Kilka dręczących mnie pytań |
Autor |
Wiadomość |
marcinoss [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Lip, 2013
|
|
|
Nie zakładam nowego tematu, jak ktoś będzie szukał to znajdzie
Proszę o pomoc odnośnie karty unending horde, która dzięki bogu dostaje restrykcje:D
-ile jednostek jak schodzą jednocześnie z 4, 5 można podpiąć pod the unending horde orków. |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Lip, 2013
|
|
|
marcinoss napisał/a: | Nie zakładam nowego tematu, jak ktoś będzie szukał to znajdzie
Proszę o pomoc odnośnie karty unending horde, która dzięki bogu dostaje restrykcje:D
-ile jednostek jak schodzą jednocześnie z 4, 5 można podpiąć pod the unending horde orków. |
Można dołączyć do Hordy dowolną liczbę tych jednostek. |
|
|
|
 |
Borwol [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013
|
|
|
hej, Mam pytanie dotyczące Liber Mortis. Aby skorzystać z akcji tego artefaktu należy spaczyć legendę. Jak ją przywrócić? W fazie Królestwa możne przywrócić jednostkę według FAQ i nie ma tam wzmianki o legendzie... |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013
|
|
|
W FAQ jest błąd. Trzymaj się tego co jest w instrukcji:
Cytat: | Aktywny gracz ma także możliwość przywrócenia (...) jednej dowolnej spaczonej karty, którą kontroluje. |
|
|
|
|
 |
Borwol [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Sie, 2013
|
|
|
Kolejne: mam jednostki ze zwiadem, które atakują krasnoludy mojej żony i palą jej strefę. Ona ma jedną kartę na ręce, którą chcę jej zabrać jako że moje jednostki przeżyły, a ona chce położyć kartę uraz, którą właśnie w ręce ma. Kto działa pierwszy zwiad czy urazy? |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Sie, 2013
|
|
|
Borwol napisał/a: | Kolejne: mam jednostki ze zwiadem, które atakują krasnoludy mojej żony i palą jej strefę. Ona ma jedną kartę na ręce, którą chcę jej zabrać jako że moje jednostki przeżyły, a ona chce położyć kartę uraz, którą właśnie w ręce ma. Kto działa pierwszy zwiad czy urazy? |
Trudno powiedzieć. Jeśli trzymać się zasad co do słowa to Zemsta jest pierwsza. Ale trudno powiedzieć czy taka była intencja twórców gry, czy to tylko błąd wynikający z zapisu w FAQ. Przeczytaj te wątki:
http://www.whinvasion.pl/...it=scout#p40175
http://whinvasion.pl/view...za+zwiad#p65128 |
|
|
|
 |
Borwol [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 07 Sie, 2013
|
|
|
Czyli zwiad pierwszy. Tak mówią zasady. Gdyby twórcy faktycznie mieli inne intencje, przyjdzie w którymś FAQ sprostowanie... |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 07 Sie, 2013
|
|
|
Borwol napisał/a: | Gdyby twórcy faktycznie mieli inne intencje, przyjdzie w którymś FAQ sprostowanie... |
Podziwim twój optymizm Niestety do tej pory nie poprawili ewidentnej pomyłki z przywracaniem spaczonych kart. Możliwe, że nie zdają sobie sprawy z niektórych błędów.
Borwol napisał/a: | Czyli zwiad pierwszy. Tak mówią zasady. |
Według zasad jest tak:
W instrukcji:
Cytat: | Scout
After combat damage is applied (...) |
Na karcie Blood Vengeance:
Cytat: | When your capital is dealt combat damage,
|
To when następuje przed after (najpierw zadamy obrażenia, potem sprawdzimy czy przeżył). Co prawda istnieje zapis w FAQ:
Cytat: | All instances of “after” in card textboxes should read “when.”
|
Gdyby uznać, że ten zapis dotyczy Scouta, to Scout byłby rozpatrywany w tym samym momencie co Zemsta. Ale ten zapis nie powinien być stosowany do Scouta, bo opis działania Scouta nie znajduje się "in card textboxes" tylko w instrukcji. A FAQ nic nie wspomina o tym, że "when" = "after" rownież w instrukcji.
Wobec tego trzymając się zasad *co do joty* krasnoludzka Zemsta jest przez Zwiadem. Ale równie dobrze można grać, że jest w tym samym czasie (więc aktywny gracz zagra Zwiad jako pierwszy). |
|
|
|
 |
Razazel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Pakoziom [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Sie, 2013
|
|
|
Niestety nie, ta karta "tylko" podczas obrony otrzymuje +2 punkty wytrzymałości i po obronie znowu ma 3 punkty wytrzymałości. |
|
|
|
 |
Razazel [Usunięty]
|
|
|
|
Aha |
|
|
|
 |
Razazel [Usunięty]
|
|
|
|
Jeśli dostanie 3 obrażenia w walce to po fazie pola bitwy i tak umrze...? |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
|
|
|
Razazel napisał/a: | Jeśli dostanie 3 obrażenia w walce to po fazie pola bitwy i tak umrze...? |
Zostanie zniszczony natychmiast gdy walka się skończy (bo wtedy przestaje bronić). |
|
|
|
 |
Razazel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Sie, 2013
|
|
|
Najgorsza karta chaosu do ataku nie wiem jak można ją wykorzystać
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Szoker [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Wrz, 2013
|
|
|
hej, mam pytanie odnośnie lśniącej wieży czy jak jednostka ma 2 obrażenia i mam 2 nowicjuszy z saphery to zadaje 1 obrażenie czy 2? |
|
|
|
 |
|