|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #3 |
Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Lip, 2012
|
|
|
barathon:
ok moj dowodca poszedl |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 30 Lip, 2012
|
|
|
TERF napisał/a: | barathon:
ok moj dowodca poszedl |
Mortyr mógł ich hurtem podać |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 31 Lip, 2012
|
|
|
Kolega Mortyr chyba stracił chęci do naszej skromnej gry...
W Riverrun się nudzą moi marynarze, wołają; zróbmy coś, popłyńmy gdzieś... A to sobie płyńcie marudy...
Dwóch rycerzy spakowało machinę oblężniczą na statek i płyną na Winterfell, okazało się, że sam Euron Wronie Oko też postanowił się rozruszać trochę.
Sąsiedzie Starku, moja siła to +11, niezależnie jaką opcję wybierzesz i jak się skończy Twoja walka z Baratheonem możesz maksymalnie wyciągnąć +10.
Winterfell płonie, co prawda planowałem spalić je wcześniej, tak koło 3-4 tury, no ale prawdziwego wojownika poznaje się po tym jak kończy
(oczywiście w Riverrun zostawiam żeton!!)
Pora na marsz naszego Południowego Lorda na Stolicę!
Czy mi sięwydaje, czy tylko Martell nie był nigdy w Harrenhal? |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
Barathon:
toszt napisał/a: | Sąsiedzie Starku, moja siła to +11, niezależnie jaką opcję wybierzesz i jak się skończy Twoja walka z Baratheonem możesz maksymalnie wyciągnąć +10. |
Ja w walce ze starkiem wybralem Plame i po niej odrzucam najmocniejsza karte jaka bedzie posiadal stark wiec bedzie posiadal znacznie mniej sily
toszt napisał/a: | Czy mi sięwydaje, czy tylko Martell nie był nigdy w Harrenhal? |
hehehe bardzo dobrze ci sie wydaje |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Lordowie jesli się nie mylę to pozostał moj ostatni ruch, mapa troche stara cieżko już się na niej połapać:)
Czas wziąć tron aby było skąd rządzić.
The Reach wszyscy do Kings Landing (zostawiam żeton) dowodzi Czerwona Żmija
Siła 1+2+4= 7 z wodzem równa się 11. (bez wsparcia)
Obrona (najlepszy wodz 3)
Siła 2+2=4 z wodzem =7 wsparcie +3 = 10
Tron powinien być mój jesli coś pomyliłem to pomogę sobie jeszcze Mieczem z Valeriańskiej stali.
Jednocześnie dziękuje wszystkim na wsparcie w słusznej sprawie i obiecuje dobre i żyzne ziemie rodom Tyrellów, Greyjoyów i Baratheonom, jeśli pochylą głowy przed nowym królem, jednocześnie skazuje na wygnanie za Mur rody Lanisterów za propagowanie kaziorodzta i Starków za ciągłe zdrady. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
pulkownik napisał/a: | Lordowie jesli się nie mylę to pozostał moj ostatni ruch, mapa troche stara cieżko już się na niej połapać:) |
Mapa jest stara bo czekamy na Mortyra, żeby rozwiązać bitwę Crakclaw Point.
EDIT: Aj! Widzę, że tu podał, a zmiana awatara mnie zmyliła. Wieczorem odnowię mapkę (teraz właśnie wychodzę z dziećmi).
EDIT 2: A jednak nie. To Baratheon "miga" awatarem. Stark nadal nie przysłał dowódcy na Crackclaw Point. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | pulkownik napisał/a: | Lordowie jesli się nie mylę to pozostał moj ostatni ruch, mapa troche stara cieżko już się na niej połapać:) |
Mapa jest stara bo czekamy na Mortyra, żeby rozwiązać bitwę Crakclaw Point.
EDIT: Aj! Widzę, że tu podał, a zmiana awatara mnie zmyliła. Wieczorem odnowię mapkę (teraz właśnie wychodzę z dziećmi).
EDIT 2: A jednak nie. To Baratheon "miga" awatarem. Stark nadal nie przysłał dowódcy na Crackclaw Point. |
Stark ma podać dowódcę na CrP z Baratheonem, potem Plama mu najsilniejszego z pozostałych odrzuca, potem Stark jeszcze ma podać dowódcę w Winterfell vs Greyjoy, w ten sposób na koniec zostanie z jednym dowódcą albo +1 albo 0. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
No przecież posłałem dowódców na PW wczoraj 14:16 (hurtem na Craclaw i Seagard/Winterfell). Wysyłam jeszcze raz jakby co... |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Mortyr napisał/a: | No przecież posłałem dowódców na PW wczoraj 14:16 (hurtem na Craclaw i Seagard/Winterfell). Wysyłam jeszcze raz jakby co... |
Twój dowódca na Crackclaw Point poszedł w tej bitwie, ale zaraz potem masz następną. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Twój dowódca na Crackclaw Point poszedł w tej bitwie, ale zaraz potem masz następną. |
Dobra, zgubiłem się, sorry
Daje Cassela z dwoma wieżami. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Czekam, aż Stark poda gdzie wycofuje się rycerz z Crackclaw Point i dowódcę na Winterfell. |
|
|
|
 |
dibbler [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Czekam, aż Stark poda gdzie wycofuje się rycerz z Crackclaw Point i dowódcę na Winterfell. |
Czyli mamy wolne do czwartku |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Kończ waść, wstydu oszczędź
Uciekam do Eyrie. Jak coś jeszcze będzie miało uciekać to do Fingers albo Widow's Watch. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Mortyr napisał/a: | Kończ waść, wstydu oszczędź
Uciekam do Eyrie. Jak coś jeszcze będzie miało uciekać to do Fingers albo Widow's Watch. |
A dowódca na Winterfell? |
|
|
|
 |
pulkownik [Usunięty]
|
|
|
|
Wodzu, nie ma znaczenia, nie bedzie juz walczyl wiecej w tej grze, a ta bitwe i tak przegral. |
|
|
|
 |
|
|