Czekamy na Wasze głosy! |
Autor |
Wiadomość |
przemo [Usunięty]
|
|
|
|
|
adhan [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Lip, 2014
|
|
|
Ha HA super głosowanie nasza partia przy frekwencji 97 % otrzymała 120 % głosów .Tak trzymać Towarzysze Liderzy Galakty . Nie mogę się doczekać kolejnego głosowania zawsze wierny partii Adhan . |
|
|
|
|
Legioner [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lip, 2014
|
|
|
Czemu nie padła propozycja: KOMENDANT od słowa (mieć komendę - dowodzić) jak najbardziej wojskowe i Polskie. |
|
|
|
|
Sewhoe [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Lip, 2014
|
|
|
Pewnie byłoby za długie - generalnie było bardzo mało miejsca. |
|
|
|
|
Drixen [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Lip, 2014
|
|
|
Wszystkim i tak się nie dogodzi... |
|
|
|
|
zvish [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 10 Lip, 2014
|
|
|
Wiem ze już będzie LIDER.
Ale ja bym zaproponował jeszcze WOJEWODA
;:) |
|
|
|
|
mathias999 [Usunięty]
|
|
|
|
zvish napisał/a: | Wiem ze już będzie LIDER.
Ale ja bym zaproponował jeszcze WOJEWODA
;:) |
jaaaasne to może > SOŁTYS< ??? albo > CELEBRYTA<... trochę powagi panowie... |
|
|
|
|
zvish [Usunięty]
|
|
|
|
Niezle masz Pan skojarzenia skoro Ci się Wojewoda ze Sołtysem skojarzył
Wojewoda - ten który przewodzi w czasie wojny, inaczej bardziej czterdziestkowo MIstrz Wojny
Ale wiem, przez obecne znaczenia nie brzmi epicko
PS: Przez obecne znacznie i uczulenie jaki ma dzisiejsza młodzież na jeżyk ojczysty:
patrz w temacie obok |
|
|
|
|
mathias999 [Usunięty]
|
|
|
|
Mistrz Wojny był tylko jeden, prawdziwy - i tylko jemu tytuł się należy - nie mieszajmy w wersji pl zbyt mocno. Nie szukajmy na siłę odniesień do polskiej historii wojskowości - jeśli już to do Imperium Rzymu - bardziej klimatycznie pasującego do WH40. Tak w ogóle, to uniwersum wh40 ma własne "nazewnictwo" i osobiście nie rozumiem czemu was gryzie słowo Lider - w końcu to nie to samo co "LIDL" ( bez kryptoreklamy) czy "ladder" |
|
|
|
|
zvish [Usunięty]
|
|
|
|
Zaiste Mistrz Wojny był tylko jednen:D
LUBERKAL!!!
Tak tylko rzucilem z tym wojewodą, wszak jak by chceć to wiernie z jezyka na język dać to by najbliżej pasowało.
A tak wogóle to chyba najlepiej było by zostawić Warlord.
Albo sugerując się biteeniakiem ale Fantasy dać ogólnie LORD.
Wówczas moim zdaniem pasowalo by już do wszystkiego.
Lider to mi się z samcem alfa kojarzy hahaha. |
|
|
|
|
Gazza [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 18 Lip, 2014
|
|
|
Oczywiście, że WARLORD był najlepszy. Nie widzę sensu tłumaczenia większości czterdziestkowych nazw własnych, stopni etc. Taki fluff, klimat i tyle. To co, teraz już nie będzie Warhammera tylko Wojenny Młot? Takie tłumaczenie na siłę i ingerowanie w anglojęzyczną franczyzę może zapędzić polskiego wydawcę w ślepy zaułek i wraz z kolejnymi rozszerzeniami zaczną pojawiać się rozmaite erraty, faq i inne zbędne wyjaśnienia do czegoś co w oryginale takich nie wymagało.
Aż się boję o rodzime nazwy Tyranidów czy innych xenos ... Ops, przepraszam miało być "obce formy życia"(?). |
|
|
|
|
Drixen [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 19 Lip, 2014
|
|
|
+1 |
|