galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #10 - Nabór
Autor Wiadomość
Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Paź, 2012   

Jeżeli będzie #11 to ja się chętnie zgłaszam na Baratheonów :D

toszt
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Jeżeli będzie #11 to ja się chętnie zgłaszam na Baratheonów :D
W układzie DwD, czy tradycyjnym? :) Ja bym też zagrał kimś innym niż nudnymi Martellami ;)

Shutt
[Usunięty]

Of corz DwD ;)
W normalnej edycji nie cierpię Baratheonów...

gamaliel
[Usunięty]

W DwD zagrałbym Greyjoyami, Starkom brakuje statków.

reszka
[Usunięty]

w #11 wręcz błagam o Tyrellów, jest tyle taktyk, które chciałbym wypróbować.

reszka
[Usunięty]

toszt napisał/a:
Ja bym też zagrał kimś innym niż nudnymi Martellami ;)

bierz Lannisterów, emocji będziesz miał masę i pełne pole do negocjacji (jak to z nimi), w negocjacjach radzisz sobie całkiem dobrze.

Gog
[Usunięty]

ale błagam nie w DwD :x

Mortyr
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Lis, 2012   

Tak mnie gnębi jedna myśl: kombo Ramsay-Reek jest kompletnie bez sensu. Najbardziej przesadzone karty jakie kiedykolwiek oglądała ta gra (wliczając wszystkie nieoficjalne dodatki)...

Shutt
[Usunięty]

Jak się nie atakuje Starka od początku to faktycznie są zbyt mocne, ale Stark praktycznie od razu traci Winterfell.

Mortyr
[Usunięty]

Nie wmówisz mi, że pozycja Starka jest gorsza od pozycji startowej Baratheona, czy Lannistera. A oni nie mają karty z siłą 4 i trzema (!!!) mieczami, którą można używać praktycznie bez przerwy. A Stark ma do tego jeszcze normalną [4] jak wszyscy.

Shutt
[Usunięty]

Wg mnie założenie jest takie, że Bara tłucze się ze Starkiem na Winterfell, a na Seagardzie cisną go Greyjoy i Lannister.
Nie zawsze ta karta ma siłę [4], żeby o tym dyskutować muszę zagrać Jeleniami.

gamaliel
[Usunięty]

Co do comba Ramsay-Reek nie powiem fajne, ale ma też wady: zakłada przegrywanie co drugiej bitwy i utrudnia przewinięcie talii.

Gog
[Usunięty]

po co przewijac talie skoro masz ramsaya i reeka? a jak grales w podstawce II edycji eddard, roose, eddard, roose, jak greyjoy rzucal balona to ty robb, i eddard i znowu roose:D ^^

Shutt
[Usunięty]

Chciałem zwrócić uwagę, że przez ignorancję Martella i "nieudolność" Starka tę grę za chwilę może wygrać Baratheon.

reszka
[Usunięty]

No ale co to za problem, że ktoś wygra? Na styk wygrałem wszystkie walki z tyrellem. Na styk obroniłem się przed Starkiem. przez 3 tury grałem bez koronek i z rodu, który skazywany był na pożarcie zrobiłem coś fajnego? Teraz po ataku Lannistera (mogłem nie zdejmować wsparcia z mountanians) dalej będziesz widział we mnie faworyta?

I to bez żadnego komba w kartach, bo mance to zawalidroga a niestety, bierze jona do spółki. Jedynie Stannis jest uber.

Grey wygra, szkoda tylko, że w przeciwieństwie do mnie, nie napracował się praktycznie wogóle. Ale to też taktyka. Teraz albo będzie clash i ma masę powerków, albo nie będzie clasha i będzie miał kartę z siłą 9. Nikt go nie może zastopować.

Odpowiedz do tematu