|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Liczba kart w talii |
Czy używasz talii turniejowej (minimum 50 kart dla każdego gracza)? |
Zawsze (przestrzegam tej zasady i liczę karty) |
|
51% |
[ 24 ] |
Staram się (może się zdarzyć, że nie mam minimum 50 kart, nie jest to wymóg konieczny do gry) |
|
19% |
[ 9 ] |
Czasami (zależnie od okoliczności, nastawienia, rogrywanej przygody/ inne powody) |
|
10% |
[ 5 ] |
Nie wiem (nie liczę kart) |
|
14% |
[ 7 ] |
Nie (niepotrzebnie utrudnia to grę i/lub zwiększa losowość/ inne powody) |
|
4% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 47 |
Wszystkich Głosów: 47 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
balint [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Lis, 2013
|
|
|
Kulgan napisał/a: |
Oj, widzę, że nie przeczytałeś uważnie dyskusji na tym forum. 30 kart - początek przygody z karcianką. 50 kart - gracze ogarniający już grę. W późniejszych dodatkach pudełkowych zostało już jasno napisane, że talia musi mieć 50 kart + Bohaterowie |
Chociaż takie postawienie sprawy ma dwie zauważalne słabości:
1. gracze nie mają obowiązku posiadać wszystkie dodatki, a ta sprawa jest poruszona w pudełku od Hobbita.
2. gracze nie mają obowiązku czytać niniejsze forum.
Ergo: dla wielu osób może to być nadal wiedza tajemna i ja to w pełni rozumiem.
Generalnie sprawa jest rozwiązana przez FFG bardzo nieprofesjonalnie. A Galakta stara się dotrzymać w tym zakresie kroku |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Lis, 2013
|
|
|
balint napisał/a: | Kulgan napisał/a: |
Oj, widzę, że nie przeczytałeś uważnie dyskusji na tym forum. 30 kart - początek przygody z karcianką. 50 kart - gracze ogarniający już grę. W późniejszych dodatkach pudełkowych zostało już jasno napisane, że talia musi mieć 50 kart + Bohaterowie |
Chociaż takie postawienie sprawy ma dwie zauważalne słabości:
1. gracze nie mają obowiązku posiadać wszystkie dodatki, a ta sprawa jest poruszona w pudełku od Hobbita.
2. gracze nie mają obowiązku czytać niniejsze forum.
Ergo: dla wielu osób może to być nadal wiedza tajemna i ja to w pełni rozumiem.
Generalnie sprawa jest rozwiązana przez FFG bardzo nieprofesjonalnie. A Galakta stara się dotrzymać w tym zakresie kroku |
Oj, balint, Ty znowu swoje
Słabości słabosciami, odpowiedzialność odpowiedzialnością, ale nie mieszajmy już w temacie liczby kart. Zostały one doprecyzowane później przez FFG i tego się trzymajmy, nie mieszając w głowach tym, którzy się tu zjawiają w celach poszukiwania odpowiedzi na nurtujące ich wątpliwości |
|
|
|
 |
|
|