|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
GoT na 12 graczy |
| Autor |
Wiadomość |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Gru, 2012
|
|
|
Ja rozumiem Shutt, że ryzykowanie nie zawsze jest opłacalne, ale przegrana też jest bez sensu, a w GoT'a "albo się wygrywa, albo przegrywa".
Poza tym ja uważam, że zajęcie przez Ciebie Maidenpool to nie było jakieś wielkie ryzyko. I tak chwilowo masz całe morze na północy dla siebie. A już przewinięcie kart Smokowi było raczej pomocnym zagraniem, bo pozbył się 1, która mogłaby mu przeszkadzać.
No ale każdy gra co uważa za słuszne-czasem trzeba podjąć jakieś ryzyko. Pewnie nawet bym o tym nie napisał, tylko fakt, że to ty Shutt tak grasz po prostu mnie zaszokował |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Karty przewijam sobie, a nie Targowi.
Zobaczymy czy Targ zajął Tarth i pogadamy.
Nawet jak nie zajął to mobilka jest nie na rękę. Gog, za bardzo się rozciągnął i jak się dogadacie to może już nie pograć za wiele.
Of corz o ile nie zajął Tarth.
Podsumowując, nie będę tracił wszystkiego, żeby ktoś inny ewentualnie nie wygrał.
Kiedy na początku gry pytałem się Dreda co kmini robić z Targaryenem to mnie wyśmiał, tym samym sam mnie wrzucił w jego objęcia. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
@ Georgie czekamy na dowódce Dreda na tarth:)
@ Reszta Mam pytanie czemu nie pretensji od Dreda?Toszta?Baleriona? Georgiego? A no nie ma bo sami jestescie sobie winni, Bara poszedł na Martella, HT cisnie Tyrella, Grey absorbuje Tullego, a lanni ma jednego piechura Nie wiem jak Shutt, ale ja osobiscie widze róznice miedzy miec 6 zamków i przegrac np, bo ktos szybciej zrobił marsz niż byc np "Cipą bez zamku lub 1 zamkiem ledwo" |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gog, Dred użył Davosa.
| Dredzilla napisał/a: | Shutt, głowny anty kingmaker tego forum- mogles zadzialac w taki sposob o jakim tu dyskutowalismy, czyli wjazd na morze goga
Broni davos i chcialbym uzyc ikonki miecza jesli to jeszcze mozliwe |
|
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
to mam 5 zamków więc przestańcie płakać bo zagrałem sobie dla beki joraha mormonta:D |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: | to mam 5 zamków więc przestańcie płakać bo zagrałem sobie dla beki joraha mormonta:D |
Wolololololo, Shutt jest taki ch*jowy, taki zły, niedobry, bo daje wygrywać ludziom, wolololololo, antykingmaker kingmakerem. Dajcie sobie na wstrzymanie =.=
Teraz zostaje mu tylko zająć SE (z mobilką czy bez) i słabo broniony Tarth. |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: | @ Georgie czekamy na dowódce Dreda na tarth:)
@ Reszta Mam pytanie czemu nie pretensji od Dreda?Toszta?Baleriona? Georgiego? A no nie ma bo sami jesteście sobie winni, Bara poszedł na Martella, HT cisnie Tyrella, Grey absorbuje Tullego, a lanni ma jednego piechura Nie wiem jak Shutt, ale ja osobiscie widze róznice miedzy miec 6 zamków i przegrac np, bo ktos szybciej zrobił marsz niż byc np "Cipą bez zamku lub 1 zamkiem ledwo" |
Dla mnie sprawa oczywista jest, że to nie Shutt jest winny tej sytuacji, ale jest jednym z graczy, z którym Gog (obecny LIDER) graniczy i który ma jakieś sensowne argumenty, aby obecnie mu przeszkodzić. Ja uważam, że Gog gra świetną partię i dokładnie wykorzystuje sytuację w swojej okolicy więc dla niego szacunek, ale nie powiem, że chce żeby wygrał, bo wole wygrać osobiście Zresztą GoT jest grą z typową zasadą "bij lidera" i o to się rozchodzi.
Ale nic grajmy dalej i zobaczymy co się stanie. Ktoś i tak musi wygrać |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
| Chyab tylko brak mobilki może ratować okolice Goga przed masakrą. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: |
@ Reszta Mam pytanie czemu nie pretensji od Dreda?Toszta?Baleriona? Georgiego? |
Sorka, ale gdzieś w trakcie napisałem 1 post dotyczący dreda i toszta (dokładnie tyle ile na temat shutta), też z niezrozumieniem ich działań - że są bez sensu. Balerion musi się bronić przede mną, george ma tak rozkazy, że nie mógł nic zrobić w tej turze.
Jest opcja, żeby moje posty nie działały jak płachta na byka? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
wszystko w rękach Sardo bez mobilki nic nie zrobie przeciez, płaczki jebane koniem zajmę cider ok, ale co z maiden ? harren hall gdzie georgie ma 1 +1 +2 + 5 z =9 ja nawet jak dam marsz +1 i przewine reke to mam 2 + 4+ 3 i przegrywam na remisie, wiec proponuje panowie albo nauczcie sie liczyć albo przestancie płakac bosz, albo mnie oświećcie jak mam wygrać bez mobilki ?:X |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
| Gog napisał/a: | wszystko w rękach Sardo bez mobilki nic nie zrobie przeciez, płaczki jebane koniem zajmę cider ok, ale co z maiden ? harren hall gdzie georgie ma 1 +1 +2 + 5 z =9 ja nawet jak dam marsz +1 i przewine reke to mam 2 + 4+ 3 i przegrywam na remisie, wiec proponuje panowie albo nauczcie sie liczyć albo przestancie płakac bosz, albo mnie oświećcie jak mam wygrać bez mobilki ?:X |
Gogu z tym słownictwem to możesz sobie do mamy, albo do kolegów w gimnazjum. Nikt tutaj do Ciebie pretensji nie ma. |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
| Shutt napisał/a: |
Kiedy na początku gry pytałem się Dreda co kmini robić z Targaryenem to mnie wyśmiał, tym samym sam mnie wrzucił w jego objęcia. |
Widzialem Twój sojusz z Targ , do tego pytanie dotyczylo czy wspale wsparcie Targ ktory mial Cie wspomoc przeciw Freyowi, zadnych innych konkretow, wiec nie mydl tu oczu |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Zadałem pytanie, a potem pytałem się co planujesz zrobić.
Stwierdziłeś, że nie będziesz o tym ze mną rozmawiał.
Z resztą o czym ty kutwa gadasz? Zadawałem to pytanie przed 2gą rundą, to jak mogłeś widzieć nasz sojusz!?
Będę się mega śmiał jak padnie CoK.
Najlepiej będzie chyba stał wtedy Lannister |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
trudne do wylapania to nie bylo, zreszta najlepsza odpowiedz mamy wszyscy dzieki waszym czynom, chyba nie zaprzeczysz ? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ale mataczysz
Skoro nie chciałeś spróbować to czemu się dziwisz, że poszedłem do Targa? |