galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wojska Neutralne
Autor Wiadomość
krecilapka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   Wojska Neutralne

Dotąd grywałem w 6, ale nadciąga dzień w którym będę rozgrywał partię na 4 graczy. No i wiem, że 12 pól na planszy powinno być obstawionymi wojskami neutralnymi przy tej liczbie graczy. Czy ktoś może byłby tak miły i mi napisał gdzie (ewentualnie o jakich siłach) te wojo będzie na mapie? Wolałbym to wiedzieć wcześniej niż w momencie jak będziemy rozkładali planszę ;) .

kiwi
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   

Praktycznie całe południe(5 w słonecznej włoczni, a reszta miejs ma chyba 2jki i 3jki. i Chyba kraniec burzy ma 4), ale lepiej w tym wariancie zamienić Greyjoya na Tyrella

Gog
[Usunięty]

masz na garnizonach napisane ^^ wiec nie bedzie problemu :)

krecilapka
[Usunięty]

Pierwszy raz, zagramy jednak pewnie tak jak proponują zasady.
Ale następny być może zmodyfikujemy ;) . A jak graliście z Tyrellem to garnizony neutralne zostawały jak na rozpisce w przepisach?

krecilapka
[Usunięty]

Gog napisał/a:
masz na garnizonach napisane ^^ wiec nie bedzie problemu :)

Wiem, że jak rozłożymy plansze to właściwie rozłożymy żetony. Ale gdybym wiedział gdzie i jakie leżą wcześniej, tobym pokombinował co można robić w pierwszych etapach. I nie przedłużałbym gry myśleniem ;) . Bo póki co to dla mnie najpoważniejsza wada GoT.
Jak się trafi myślący gracz to długie przestoje są ;) .

Gog
[Usunięty]

nie moga zostac, wiec na razie nie kombinujcie :) jesli juz mam cos polecac to zagrac martell/bara/tyrell/lanni i wszystko z góry nie gra w tym seagard eyrie itd i morza typu narrow sea i morze zelaznych ludzi niedostepne i niezla sieka jest, jak lubicie walczyc to idealna propozycja :D mysmy przewijali karty co chwile :D

krecilapka
[Usunięty]

Gog napisał/a:
nie moga zostac, wiec na razie nie kombinujcie :) jesli juz mam cos polecac to zagrac martell/bara/tyrell/lanni i wszystko z góry nie gra w tym seagard eyrie itd i morza typu narrow sea i morze zelaznych ludzi niedostepne i niezla sieka jest, jak lubicie walczyc to idealna propozycja :D mysmy przewijali karty co chwile :D

Dziekuje za porade co do uatrakcyjnienia rozgrywki - pewnie się przyda :) .
A tymczasem znalazlem na forum, że już te karty ktoś podrzucil więc wiem co jest grane.

Odpowiedz do tematu