galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupowanie dodatków
Autor Wiadomość
doubledisaster
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011   Kupowanie dodatków

Witam. Mam podstawową wersję gry i chciałabym kupić rozszerzenie. Czy trzeba kupować dodatki w kolejności ich wydania? Jeśli nie, to jaki polecacie?

cezduq
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011   

Jak masz polska wersje jezykowa to tak musisz kupowac w kolejnosci wydania :twisted:
Jak masz angielska to raczej tez.

doubledisaster
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011   

No dobra, już coś wiemy. W takim razie czy dodatki wnoszą "powiew świeżości" do gry, a dokładnie czy wpływaj na poziom trudności rozgrywki. Po paru rozegranych partiach ze znajomymi, pokonanie Przedwiecznego staję się zbyt proste ;) .

sanczo
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Maj, 2011   

Utrudniaja. Dunwich- juz nie tak czesto mozna zakupic/wyciagnac znak starszych Bogow, Kingsport- jedna osona musi tam siedziec aby likwidowac rifty ktore co tura sie pojawiaja, wszystkie karciane to utrudniacze, a Insmouth- mimo iz mam ale jeszcze nie gralem- to naprawde mocni przedwieczni.

Powiew swiezosci jest ale granie ze wszystkim dodatkami to KOSZMAR- trudno jest zapamietac wszystkie zasady- kazdy dodatek to nowe informacje/zasady ktore trzeba spramietac.

Sigismond
[Usunięty]

Wysłany: Czw 02 Cze, 2011   

No i dochodzą heraldzi, tacy pół-przedwieczni, którzy też utrudniają życie. Karty mitów, które powodują rozerwanie pieczęci starszych bogów, karty mitów, które dodają 2 żetony zagłady na torze przedwiecznego.
Gram trochę z Innsmouth... stamtąd rzadko wraca się żywym:)

doubledisaster
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2011   

Nie powiem, zachęciliście mnie ;) . Ale pozostało jedno pytanie czy nie lepiej jest zainwestować w nową grę (dodatki jak wiecie nie są tanie). Może coś polecicie?

sanczo
[Usunięty]

Wysłany: Pon 06 Cze, 2011   

Nie rozumiem pytania- chcesz kupic uzywana?

doubledisaster
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Cze, 2011   

Pytam czy nie lepiej jest w ogóle zrezygnować z kupowania dodatkówa do Horroru, a zamiast tego zainwestować w inną grę.

sanczo
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Cze, 2011   

Napisze tak- aktualnie mam wszystkie dodatki procz Dunwich i Kozy. Kiedy wybieram podstawke do gry i jakis dodatek to dostaje zupelnie inna gre. Laczac podstawke z kolejnymi dodatkami dostajemu nowe zasady/warianty gry, nowych przedwiecznych (do kazdego trzeba zastosowac inna technike), nowych badaczy, potwory, itd...
Mnie Arkham przekonal swoja mechanika ale nie kazdemu ona odpowiada.
Jezeli podstawka daje Ci frajde po pokonaniu wszystkich przedwiecznym, to zainwestuj w jeden dodatek planszowy- Dunwich ma wyjsc- juz spolszczomny- w lato ale jakos w to nie wierze do konca- i zobacz jak Ci sie gra. Jezeli bedziesz zadowolony, to mozesz kupowac dalej. Jezeli nie to odsprzedasz.

doubledisaster
[Usunięty]

Wysłany: Wto 21 Cze, 2011   

Dzięki ;) .

Odpowiedz do tematu