|
kiedy dodatki po polsku? |
| Autor |
Wiadomość |
Ajgor [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2007
|
|
|
To ja atakuję kafejkę, aby zrobić zamówienie a tu co? A pisaliście że w przyszłym tygodniu! A ten początek sierpnia to taki ostateczny termin, czy raczej myśleć o wrześniu? |
|
|
|
 |
kowal85 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 01 Sie, 2007 Jest juz 1 Sierpnia
|
|
|
Hej
Witam forumowiczów, jestem swieży na forum Galakty, mamy dzisiaj już początek sierpnia :] A jak jest to sprawie polskich dodatków do Runebounda pytanko do D.W.,Swoje Runebounda trafiłem na allegro prawie nie używana podstawka(100 zł - ale warto byłoby wydać każde pieniądze ) , i już się palę do zakupu dodatków mimo, że pierwsza grę odbędę w pierwszy piątek sierpnia czyli za dwa dni normalnie aż mi łezka w oku staneła jak zobaczyłem pudełko i co w nim jest
Brawo dla Galakty za super wykonanie i przetłumaczenie tej świetnej gry
Pozdro dla wszystkich uzytkownikow Forum ;D |
|
|
|
 |
kowal85 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 Juz sa dodatki po polsku :)
|
|
|
Witam
Patrze na moj mail o godzinie 1:09 dnia 6.08.07 i nie moglem uwierzyc dodatki sa juz wystawione w przedsprzedazy oto link do oficjalnego info Dodatki do Runebound
I przepraszam za posta pod postem
Pzdro dla wszystkich wielbicieli gry |
|
|
|
 |
Ajgor [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007
|
|
|
Aaaa.............. Zamówiłem razem z Filarami! Mam nadzieję że starczy mi nadchodzących zimowych wieczorów! Ciekawe kiedy wysyłka? Jakaś taka mini, mini ta promocja! Dobrze że strona Galakty codziennie mi się sama otwiera bo inaczej to marnie widzę skorzystanie z promocji |
|
|
|
 |
CubeX [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2007
|
|
|
| Ajgor napisał/a: | | Jakaś taka mini, mini ta promocja! Dobrze że strona Galakty codziennie mi się sama otwiera bo inaczej to marnie widzę skorzystanie z promocji |
Niestety, nie każdego dnia zaglądam na strony internetowe (ze względu na możliwości, a nie chęci). Nie miałem więc najmniejszych szans na skorzystanie z promocji. A żałuję bardzo, tym bardziej, że uważam się za stałego klienta Galakty, a już na pewno za zagorzałego fana Runebounda.
I druga sprawa - te nowe dodatki można już zamówić, czy nie? |
|
|
|
 |
Ajgor [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2007
|
|
|
| Można, można - Wczoraj otrzymałem paczkę z pięknymi dodatkami! |
|
|
|
 |
CubeX [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 17 Sie, 2007
|
|
|
Dodatki zamówione. Lada dzień przesyłka powinna dotrzeć. Oczekiwanie osładza mi przyglądanie się się figurce Varikasa, którą pomalował dla mnie kumpel - prawdziwy ekspert w tej dziedzinie.
a może ktoś, kto już "przetestował" te dodatki podzieli się kilkoma refleksjami? Interesuje mnie np., czy dodatki stosować na przemian, czy też "hurtowo", itp. |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
|
|
|
Dodatki już mam, ale jeszcze nie grałem.
Lecz od razu nasunęło mi się jedno pytanie:
Czy test Pomysłowości jest równoznaczny z testem Sprytu z wersji podstawowej? A pytam bo w dodatkach nie ma testów Sprytu, a żaden Bohater nie posiada zdolności Pomysłowość. |
|
|
|
 |
Mockerre [Usunięty]
|
|
|
|
| Tak. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
| k.... jak mnie denerwują takie nieścisłości.... wrrrrr.... te gry do najtańszych nie należą.... wypadałoby się przyłożyć |
|
|
|
 |
Kvachu [Usunięty]
|
|
|
|
| moonman napisał/a: | | k.... jak mnie denerwują takie nieścisłości.... wrrrrr.... te gry do najtańszych nie należą.... wypadałoby się przyłożyć |
Dokładnie. Mnie też to strasznie wk...ia. Jak zrobili w podstawowej test sprytu to dlaczego do jasnej cholery w dodatkach dali zamiast tego test pomysłowości?! Kompletny idiotyzm. Nie wiem czy kupie te dodatki.... |
|
|
|
 |
Lord Agrael [Usunięty]
|
|
|
|
| Nie no ja myślę że tak przynajmniej jeden dodatek to się przyda - szczególnie inne cele gry urozmaicają grę w znaczny sposób. No chyba żeby czekać na duży dodatek... |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
| Kvachu napisał/a: | | Dokładnie. Mnie też to strasznie wk...ia. Jak zrobili w podstawowej test sprytu to dlaczego do jasnej cholery w dodatkach dali zamiast tego test pomysłowości?! Kompletny idiotyzm. Nie wiem czy kupie te dodatki.... |
dodatki warto kupić, naprawdę! - ale jeśli chodzi o tłumaczenie to nie jest to majstersztyk... już w instrukcji od podstawki były różne sformułowania np. walka dystansowa - walka strzelecka, karta handlu - karta rynku itd.
w dodatki na razie grałem dwa razy i gra się robi znacznie ciekawsza... ale jest sporo kart, które mogłyby być lepiej (bardziej zrozumiale) przetłumaczone. Np "wieczny odpoczynek" czyli karta na którą odkładamy żetony złota, po to by je sobie wziąć po dotarciu do Vynelvale... cytuję "Jeśli podczas swojej Fazy Handlu znajdujesz się w Vynelvale, odrzuć tę kartę, aby otrzymać po 1 (symbol żetonu złota) za każdy żeton złota znajdujący się na tej karcie."
odrzucam kartę, i oddaję do banku 3 żetony złota w zamian za 3 żetony złota - nie lepiej byłoby napisać zatrzymujesz całe złoto zgromadzone na karcie...
ale i tak polecam dodatki i czekam na następne - szczególnie planszowe |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007
|
|
|
Co można powiedzieć… Jest błąd. Można tylko mieć nadzieję, że większość nie będzie miała kłopotów z interpretacją tego określenia. To w końcu są już dodatki, czyli trafia do fanów gry.
Jeśli chodzi o gry, które są w magazynie to zostaną przepakowane i zostanie dołączona errata wyjaśniająca, że Spryt=Pomysłowość.
Na stronie www w dziale Runebound zostanie to także wyjaśnione.
Za błąd można tylko przeprosić. |
|
|
|
 |
Fugazi [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007
|
|
|
| Ja tak dla pewnosci chcialem zapytac - z ta pomyslowoscia to tylko jest niedopatrzenie w instrukcji czy na wszystkich kartach w dodatkach zamiast testow sprytu sa testy pomyslowosci? |
|
|
|
 |
|
|