galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań o zasady
Autor Wiadomość
bigredpl

Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 6
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2018   Kilka pytań o zasady

Witam,
I znowu podczas gry z moją partnerką pojawiły się pytania.
1) Karta świątynia sigmara. Czy jeśli posiadam dwie świątynie w grze to przeciwnik musi płacić za każdy efekt 2 żetony zasobów? Czyli np. jeśli mam dwie takie karty w grze a przeciwnik zagra wojenne ogary to czy musi za to dodatkowo zapłacić dwa żetony zasobów?

2) Czy jeśli cofam na rękę kartę z dodatkiem to dodatek też wraca na rękę, czy może trafia on na stos kart odrzuconych a tylko jednostka na rękę?

3) Błogosławieni Sigmara. Czy jeśli cofam ich na rękę to opuszczają oni grę?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
 
     
Germanus 
OT- Inwazja


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 7458
Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2018   

1. tak, wszystko się kumuluje
2. dodatki spadają jak znika jednostka
3. opisz sytuację
_________________
korony: pbf 26, pbf 55, pbf 66, 113, pbf 79, pbf 82, 108, 127, pbf 98, pbf 135
pbf 134 - Greyjoy
pbf 136 - Tyrell
 
     
bigredpl

Dołączył: 24 Lip 2016
Posty: 6
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2018   

Błogosławieni Sigmara mają zdolność, że jeśli opuszczają grę to z tej samej strefy cofam przeciwnikowi kartę na rękę. Kiedy rzucam Elite Osterknachtów to cofam wybraną swoją jednostkę na rękę i wybraną jednostkę przeciwnika na rękę. Wtedy wybieram Błogosławionych Sigmara jako swoją jednostkę. Pytanie czy idąc na rękę opuszczają one grę? Bo wtedy oprócz tego, że cofam przeciwnikowi jedną kartę na rękę za elite osterknachtów, to jeszcze za błogosławionych sigmara drugą. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety dopiero dziś miałem dostęp do kart. Dlatego tak późno odpisuję. Pozdrawiam!
 
     
Germanus 
OT- Inwazja


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 7458
Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2018   

tak, opuszczają grę
_________________
korony: pbf 26, pbf 55, pbf 66, 113, pbf 79, pbf 82, 108, 127, pbf 98, pbf 135
pbf 134 - Greyjoy
pbf 136 - Tyrell
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14