galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF#147 - Drogon, Viserion, Rhaegal
Autor Wiadomość
Horn-Varelius 


Wiek: 31
Dołączył: 15 Gru 2017
Posty: 945
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Spokojnie jest króciutka. Można przy 8 graczach olać część o wasalach. Interesują nas tylko rozkazy morskie, bank i potencjalnie targ jeśli nie chcesz żeby cię zaskoczył. Reszta to to samo co było.
_________________
PBF#141 Greyjoy
PBF#142 Tyrell
PBF#143 Lannister
PBF#147 Tyrell
 
     
lukipeki 

Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 3371
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Ril mógłbyś wrzucić gdzieś 4 talię? Zdjęcia, cokolwiek?
Nie lubię grać w ciemno :grin:
_________________
140,144 139
Korony:#112,129,#118,119,111,
#97,139#120,134
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Horn-Varelius napisał/a:
Zakładam że startowe jednostki są inne niż to co aktualnie widzimy? Czy tylko w przypadku wasali inaczej by to wyglądało?

Mapa startowa tak wygląda w Matce smoków. Tylko wasale mają więcej jednostek na starcie.

lukipeki napisał/a:
Ril mógłbyś wrzucić gdzieś 4 talię? Zdjęcia, cokolwiek?
Nie lubię grać w ciemno :grin:

To musi być kłopotliwe zaczynać grę, znając tylko część zasad. :lol:
Karty IV talii wrzucę jutro. Jest na nich strasznie dużo tekstu. ;/

Jak by co, to nie sugerujcie się kolejnością pożyczek Braavos obok planszy. One będą pojawiać się losowo. Tylko pierwsza karta jest znana na początku gry i jest to... Mistrz szpiegów (taka się wylosowała).

W instrukcji jest błąd, bo w wyprasce mam 15 żetonów Ulepszenia/Osłabienia Obszaru (po 5 z każdego rodzaju), a nie 14.

Proszę o przełączenie się na aktualną mapę:
https://docs.google.com/drawings/d/1MlxK6ZkK_rMoQPxkd3XLkWgJuagv02IQcTUbg0FWP1g/edit
ten link pozostanie niezmienny do końca gry
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

IV talia już jest. Tak jak myślałem, pomieszanie z poplątaniem. Możecie spodziewać się wszystkiego. :lol: Poproszę o rozkazy.
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
eSzopiklon 


Wiek: 24
Dołączył: 25 Kwi 2016
Posty: 1963
Skąd: Wschód
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Cytat:
Ogień obraca się w ciało
jest opcja c) nic się nie dzieje czy targ musi wybrać a lub b?
I dałoby si wstawić treść tych kart banku braavos na pierwszej stronie? Żeby nie trzeba było za każdym razem szukac w instrukcji

O, i dopiero teraz zauważyłem że jest relatywnie mniej niż zwykle gwiazdek na torze kruka, aż 3 graczy zostaje bez (w tym Bara od początku, współczuję :wink: )
_________________
#142 Bolton
#147 Martell
Korony: #117 Targaryen, #123, #130, #125, #141 , #126,#131,#136, #137
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

eSzopiklon napisał/a:
Cytat:
Ogień obraca się w ciało
jest opcja c) nic się nie dzieje czy targ musi wybrać a lub b?

Nie ma opcji c. Zdaje się, że musi wybrać.

eSzopiklon napisał/a:
I dałoby si wstawić treść tych kart banku braavos na pierwszej stronie? Żeby nie trzeba było za każdym razem szukac w instrukcji

Zrobione.
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
Baldur 

Wiek: 32
Dołączył: 11 Gru 2017
Posty: 1560
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Bara faktycznie cieżko ma bez gwiazdek. A targ zawsze 3. Mega boost.
_________________
PBF#141 - Martell
PBF#142 - Greyjoy
PBF#147 - Arryn


Korony: #132 #133 #145 #138
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 16 Lut, 2019   

Baldur napisał/a:
Bara faktycznie cieżko ma bez gwiazdek. A targ zawsze 3. Mega boost.

Ale za to nigdy nie będzie miał Tronu, Miecza ani Kruka i zawsze będzie działał na końcu. Czy to się jakoś nie równoważy?

4/8
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
Germanus 
OT- Inwazja


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 7834
Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie 17 Lut, 2019   

trzeba by ze 3 razy zagrać aby robić wstępną ocenę. Pamiętam jak przy pierwszych grach w DwD ludzie mówili że Tyrell jest przepakowany, a w czasie gier kończył na 1-2 twierdzach :wink:
_________________
korony: pbf 26, pbf 55, pbf 66, 113, pbf 79, pbf 82, 108, 127, pbf 98, pbf 135

142- Lannister
143- Greyjoy
 
     
eSzopiklon 


Wiek: 24
Dołączył: 25 Kwi 2016
Posty: 1963
Skąd: Wschód
Wysłany: Nie 17 Lut, 2019   

Cytat:
Pamiętam jak przy pierwszych grach w DwD ludzie mówili że Tyrell jest przepakowany, a w czasie gier kończył na 1-2 twierdzach

No bo był, tylko teraz wzmocniliśmy wszystkich innych a jego nie i przez to został znacznie osłabiony
_________________
#142 Bolton
#147 Martell
Korony: #117 Targaryen, #123, #130, #125, #141 , #126,#131,#136, #137
 
     
Germanus 
OT- Inwazja


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 7834
Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie 17 Lut, 2019   

mówię na początku jak wyszedł dodatek. Zobacz też na forum w okolicach pbf 20-30 są pierwsze gry. Tyrell nie kończył za ciekawie
_________________
korony: pbf 26, pbf 55, pbf 66, 113, pbf 79, pbf 82, 108, 127, pbf 98, pbf 135

142- Lannister
143- Greyjoy
 
     
Koper 

Wiek: 26
Dołączył: 28 Gru 2018
Posty: 134
Wysłany: Pon 18 Lut, 2019   

Mam pytanko, specjalne rozkazy morskie można kłaść w porcie ?
_________________
PBF #147 - Baratheon
PBF #148 - Stark
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 18 Lut, 2019   

Koper napisał/a:
Mam pytanko, specjalne rozkazy morskie można kłaść w porcie ?

Tak, jeśli jest tam statek.
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
Ril 

Wiek: 32
Dołączył: 13 Lut 2017
Posty: 2135
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 18 Lut, 2019   

6/8
_________________
PBF#142 - MG
PBF#143 - Greyjoy
PBF#147 - MG

♛ PBF#146 (TFFC) - Lannister
 
     
Koper 

Wiek: 26
Dołączył: 28 Gru 2018
Posty: 134
Wysłany: Pon 18 Lut, 2019   

A jeśli położę w porcie rozkaz pożyczki to muszę kontrolować przyległe morze żeby ją wziąć ?
_________________
PBF #147 - Baratheon
PBF #148 - Stark
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 12