galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Talisman: Digital Edition
Autor Wiadomość
zerospin

Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 2
Wysłany: Wto 30 Cze, 2015   

gromski88 napisał/a:
siemanko. pytanko takie male mam... Czy duzo osob gra w Digital Edition? Zastanawiam się, czy jest sens kupowac. Kolejna rzecz to jak sie to ma do wersji planszowej? Potrafi tak wciągnąc czy raczej średniawka?


Mi się nie podobała.. zupełnie nie ma klimatu gry planszowej. Może dlatego, że to inna edycja niż ta którą znam. Moja prywatna wersja digital 2 edycji nieco lepiej uchwyca magię oryginału ;)




 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob 05 Wrz, 2015   

gromski88 napisał/a:
siemanko. pytanko takie male mam... Czy duzo osob gra w Digital Edition? Zastanawiam się, czy jest sens kupowac. Kolejna rzecz to jak sie to ma do wersji planszowej? Potrafi tak wciągnąc czy raczej średniawka?


Na początku gdy DE była tylko podstawką to było kiepsko - gra szybko się nudziła tak jak w realu. Dodatkowo on-line praktycznie nie dało się grać ze względu na błędy.
Teraz, gdy jest już sporo dodatków i on-line działa prawidłowo gra sporo ludzi (zawsze ktoś jest na sieci) i gra się naprawdę świetnie.
Przeniesienie praktycznie 1:1 wersji 4,5. Dla mnie mistrzostwo.
Jestem maniakiem tej wersji MiMa i uważam, że wersja DE w obecnej fazie jest naprawdę dobrze przeniesiona, bez zbyt wielu uchybień ;)
Gram praktycznie codziennie ze znajomymi i do tej pory nam się nie znudziło więc o czymś to świadczy.
Polecam zakup ale od razu z przepustką sezonową tak, by otrzymać wszystkie dodatki (obecne i przyszłe).
Co do komentarza powyżej - niektórym ludziom trabant też się podoba i uważają go za majstersztyk ale jednak świat poszedł do przodu i są też nowsze auta ;) Tak samo jest z Talismanem - wersja 4,5 sporo zmienia, a tą wersję wydali jako DE więc nie można jej w żaden sposób porównywać do pradawnej 2ki...
 
     
Corypheaus


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 32
Skąd: Międzyrzec Podlaski
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2015   

roszpunka1990 napisał/a:
Czy ktoś wie kiedy w Talisman DE będzie wydany dodatek smoki?


Według zapowiedzi na CDP.pl Smoki mają pojawić się po Pani Jeziora. Następnie ma być Wilkolak i dopiero po nim Miasto.
 
     
Nemomon 
Grupa Wsparcia
Talisman~


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 1449
Skąd: W-wa
Wysłany: Sro 09 Wrz, 2015   

Corypheaus napisał/a:
roszpunka1990 napisał/a:
Czy ktoś wie kiedy w Talisman DE będzie wydany dodatek smoki?


Według zapowiedzi na CDP.pl Smoki mają pojawić się po Pani Jeziora. Następnie ma być Wilkolak i dopiero po nim Miasto.


Problem w tym, iż następne (bo już za kilka tygodni) będzie Miasto... Radzę nie wierzyć w to, co CDP.pl pisze u siebie, tylko szukać prosto u źródła, czyli Nomadów ;) .
_________________
GameKeeper - Polskie forum poświęcone Magii i Miecz i Relic.
 
     
Corypheaus


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 32
Skąd: Międzyrzec Podlaski
Wysłany: Sro 09 Gru, 2015   

Nemomon napisał/a:
Corypheaus napisał/a:
roszpunka1990 napisał/a:
Czy ktoś wie kiedy w Talisman DE będzie wydany dodatek smoki?


Według zapowiedzi na CDP.pl Smoki mają pojawić się po Pani Jeziora. Następnie ma być Wilkolak i dopiero po nim Miasto.


Problem w tym, iż następne (bo już za kilka tygodni) będzie Miasto... Radzę nie wierzyć w to, co CDP.pl pisze u siebie, tylko szukać prosto u źródła, czyli Nomadów ;) .


Miałeś rację :) Nie wiesz przypadkiem czy smoki będą następnym dodatkiem? :)
 
     
Nemomon 
Grupa Wsparcia
Talisman~


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 1449
Skąd: W-wa
Wysłany: Sro 09 Gru, 2015   

Nie mam pojęcia jaki będzie następny dodatek, ale spodziewam się, iż raczej będzie Wilkokłak. Niedawno było Halloween, a Nomadzi podobno obiecywali jego wydanie w okolicach tegoż "święta", więc możliwe, iż po prostu się nie wyrobili. Póki co od dłuższego czasu pracują oni nad mega patchem, który spatchuje wiele różnych bugów.
_________________
GameKeeper - Polskie forum poświęcone Magii i Miecz i Relic.
 
     
Corypheaus


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 32
Skąd: Międzyrzec Podlaski
Wysłany: Czw 05 Paź, 2017   

Pewnie część zauważyła, że niedawno wszedł nowy dodatek. Ale odkąd u mnie się pojawił mam sporo błędów w trakcie gry sieciowej - często wyrzuca rozgrywkę, której nie można wznowić :evil: Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto 10 Paź, 2017   

Tak - niestety jest to błąd wersji PL.
Zmień na razie język na EN i tak graj - bugi magicznie znikną jakby ktoś rzucił "Rozproszenie" :)
Jak wyjdzie ten duży patch, o którym pisał Nemo, to pewnie będzie można znowu grać w wersję PL be zwiechów...
 
     
Candyman86 

Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 20
Wysłany: Czw 08 Lut, 2018   

Witam :)
może ktoś jeszcze ma taką zachciankę jak ja, żeby grać na różnych systemach nie kupując gry na każdej platformie. Ja zakupiłem wszystkie dodatki na adnroida, a chciałbym grać również na pc. Kiedyś pisałem w tej sprawie do Nomadów i nie było możliwości połączenia kont. Ale chęć pogrania mi wróciła i okazuje się, że już dodano taką opcję :D
tutaj jest opis jak powiązać konta: http://nomadgames.co.uk/support/
_________________
Krati
 
     
Nokturn


Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 133
Wysłany: Sro 14 Lut, 2018   

Candyman86 napisał/a:
Witam :)
może ktoś jeszcze ma taką zachciankę jak ja, żeby grać na różnych systemach nie kupując gry na każdej platformie. Ja zakupiłem wszystkie dodatki na adnroida, a chciałbym grać również na pc. Kiedyś pisałem w tej sprawie do Nomadów i nie było możliwości połączenia kont. Ale chęć pogrania mi wróciła i okazuje się, że już dodano taką opcję :D
tutaj jest opis jak powiązać konta: http://nomadgames.co.uk/support/


Hej to super wiadomość. Mam większosc dodatków na androida wlasnie. Jak ze jednak jestem Amiszem w tych sprawach to prosze o podpowiedz:) Powiazałem konta i na platformie Asmodee jest info o ostatniej aktywnosci. Co mam teraz zrobic, zeby sciagnac na PC to co mialem na Androidzie?
 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 15 Lut, 2018   

Odpalić Talisman DE i w prawym, górnym rogu masz logowanie do konta Asmodee.
Logujesz się i zasysa ci wszystkie dodatki w wersji PC.
 
     
Nokturn


Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 133
Wysłany: Pią 16 Lut, 2018   

Berni77 napisał/a:
Odpalić Talisman DE i w prawym, górnym rogu masz logowanie do konta Asmodee.
Logujesz się i zasysa ci wszystkie dodatki w wersji PC.


Bernie czy mwimy o tym linku?

http://nomadgames.co.uk/talismande/

Jestem chyba ślepy, ale nie widze opcji logowania do Asmodee...
 
     
Berni77 


Wiek: 42
Dołączył: 28 Lut 2013
Posty: 187
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią 16 Lut, 2018   

Berni, nie Bernie. To ksywa polska, od mojego nazwiska, a nie od angielskiego imienia :P

Mówimy o zalogowaniu się na platformie Steam na PC. Odpaleniu Talisman DE (podstawki, którą musisz nabyć na PC) i w samej aplikacji zalogowaniu się do konta Asmodee, po czym zostaną pobrane wszystkie dodatki jakie kupiłeś.
Tak czy inaczej podstawkę na PC musisz mieć kupioną. Jeżeli nie chcesz wydawać kilkunastu pln, to często na HB są promo i można za 1USD nabyć Talisman DE.
Ja robiłem to w drugą stronę bo na PC mam season passa kupionego, a na andku tylko podstawkę ale po zalogowaniu się na Androidzie wszystko pięknie działa i pobrało wszystkie dodatki :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.28 sekundy. Zapytań do SQL: 13