galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osadnicy z catanu zasady żeglarzy
Autor Wiadomość
kamilos
kamilos

Dołączył: 06 Mar 2016
Posty: 2
Wysłany: Nie 06 Mar, 2016   Osadnicy z catanu zasady żeglarzy

Witam. Potrzebuję pomocy w interpretacji zasad, ponieważ w gronie rodzinnym powstał spór. Mianowicie w podstawowej wersji jest opisana faza początkowa czyli zagospodarowania wyspy która mówi o wyłożeniu jednej drogi przy jednej osadzie. Pytanie do dodatku żeglarzy: zasady przestawiania statków mówią że można przestawić każdy końcowy statek z rozpoczętego szlaku. W związku z tym poruszyłem statek który był w początkowej fazie ustawiony i przedstawiłem go zgodnie z zasadami do innego szlaku. Efektem tego jedna moja osada pozostała bez jakiejkolwiek drogi i statku. Pytanie czy tak mogłem zrobić? Jeśli nie proszę o cytat z instrukcji ponieważ zasady fazy początkowej która mówi tylko o rozpoczęciu gry z dwoma opadami i jedna droga odpowiednio do każdej ale nie ma żadnej wytycznej w instrukcji że nie mogę przestawić statku który był wystawiony wraz z początkowa osada. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
 
     
Borg 
Metamind


Dołączył: 12 Lis 2012
Posty: 204
Skąd: Kwadrant Delta
Wysłany: Wto 08 Mar, 2016   

Mogłeś tak zrobić. Nigdzie nie jest napisane, że w wyniku przestawienia statku osada czy miasto nie może zostać samo.
_________________
I am the beginning... the end.
The one who is many.
I am the borg. I am the collective.
I bring order to chaos.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13