| 

|  | galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

|  

| PBF 75 - sworn to house |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | lukiluk [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw 12 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Germanus napisał/a: |  	  | u Laniego atakował Fetor. Bolton wrócił na rękę. Druga bitwa jasna. Na 1 stronie aktualizacja dowódców | 

Wracam na rękę też Fetora.

Lannisportu broni Czarny Walder [2] [miecz]
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Germanus [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Balon. Piechota i statki są zniszczone (chyba że Greyjoy chce zachować 1 statek) |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Germanus [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | na 1 stronie aktualizacja |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | lukiluk [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Jazmatos [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Dziękuje za te deklaracje. 2 konie na Reach, zostawiam żw. Dowódca na pw. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Mieciu [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Nie zostawiam statku w porcie. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Germanus [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | 5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | figol [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Germanus napisał/a: |  	  | 5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę | 
 Odwrotnie, karta na PW.

| lukiluk napisał/a: |  	  | Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. | 
 Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Germanus [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sob 14 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               | Sorki, faktycznie odwrotnie. Martell rycerz, rycerz +1 marsz + Żmija = 9
 Tyrell rycerz, rycerz+ Victarion = 7

Rycerze Tyrella są niszczeni
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | lukiluk [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | figol napisał/a: |  	  |  	  | Germanus napisał/a: |  	  | 5 do 4 dla tyrella. Tyrell ma przewagę na ostrzu. Mam od niego dowódcę | 
 Odwrotnie, karta na PW.

| lukiluk napisał/a: |  	  | Szanowni lordowie Tyrell i Martell, po głębszym namyśle deklaruję, że w razie waszych ewentualnych starć zachowam neutralność i nie wesprę nikogo, nie chcąc być posądzanym o kingmaking. Chyba że ktoś ma bardzo istotny powód dla którego miałbym go wesprzeć. | 
 Jeśli Stark to i tak wygrywa to nie ma to znaczenia. A jeśli wygra jednak Martell to jest to kingmaking bo dajesz Martelowi zamek. Trudno, spodziewałem się że otrzymam wsparcie, bo wspierałem Cię w tej grze oraz bo tak mi napisałeś w PW.
 | 

Uniemożliwienie Martellowi zdobycia zamku, który nie jest mój, wskutek czego grę wygrałby Stark (co jednocześnie absolutnie w żaden sposób nie wpływa na moją pozycję), również byłoby kingmakingkiem, stąd moja decyzja. Masz natomiast rację, że nie powinienem był na pw deklarować wsparcia, a potem zmieniać decyzji, i za to przepraszam.
 Co do wsparcia w czasie gry to pamiętam tylko przewijki, ale niewykluczone że coś mi umknęło bo gra trochę trwa.

Mój marsz: 2x rycerz na Lannisport, atakuje Ramsay, zostawiam ŻW bo mogę
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | figol [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | 2 wieże na reach, karta na PW |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Gog [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | mountainsy wieża na cracklaw kon na WF rzucam roose bolton niezależnie kogo wspiera baratheon, ja nie proszę o wsparcie  wygrywam te bitwę :p |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Jazmatos [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | figol napisał/a: |  	  | 2 wieże na reach, karta na PW | 

Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu

Zapewne siadł Garlan więc daj coś innego, a wycofka na the Boneway.

Dla Goga niech będzie plama i wyrzucam 4 jeśli ją ma tam. Wycofka na KL.

Tyrellu gdzie to moje zwycięstwo?
  Ot nie chciałem po prostu abyś zajął KL, utrzymał Reach i Starfall, proste w sytuacji w której ze Starkiem mnie atakujecie, a Bara jest chętny wspierać każdego poza mną  Wygrał Stark i dlatego mówiłem, że nie ma sensu tego dogrywać, ale chcieliście to nie marudzić   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Gog [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | martell pewnie bez efektu  jesli grey ma 5 żetonów to atakuje go wieza kon rzucam aero  wygrywam z aeronem  +5 i z balonem używając miecza:p jeśli ma wiecej niz 5 żetonów to atakuje martella na SE i zawsze wygrywam :p dzięki  za gre:p |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | figol [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | Ok, nie miało to znaczenia dla zwycięstwa   
 Gratulacje dla zwycięzcy, dzięki za grę

Spoko się grało z kartami z draftu. Często miałem wiele możliwości podczas fazy planowania, bo moje kary i Martella wzajemnie się zazębiały, np quentyn i victorion zdejmowane/zmieniane przez plamę/tyriona.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |