galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czarni jeźdźcy
Autor Wiadomość
Avael
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Wrz, 2014   Czarni jeźdźcy

Panowie mam problem... w dodatku CZJ występują karty cienia, których efektem jest powtórny atak poczwary. Czy mam dla niej rozdać nową kartę cienia? -- podejrzewam, że nie. I czy mogę wystawić kolejnego obrońcę?---- podejrzewam, że tak.

Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Pytanie nr 2
Karty spotkania z cechą OPRESJA - czy taką kartę mogę anulować używając pierścienia? --- podejrzewam, że tak. Co prawda jest napisane, że OPRESJI nie mogą anulować inni gracze, ale ja sam chyba mogę, czy tak?

Serdecznie pozdrawiam
Piotr
 
     
Radziol88
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2014   

Cytat:
(1.28) Ataki wrogów poza fazą walki
Jeśli wróg zaatakuje poza fazą walki,
nadal na początku ataku otrzymuje kartę
cienia. Następnie należy postąpić zgodnie
z 4 krokami opisanymi w akapicie Faza
6 „Walka” począwszy od strony 18. Każda
karta cienia dołączona do atakującego
wroga zostaje odrzucona po rozpatrzeniu
ataku.
 
     
Avael
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2014   

Radziol88, dzięki za odpowiedź, jednak z tego co mi wiadomo, to opisana przeze mnie sytuacja dotyczy powtórnego ataku w fazie walki a nie poza nią.[/b]
 
     
Radziol88
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2014   

Avael napisał/a:
Radziol88, dzięki za odpowiedź, jednak z tego co mi wiadomo, to opisana przeze mnie sytuacja dotyczy powtórnego ataku w fazie walki a nie poza nią.[/b]

Aaa, prawda.
No ale skoro nawet poza fazą walki zawsze dostanie cień, to w fazie walki tym bardziej ;)
 
     
AndO3131
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2014   

Według FAQ 1.6:

Cytat:
(1.42) Dodatkowy atak wroga
Kiedy wróg wykonuje dodatkowy
atak, odrzuć wszystkie wcześniejsze
przydzielone karty cienia przed
przydzieleniem nowych kart cienia.


i rozpatrujesz nową walkę z nowym przydziałem obrońcy.
 
     
Avael
[Usunięty]

Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014   

Dzięki Panowie za odpowiedzi:)

A już się cieszyłem, że przeszedłem pierwszy scenariusz... Hehe czeka mnie powtórka w trudniejszej wersji.

Pozdrawiam
 
     
13thcaesar
[Usunięty]

Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014   

Ja pierwszy juz mam za sobą (w trybie kampanii), teraz męcze sie z drugim. Staram sie zeby jak najmniej Upiorów Pierscienia trafilo do Talii Spotkan, ale zawsze przynajmniej dwoch tam trafia i w ostatecznej potyczce tych pieciu Nazguli razem plus szpiedzy mnie miazdzą.
 
     
wojo
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Wrz, 2014   

Drugi scenariusz jest masakryczny, szczególnie solo. Udało mi się go przejść chociaż na 3 próby:
1. Zwycięstwo ale dwa hobbity padły
2. Zwycięstwo
3. Porażka

Najbardziej dokuczają mi:
- karta która zeruje statystyki bohatera (zły oddech czy jakoś tak)
- Siła ich strachu (?) obniż siłę woli sprzymierzeńców o 1 i zadaj 2 obrażenia wszystkim którzy mają jej 0 (co najczęściej = odrzuć ich).
- Bill Ferny. Solo gość jest mega upierdliwy dla talii hobbickiej.

Szczerze mówiąc nie widzę aby rekomendowana talia miała jakiekolwiek szanse ale spróbuję.

Pierwszy jest scenariusz jest bardzo dobry i jak najbardziej do przejścia (można użyć tali rekomendowanej w instrukcji)
 
     
maclis
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Wrz, 2014   

Mam pytanie odnośnie Billa Fenrego: czy możemy wybrać opcje ze zwiększaniem poziomu zagrożenia, nawet, jeśli nie przydzieliliśmy innych bohaterów prócz Froda do wyprawy?
 
     
Radziol88
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2014   

maclis napisał/a:
Mam pytanie odnośnie Billa Fenrego: czy możemy wybrać opcje ze zwiększaniem poziomu zagrożenia, nawet, jeśli nie przydzieliliśmy innych bohaterów prócz Froda do wyprawy?

Jak przy innych okazjach powtórzę, że nie musisz wybierać gorszej opcji.
Nie jesteś nawet zmuszony wybrać opcji, która cokolwiek zrobi.
 
     
Laelithar
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Paź, 2015   

Upiór Pierścienia. "Cień: Wtasuj tę kartę do talii Spotkań".
Dostałem coś takiego podczas ataku Zezującego Południowca. Którą kartę mam wtasować? Upiora czy Zezującego?
Wg mnie Zezującego, ale wolę się upewnić...
 
     
AndO3131
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Paź, 2015   

Wtasowujesz Upiora Pierścienia. Twoja interpretacja oznaczałaby, że atak się nie odbywa.
 
     
Laelithar
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Paź, 2015   

Dziękuję za pomoc 😊
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 12