galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kiedy dodatki po polsku?
Autor Wiadomość
Lord Agrael
[Usunięty]

Wysłany: Nie 01 Lip, 2007   

A może jednak będzie ta przedsprzedaż...

Kvachu
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   

Już się nie mogę doczekać dodatków. Pomysł z dwoma zestawami (każdy po 49 zł) uważam za świetny i jak najbardziej opłacalny.

Ciekawi mnie tylko jedno, na zachodzie pojawiło się już mnóstwo dodatków karcianych (dużo więcej niż 6), oprócz tego wydano kilka DUŻYCH dodatków zawierających nową plansze itp. i stąd moje pytanie - czy Galakta planuje wydać jakieś inne dodatki? Dlaczego nie wydać od razu wszystkich jakie tylko się pojawiły na zachodzie (w tym te duże)?. Przecież fakty są takie że Runebound cieszy się dużym powodzeniem wśród polskich graczy o czym może świadczyć fakt że w tej chwili ciężko znależć w sklepach podstawke. Dlatego uważam że warto zainwestować w produkcję reszty dodatków.

Lord Agrael
[Usunięty]

Jeden duzy dodatek - Island of Dread, był już zapowiadany.
Mi się wydaje że po prostu potrzeba na to czasu. Najpierw trzeba kupic licencję a później to przetłumaczyć (a jak w każdym dodatku jest ponad 100 kart to trochę to czasu zajmuje :( ). Pozostaje jeszcze kwestia druku... Jakby to była gra komputerowa to Galakta pewnie juz dawno wydałaby większość dodatków, a z planszówką to tak łatwo nie pójdzie...

Ramontalonas
[Usunięty]

Poza tym nie można ze względów finansowych nastawiać się tylko na jedną grupę odbiorców - stąd różnego typu gry. Poza tym tak naprawdę jakby wydali wszystko na raz to po pierwsze mało kto by sobie na to pozwolił, a po drugie zrobiłby się przesyt bo ile można... :wink:
A tak raz na jakiś czas jest tak w sam raz.

Kvachu
[Usunięty]

Ramontalonas napisał/a:

A tak raz na jakiś czas jest tak w sam raz.

W sumie macie rację. Lepiej wydawać to co jakiś czas niż wszystko od razu :) Po krótkim namyśle sam stwierdziłem ze nie byłbym w stanie wykupić wszystkich dodatków za jednym zamachem. Cieszę się na myśl o Island of Dread, gdyby pojawiło się jeszcze w tym roku byłoby super :)
Galakta rządzi! Kocham ją! :lol:

Ajgor
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Lip, 2007   

Myślę że w dalszym ciągu brakuje ogromnej ilości zapaleńców (odbiorców), aby pozwolić sobie na tak rozległe wydania. Przyznam się że sam ponad rok temu na nowo odkryłem świat rozrywki analogowej i bardzo mnie to cieszy, zwłaszcza z powodu Córki i Żony. Mam wrażenie że z tymi grami jest bardzo trudny temat, a bo się za mało o nich mówi, a mało się mówi bo jest małe zainteresowanie i tak bez końca! Jako osoba zawodowo związana z sektorem IT, jestem zdania że gry planszowe są znacznie bardziej przydatne w kształtowaniu młodych charakterów od gier komputerowych a lubię sobie pograć, oj lubię te cRPG! Choć jak ostatnio zobaczyłem reklamę Osadników i Carcassonne na xbox-a, to natychmiast pomyślałem o Runebound w wersji PC, a że na brak komputerów i sporych LCD nie cierpię, bardzo mnie to zaciekawiło.

CubeX
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Lip, 2007   

D.Waszkiewicz napisał/a:
CuberX należysz do „sekty” pesymistów i osób wyznających zasadę „na pewno się nie uda” ? :)
Trochę więcej optymizmu.

Nie no, przepraszam wszystkich za sianie defetyzmu. Nie mogę się po prostu doczekać tych dodatków i stąd mój zły nastrój. Postaram się poprawić. To, że jestem cholernie niecierpliwy to jedna z moich nieodłącznych cech. Tak naprawdę pierońsko mnie cieszy to, co robi Galakta i jeśli tylko będzie przedsprzedaż, postaram się załapać na listę jak najwyżej.

Ajgor
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Lip, 2007   

I co tam? W piątek pomykamy z rodzinką na wczasy i bierzemy "Runebound". A tu nic, cisza. Mam dreszcze i złe przeczucia. Czuję jak mi poziom spada! Ogarnia mnie ciemność! :D

Lord Agrael
[Usunięty]

Wysłany: Wto 10 Lip, 2007   

Jeżeli nic nie wiadomo o tym kiedy wyjdą dodatki to może chociaż będzie można zobaczyć instrukcję w języku polskim :?:

Kvachu
[Usunięty]

Nareszcie :) Czy to wszystko oznacza że w następnym tygodniu będę mógł iść do Empiku i kupić te dwa wymarzone zestawy?

moonman
[Usunięty]

news na stronie głównej cieszy :D

ale chyba wynika z tego, że nie będzie przedsprzedaży (obym się mylił ;) )

Lord Agrael
[Usunięty]

Jupiii... :lol:

blood dwarf
[Usunięty]

Ciesze się że w końcu dodatki wychodzą. Ale spodobało mi się to oczekiwanie na nie, więc mam pytanie. kiedy następne ?? :)
Tak szczerze to wystarczy informacja czy jest coś takiego w planach. Podejrzewam że i tak chcecie najpierw sprawdzić jak się sprzedadzą te dodatki.
Pozdro all.

Ajgor
[Usunięty]

A ja w piątek odlatuję w miejsce gdzie nie będę miał dostępu do internetu i chciałem mieć możliwość zamówienia dodatków do piątku aby zapłacić i mieć je zaraz po powrocie! Co tam z tą przedsprzedażą? :D

D.W.
Galakta

Wysłany: Pią 20 Lip, 2007   

Dodatki pojawią się na początku sierpnia. Są juz praktycznie gotowe ale mamy czas wakacji. I musimy zrobić małą przerwę, aby nabrać sił...

Odpowiedz do tematu