|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Czarny Faraon coraz bliżej... |
Autor |
Wiadomość |
duchU [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010
|
|
|
8janek8 napisał/a: | Z problemów o których piszecie, jedyna sprawa, która mogła być zawalona z naszej strony przy Faraonie to karta ze złą odmianą o której wspominał Serafin, dlatego czekam na info o którą kartę chodzi i wymierzenie karty chłosty lub pochłonięcia
Reszta problemów podejrzewam, że leży po stronie drukarni :/
|
Ciekawe czy jest uwzględnione to, o czym swego czasu pisałem:
duchU napisał/a: | Jedna z kart obszarów, która wchodzi w skład dodatku "Klątwa Mrocznego Faraona" ma treść:
Loża Srebrnego Świtu
The lights go out; you hear chanting and feel a knife at your throat. You may:
1) Flee. Lose 1 Stamina and move to the street.
2) Allow them to cast their ritual upon you. Lose 2 Stamina, but take the Visions card and gain 1 Clue token.
3) Attempt to take control of the ritual with a Lore (-1) check. If you pass, the Lodge offers you a Silver Twilight Membership.
Opcja nr 3 powinna zawierać dodatkowo zdanie: "If you fail, lose 3 stamina and all your spells, then move to the street."
Być może jest to zawarte w jakiejś erracie, ale w razie czego wolę o tym wspomnieć. |
Mając na uwadze SIŁĘ Klątwy, obstawiam, że nie |
|
|
|
 |
beern [Usunięty]
|
|
|
|
Mam pytanie - jaką umowę ma Galakta (lub inny podmiot zlecający wydruk) z "drukarnią chińską"? Dla mnie jest jasne, że drukarnia dostaje pliki z materiałem do druku. Ich zadaniem jest sprawdzenie poprawności kolorystyki, a także obszaru nanoszenia farby na drukowany arkusz.
Nie wierzę, że Chińczycy zmieniają zawartość plików z materiałem do druku na etapie drukowania bo to by było idiotyczne.
Reasumując drukują to co dostali według wytycznych.
Pytam o umowę bo jeśli drukarnia popełniła błąd w wydruku to Wydawca zgłasza reklamację i drukarnia drukuje materiał jeszcze raz (w całości lub w części). W życiu nie słyszałem, żeby ktoś kto zleca wydruk i otrzymał go wadliwie wykonanego (np: problem z nasyceniem barw, złe cięcie arkuszy czy też przesunięcia barw w druku itp) powiedział ok, może następnym razem się uda??
Jeśli zawiniła drukarnia - to niech drukuje na własny koszt jeszcze raz.
Szczerze to nie jestem osobą, która się zawsze czegoś czepia. Muszę jednak przyznać, że większość kupionych gier od Galakty ma jakieś mniejsze lub większe błędy i nadal taka tendencja się utrzymuje co nie jest dobrą prognozą na przyszłość. Życzę Galakcie wszystkiego dobrego ale PR i kontrola jakości jest do poprawy.
Pozdrawiam Wydawcę i Wszystkich Fanów Planszówek |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
|
|
|
DuchU, i tu o dziwo małe zaskoczenie. Tyle udało nam się wydrzeć temu fatum |
|
|
|
 |
duchU [Usunięty]
|
|
|
|
Wreszcie jakaś pozytywna wiadomość |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
8janek8 napisał/a: | Z problemów o których piszecie, jedyna sprawa, która mogła być zawalona z naszej strony przy Faraonie to karta ze złą odmianą o której wspominał Serafin, dlatego czekam na info o którą kartę chodzi i wymierzenie karty chłosty lub pochłonięcia | Oj tam zaraz chłosta, w podstawce lepsze literówki się trafiały.
Jednak chodziło o kartę Eksponatów Naczynie Duszy
"Kiedy będziesz wydawał swoje trofea za potwory, traktuje je tak, jakby miały żywotność wyższą o 1."
Powinno być "tarktuj je" albo "traktujesz je"
A to obiecane skany dla ciekwaskich, jak różni się rozdzielczość grafik na grzbietach kart Badaczy, między dodatkiem a podstawką (większa wersja po kliknięciu)
 |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
|
|
|
Jak już pisałem, kwestia różnych koszulek w serki AH była poruszana w Rebel Timesie.
Czyli mamy o jedno "e" za dużo Oczywiście gnębią mnie takie "wpadki", ale ludzie którzy nie mieli do czynienia z angielską wersją mogą mi wierzyć: tam są zdecydowanie poważniejsze. A FFG to raczej kolos w porównaniu do polskiego wydawcy...
Dodatkowo porównajcie skale tego błędu do podstawki |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
Jedna drobna literówka to na pewno nie jest powód do rozpaczy. Ale nie braknie przez to literek "e" na następny dodatek? |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
|
|
|
eeeeeeeeeeeeeee, może nie. Ale na wszelki wypadek zrobie sobie tu mały magazyn: eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bedzie |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
Nie przejmujcie się, pewnie. Już jest lepiej. Może przy 10 dodatku, błędów będzie mniej... |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
Bryndzollo napisał/a: | Nie przejmujcie się, pewnie. Już jest lepiej. Może przy 10 dodatku, błędów będzie mniej... |
Nie wiedziałem, że jesteś aż takim optymistą. Osobiście bym powątpiewał nawet w ten 10 dodatek. Po co psuć coś, czyli robienie i pozostawianie błędów, skoro widać sprawiają one taką frajdę naszym użytkownikom? Jak je zlikwidujemy, to przecież nie będą mieli powodu do narzekania... |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
O jak to ładnie, że zaprezentowałeś Nam motto korektora |
|
|
|
 |
duchU [Usunięty]
|
|
|
|
Nemomon napisał/a: | Bryndzollo napisał/a: | Nie przejmujcie się, pewnie. Już jest lepiej. Może przy 10 dodatku, błędów będzie mniej... |
Nie wiedziałem, że jesteś aż takim optymistą. Osobiście bym powątpiewał nawet w ten 10 dodatek. Po co psuć coś, czyli robienie i pozostawianie błędów, skoro widać sprawiają one taką frajdę naszym użytkownikom? Jak je zlikwidujemy, to przecież nie będą mieli powodu do narzekania... |
Nie wiem czy w obecnej sytuacji sarkazm jest na miejscu. |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
Pewnie, Duchu ciesz się, że w ogóle było Ci dane Faraona zobaczyć. Bo inaczej Nenemon Cię zaraz zjedzie, że jesteś narzekacz i jak się nie podoba to idź do FFG. |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
|
|
|
Panowie, z całym szacunkiem, gdyby Sirafin nie zwrócił uwagi na tą odmianę, dwie ręce dałbym sobie uciąć, że praktycznie nikt by na to uwagi nie zwrócił. Czyżbyście znaleźli sobie nowe hobby...? |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
Ujmę to tak. Odcienie, mi są obojętne, literówki tak samo - logiczne, że się zdarzają. Nawet prof. Miodek raz zrobił błąd ortograficzny. Ale ta Feralna karta, ta z kropkami jest FATALNA. I to o nią toczę boje. |
|
|
|
 |
|
|