galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Druga Edycja
Autor Wiadomość
Snowb
[Usunięty]

Wysłany: Pią 27 Kwi, 2012   

szukajcie a znajdziecie.....
http://www.przystangier.p...?id_product=361

Dzisiaj odebralem od kuriera sliczne nowe pudeleczko :) )) A pomyslec ze juz rozwazalem zakup od spekulantow na allegro ;)

siristru
[Usunięty]

Wysłany: Sro 09 Maj, 2012   

Faktycznie, gra rozeszła się jak ciepłe bułeczki - nie zdążyłem nabyć :/
W sklepach internetowych już jej nie sposób znaleźć...
Ceny w niektórych miejscach wystrzeliły w kosmos (widziałem miejsce gdzie egzemplarz gry kosztował 500 zł. tak!).

Czy Galakta planuje dodruk gry??? Może jednak? :)

Michal
[Usunięty]

Dodruk gry jest oczywiście planowany - tytuł powinien powrócić do sprzedaży w II połowie roku.

siristru
[Usunięty]

No to świetnie! Jak nie znajdę do tego czasu (pominę oferty naciągające cenę) to się zaopatrzę z dodruku :D

pato007
[Usunięty]

Biorąc pod uwagę popularność gry dodatki do niej są raczej tylko kwestią czasu :smile: Osobiście mam nadzieję, że do grudnia coś się w tej sprawie wydarzy :wink:

siristru
[Usunięty]

Heh, ale pograć to by się chciało teraz :D ;)

toszt
[Usunięty]

pato007 napisał/a:
Biorąc pod uwagę popularność gry dodatki do niej są raczej tylko kwestią czasu :smile: Osobiście mam nadzieję, że do grudnia coś się w tej sprawie wydarzy :wink:

Jest już jedna zapowiedź, ale strasznie lakoniczna

http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=3108

Jako Druk na życzenie, dostępny za kilka miesięcy, a dla wybrańców dostępny za 2 tygodnie w ramach Days of Ice and Fire 2012 weekend!. Poza tym jednym linkiem nic nie znalazłem innego, więc pozostaje czekać.

pato007
[Usunięty]

Co by to nie było, jeżeli tylko wyjdzie po polsku (a biorąc pod uwagę popularność podstawki Galakta chyba nie będzie miała wyboru i doda to do swojej oferty) to na pewno biorę :grin:

toszt
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Maj, 2012   

Witam,
czy ktoś z pracowników Galakty może podzielić się z nami, kiedy w przybliżeniu możemy się spodziewać dodatku do GoTa? Zakładam nieśmiało, że zostanie wydany po polsku. Po opiniach na bgg wygląda, że nowa rozgrywka wprowadza sporo zamieszania na mapie :)
Pozdrawiam

TERF
[Usunięty]

ktos moze przyblizyc szczegłóły tego dodatku mianowicie co w jego skład wchodzi itd?

DarkYoung
[Usunięty]

TERF napisał/a:
ktos moze przyblizyc szczegłóły tego dodatku mianowicie co w jego skład wchodzi itd?

http://boardgamegeek.com/...agons-expansion

Cytat:
A Dance with Dragons is the first expansion for A Game of Thrones: The Board Game (second edition). This exciting new scenario recasts the intrigues of the game in the time frame of A Dance with Dragons.

The expansion consists of forty-two alternate House cards and an alternate setup to reflect each House’s position in Westeros.

Czyli w sumie niewiele

toszt
[Usunięty]

DarkYoung napisał/a:
TERF napisał/a:

http://boardgamegeek.com/...agons-expansion

Cytat:
A Dance with Dragons is the first expansion for A Game of Thrones: The Board Game (second edition). This exciting new scenario recasts the intrigues of the game in the time frame of A Dance with Dragons.

The expansion consists of forty-two alternate House cards and an alternate setup to reflect each House’s position in Westeros.

Czyli w sumie niewiele

Po naszemu, mniej więcej to znaczy tyle, że: 42 nowe karty rodów i scenariusz gry na 6-ciu zakładający zupełnie inne rozstawienie początkowe, zgodnie z sytuacją w Westeros z Tańca ze Smokami (raczej początku książki niż końca).
Uwaga spoiler:
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

Shutt
[Usunięty]

Jestem okropnie ciekawy czy pokaże się Gryf.
W sumie przydałby się tez nowe wydarzenia, ale jak widać nie wpadli na to :(

toszt
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Jestem okropnie ciekawy czy pokaże się Gryf.

Na niego chyba za wcześnie, pewnie pojawi się w większym dodatku, który (pewnie) ukaże się w okolicach wydania nowej części...

Odpowiedz do tematu