|
Gra o Tron PBF #9 - Starcie Królów - Pole Gry |
| Autor |
Wiadomość |
reszka [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 06 Paź, 2012
|
|
|
| grey dostaje wsparcie |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Naprawdę nie widzę potrzeby Atakowania tego statku... O_o
Przecież się stamtąd wynoszę.
Generał jak wrócę do domu (piszę z koma). |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa na Sunset Sea:
Agresor: Greyjoy
Marsz +0 z Ironmans Bay: 2 Statki;
Wsparcie +1 z Bay of Ice: 2 Statki (Stark)
Karta: 3. Asha Greyjoy (4) – 2 x Miecz
Siła: 9
Obrońca: Tyrella
Jednostki: 1 Statek;
Karta: 2. Paxter Redwyne (4) – 1 x Wieża
Przewaga w Lennikach.
Siła: 5
Zwycięstwo Greyjoya. Statek Tyrella ginie od ikony Miecza. |
| Ostatnio zmieniony przez Medyk Sob 06 Paź, 2012, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Krw4wy [Usunięty]
|
|
|
|
| Bez względu na wynik bitwy marsz piechurem z searoad marches na stoney sept, zostwiam zeton |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
MY, Z ŁASKI NOWYCH I STARYCH BOGÓW, KRÓL RESZKA STARK,
WZYWAMY LORDÓW DO PRZERWANIA BEZOWOCNYCH WALK I SKŁONIENIA GŁÓW PRZED JEDYNYM I PRAWOWITYM KRÓLEM.
CI, KTÓRZY ZŁOŻĄ HOŁD PRZED GODZINĄ 23.00 ZOSTANĄ UŁASKAWIENI I BĘDĄ MOGLI DOKONAĆ ŻYWOTA WŚRÓD BRACI NA MURZE, CHRONIĄC WESTEROS PRZED DZIKIMI I INNYMI NIEBEZPIECZEŃSTWAMI Z DALEKIEJ PÓŁNOCY.
CI, KTÓRZY HOŁDU NIE ZŁOŻĄ, ZOSTANĄ ŚCIĘCI, A ICH ZWŁOKI WYSTAWIONE NA WIDOK PUBLICZNY.
Podpisano
KRÓL RESZKA STARK |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ha ha ha.
Tylko na tyle mnie stać. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
No dobra, teraz ruch Tyrella, ale to już nie ma żadnego znaczenia. Nikt się nie poczuł do złożenia hołdu, zatem ścinam wszystkich.
1. Pierwszy marsz z Winterfell – wieża do mountanians do konika, a piechur atakuje Flint's Finger. Siła ataku 5, obrona greya 2, kładę kartę „4” Robba i wygrywam niezależnie od karty Greya (może mieć obrony max 8 ).
2. Drugim marszem z mountanians z siłą 6 (konik i wieża) zajmuję eyrie.
3. Forsownym marszem ściągam konika i wieżę zostawiając powerek na eyrie.
4. Marszem -1 z moat callin (zostawiam powerka) z siłą 6 atakuję Baratheona na cracklaw piont (on ma obronę 4) i kartą Robba „5” (żeby karty rodów zostały w rodzinie) w każdym wypadku wygrywam.
(ostatnim marszem mogę też zająć seagard (też kartą Robba wygram zawsze) ale obiecałem że seagard zostawię w spokoju).
Jeśli natomiast w eyrie nie mogę zostawić powerka ściągając wojska forsownym marszem (choć jestem pewny, że mogę), to zaatakuję cracklaw wieżą i koniem (siła 5 lub karta „4” negująca wszystko spokojnie wystarczy).
Jest to jednocześnie mój 6 zamek i legalnie zostaję królem. Ba, nie tylko je zdobywam, ale też utrzymam do końca tury. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
| reszka napisał/a: | | 3. Forsownym marszem ściągam konika i wieżę zostawiając powerek na eyrie. |
Cóż, jest to określone mianem "przesunięcia" jednostek więc wydaje mi się, że można w tych okolicznościach zostawić Żeton Władzy.
Trudno mi też nie zgodzić się z planem rundy, którą przedstawił reszka.
Pytanie do graczy: czy się zgadzają i ogłaszamy Starka Królem Westeros, czy chcemy jeszcze kontynuować grę?
PS: Trochę mnie to zaskoczyło, że tak szybko gra ma się skończyć. Trochę szkoda... |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Wygląda na to, że nie mamy wyboru.
W takim razie pierwszy zginam kolano i składam w ręce nowego władcy prośbę o łaskę.
I oczywiście gratuluję niespodziewanego, acz genialnego zwycięstwa. |
|
|
|
 |
Krw4wy [Usunięty]
|
|
|
|
| Stark królem, ale czemu graliśmy do 6 zamków? Ja wczuwając się w klimat pakuje wszystko na statki i uciekam z westeros. |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
| Cytat: | Warunki zwycięstwa w grze sześcioosobowej:
Pierwszy z 6 graczy, którzy przejmie kontrolę nad 6 miastami i/lub twierdzami, natychmiast wygrywa grę. |
Zaczerpnięte z instrukcji do dodatku Clash of Kings do GoT'a wg. którego ustalane były reguły gry. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
| A nie gramy do 7min Zamków? O_o |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Lordowie, w pierwszym poście naboru do #9 jest wyraźna informacja, że gramy do 6 zamków/twierdz.
W 2009 r. kolega mi powiedział: "Jeśli nie znasz zasad, nie zasługujesz na koronę".
I kiedy następna gra, (aktualnie w żadnej nie uczestniczę ) aktualny król musi mieć szansę obrony tytułu.
/znaczy, że się piszę/ |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
W dodatek nigdy nie grałem i już wiem dlaczego