galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #22 - Nabór
Autor Wiadomość
Sardo
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Mar, 2013   Gra o Tron PBF #22 - Nabór

Jeżeli kogoś nie zraziło moje prowadzenie #18-stki, to zapraszam na kolejną grę :)
Tym razem chciałbym zaoferować scenariusz gry podstawowej, natomiast karty rodów z dodatku, bez losów bitwy i losowane rody.
Jeżeli znajdę się chętnie to będzie miło.
Jeśli będziecie woleli inne reguły, to brzy braku chętnych na moje, mogę się ugiąć :roll:

Chętni:
1. Georgie - Baratheon - potwierdzony
2. badoomboom - Stark - potwierdzony
3. tamten - Tyrell - niepotwierdzony
4. Dredzilla - Martell - niepotwierdzony
5. Gog - Lannister - niepotwierdzony
6. Beez - Greyjoy - potwierdzony
Ostatnio zmieniony przez Sardo Nie 24 Mar, 2013, w całości zmieniany 7 razy  

Georgie
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Mar, 2013   

oczywiście sie pisze !
rozumiem ze zasady 2 edycji plus karty z dodatku ? nie grałem jeszcze z nimi ale najwyzsza pora :D

Sardo
[Usunięty]

Georgie napisał/a:
oczywiście sie pisze !
rozumiem ze zasady 2 edycji plus karty z dodatku ? nie grałem jeszcze z nimi ale najwyzsza pora :D

Tak tak, wszystko normalnie tylko podmiana dowódców.

badoomboom
[Usunięty]

ja też się piszę

tamten
[Usunięty]

ja też chętnie zagram

Dredzilla
[Usunięty]

Szkoda przepuscic taka okazje, bo sam jeszcze nie gralem z nowymi kartami rodow:)

Gog
[Usunięty]

ja zagram :D

Beez
[Usunięty]

zdazylem?

Sardo
[Usunięty]

Mamy komplet, niedługo temat powstanie i możecie już słać rozkazy.
Rody:
1. Georgie - Baratheon
2. badoomboom - Lannister
3. tamten - Tyrell
4. Dredzilla - Martell
5. Gog - Stark
6. Beez - Greyjoy
Zgłoście gotowość jak się pozamieniacie itp.

Karty rodów
    Stark
      Roose Bolton [4] [miecz]
      Ramsey Bolton [3] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza.
      Walton Nagolennik [2] [wieża]
      Czarny Walder [2] [miecz]
      Walder Frey [1] Każdy gracz (oprócz twojego przeciwnika), który wspiera twojego przeciwnika, musi zamiast tego udzielić wsparcia tobie.
      Damon Zatańcz ze Mną [1] [miecz]
      Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsey Bolton" zajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli rpzegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora.

Greyjoy
      Euron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
      Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
      Asha Greyjoy [2] [wieża]
      Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiednij talii.
      Qarl Panienka [1] Jeśli to ty atakujesz i przegrasz tę bitwę, otrzymujesz 3 żetony Władzy.
      Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
      Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępncyh żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.

Lannister
      Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
      Ser Kevan Lannister [3] [wieża]
      Daven Lannister [2] [miecz]
      Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę PIechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
      Ser Addam Marbrand [1] Jeśli to ty atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Rycerzy (w tym wspierające jednostki Rycerzy Lannisterów) zapewniają premiędo siły +3, zamiast +2.
      Cersei Lannister [1] [wieża]
      Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).

Baratheon
      Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
      Jon Snow [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć żeton Dzikich o jedno pole w dowolną stronę (do minimum 0 lub maksimum 10).
      Melisandre [2] [i]Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.

Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
      Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
      Ser Axell Florent [1] [miecz]
      Mance Rayder [0] Twoja ostateczna siła jest równa pozycji zajmowanej obecnie przez żeton Dzikich.

Tyrell
      Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]
      Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
      Willas Tyrell [2] [wieża]
      Ser Jon Fossoway [2] [miecz]
      Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
      Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
      Margaery Tyrell [0] Jeśli bronisz swojego obszaru rodzinnego lub obszaru, na którym znajduje się jeden z twoich żetonów Władzy, ostateczna siła twojego przeciwnika wynosi 2.

Martell
      Doran Martell [4] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0).
      Areo Hotah [3] [wieża][wieża]
      Kolos [2] [miecz]
      Bękar z Bożejłaski [2] [wieża]
      Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
      Quentyn Martell [1] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
      Nymeria Sand [0] [miecz][wieża]

badoomboom
[Usunięty]

chce ktoś lannistera?

Gog
[Usunięty]

a tory z dodatku ? jesli tory z podstawki biore lannistera:D a i jeszcze jak ktos nowy by sie zgłosił do grania to odstąpie miejsca niech nowa krew wejdzie :)

Sardo
[Usunięty]

Z podstawki, w instrukcji napisane, że karty rodów można wykorzystać w podstawowej grze. Więc rozumiem, że tylko karty rodów zamieniamy ;)

badoomboom
[Usunięty]

spoko, to stark jest dla mnie :wink:

Beez
[Usunięty]

Ok potwierdzam greya:)
Aczkolwiek mam wrazenie, ze ta zmiana kart bardzo podzialala na jego niekorzysc:D
+mam pytanie o Mance'a
Dzicy moga zajmowac pozycje pierwsza, druga ... piata. ?
Czy raczej: Zerowa, druga , czwarta ... dziesiata ?

Dredzilla
[Usunięty]

Czy ktos ma ochote zamienic sie za Martella? to juz 3 z rzedu gra na tym forum

Odpowiedz do tematu