galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 75 - nabór
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Sro 27 Sie, 2014   

chodzi Ci oczywiscie o moje karty ?:D przeciez nie mam nic fajnego :(

lukiluk
[Usunięty]

Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Przez te karty nikt Cię kijem przez szmatkę nie ruszy a jak ograniczysz najbliższych sąsiadów do dwóch biorąc Starka to już w ogóle czuj się trędowaty ;)

Gog
[Usunięty]

:D no dobrze, nie mam tak OP comba jak miałem w jajku ;d ale doran, meliska, roose, saan, + stark jako ród wygląda to przyzwoicie :D pewnie nie wygram, ale co powkurwiam ludzi to moje :D

Kamo
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Sie, 2014   

Czerwona Zmija

Mieciu
[Usunięty]

Gregor Clegane

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Dwóch graczy wybrało swoje karty o sile 4 i zdecydowali tym samym o pozycji początkowej więc pozwoliłem sobie uaktualnić listę. Germanus, mam nadzieje że Cię tym nie uraziłem, pomagam w celu przyśpieszenia draftu :oops:

Wybieram:
Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).

Teraz Figol x2 ;)

Germanus napisał/a:

Gog: Stark
Eddard Stark [4][miecz][miecz]
Roose Bolton [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, weź cały swój stos odrzuconych kart Rodu na rękę (razem z tą kartą)
Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Salladhor Saan [1] Jeśli w tej bitwie otrzymujesz wsparcie, siła wszystkich nie należących do Baratheonów jednostek Statków spada do 0
Doran Martell [0] Natychmiast przesuń jeden z żetonów swojego przeciwnika na najniższą pozycję wybranego przez ciebie toru Wpływów

Lukiluk: Lannister
Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy
Ramsay Bolton [3] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza.
Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót
Dagmer Rozcięta Gęba [1][miecz][wieża]
Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsay Bolton" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli przegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora

Kamo:Martell
Czerwona Żmija [4][miecz][miecz][wieża]
Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie
Tyrion Lannister [1] Możesz natychmiast anulować wybraną przez przeciwnika kartę Rodu i cofnąć ją na jego rękę. Musi on wybrać i ujawnić inną kartę Rodu. Jeśli nie posiada innej karty Rodu na ręce, podczas tej bitwy nie może wykorzystać karty Rodu
Ser Rodrick Cassel [1][wieża][wieża]
Plama [0] Po bitwie możesz przejrzeć karty na ręce przeciwnika i odrzucić z nich jedną wybraną kartę

Mieciu:
Ser Gregor Clegane [3][miecz][miecz][miecz]
Balon Greyjoy [2] Wydrukowana siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0
Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiedniej talii.
Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.

Figol:
Victarion Greyjoy [3] Jeśli atakujesz, wszystkie twoje biorące udział jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Greyjoyów) zapewniają premię do siły +2, a nie +1
Ogar [2][wieża][wieża]
Quentyn Martell [1] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Blackfish [1] Podczas bitwy nie otrzymujesz strat wynikających ze zdolności kart Rodów, symboli bitwy ani kart Losów Bitwy.

Czarny Jaszczur: Baratheon:
Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Ser Davos Seaworth [2] Jeśli twoja karta Rodu "Stannis Baratheon" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły i symbol miecza
Brienne z Tarth [2][miecz][wieża]
Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).

Germanus
[Usunięty]

nie mam urazy. Jak ktoś wybierze 4 to jest układany jako konkretny ród.

Kamo
[Usunięty]

Pominąłeś mnie gdzieś tam w pierwszym poście i nie zaznaczyłeś że wziąłem Ser Rodricka.

figol
[Usunięty]

Ser Garlan Tyrell [2][miecz][miecz]

Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]

Mieciu
[Usunięty]

Muszę teraz brać czwórkę Greyjoyów? :D
Przecież wiadomo kim zagram. :)

lukiluk
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Sie, 2014   

Nie musisz. W pierwszym poście jest:
"W przypadku gdyby 2 osoby miały kartę o sile 4 z jednego rodu, to o tym jakim kto gra rodem decyduje poniższe zestawienie:
Doran > Czarna Żmija
Eddard > Bolton
Tywin > Jaime"

Więc możesz wg mnie brać 4 innego rodu.

Germanus
[Usunięty]

można brać dowolne z pozostałych kart "4" i tak jesteś Greyjoyem :P

Mieciu
[Usunięty]

Jaime Lannister z DwD