 sagi, rozszerzenia i AP, co roku scenariusz w dnż i nightmare decki) . |
Nie wiem, czy najdroższym, ale fakt, dodatkami nam obrodziło, i wciąż mamy apetyty na kolejne. Inna sprawa, że charakter gry (ów koop) wymusza niejako na wydawcy ciągłe usprawnianie (czyli w naszym przypadku - utrudnianie) starych dodatków, wraz z pojawianiem się kolejnych kart do talii gracza. A coroczne scenariusze genconowe wskazują jedynie na popularność gry |
|
|
|
 |
uday [Usunięty]
|
|
|
|
| Warhammer Quest The Adventure Card Game - w filmikach zajawkowych można było zobaczyć, że niektóre z plików, które FFG ma przygotowane do tej gry mają w nazwie "LCG". |
|
|
|
 |
Uszaty [Usunięty]
|
|
|
|
Bohater - potężny cios w nos.
Klimat marynistyczny - rewelacja.
Karty - jak na warunki LotR-a, bardzo ładne, szczególnie te statkowe.
Najkrótsze podsumowanie - tutaj. Z miejsca i od ręki. |
|
|
|
 |
Szuli [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Zawojak [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016
|
|
|
| Wszystkie karcioszki już zaprezentowane link: Sala Beorn |
|
|
|
 |
krzysztof1986 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016
|
|
|
mnie bardzo ciekawią scenariusze i karty spotkań niestety brak ich... |
|
|
|
 |
Zawojak [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016
|
|
|
| Będą jescze dodawać, narazie jest tylko tyle. Pewnie będą już wszystkie pod koniec tego tygodnia. |
|
|
|
 |
basai [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 13 Lut, 2016
|
|
|
Są już wszystkie karty. Upiory wyglądają fajnie ale dla mnie nie przebija to tego co pokazali w Angmarze |
|
|
|
 |
|
|
|