galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 52 - Balanssssssssss
Autor Wiadomość
Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Nie 22 Cze, 2014   

Walder Frey [1] Każdy gracz (oprócz twojego przeciwnika), który wspiera twojego przeciwnika, musi zamiast tego udzielić wsparcia tobie.

Martin
[Usunięty]

Bitwa zaktualizowana, ruch Er'Prospa

Beez
[Usunięty]

Hmm wydaje mi sie ze i tak Gog wygrał, ale przelicze to wszystko jutro na spokojnie i wtedy podam marsz

EDIT:wszystkie statki wypływają z portu, proszę o zielonego.

Gog
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Cze, 2014   

chyba wygrałem, ale nie chce zapeszać, więc grajmy :>

Rold
[Usunięty]

Na pewno ten ruch mu nie pomoże wygrać :3
3 koniki na Sródziemie! Zostawiam żeton. Proszę o formalne wsparcie Er'prospa

Dowódca z uwzględnieniem wsparcia na pw :)

Rewolta
[Usunięty]

udzielam wsparcia figolowi

Beez
[Usunięty]

dowodca pw.

figol
[Usunięty]

Aeron Mokra Czupryna [0] wystarczy :smile:

Martin
[Usunięty]

Beez, mogłeś od razu napisać czy udzielasz wsparcia Arrynowi :p

Na fioletowych statkach płynął na Dziwne Morze Garlan Tyrell ale nic nie wskoral i musiał wrócić do portu. Rozpisze to ładnie po powrocie do domu.

czekamy na decyzje Er'prospa o wsparcie w bitwie o Śródziemie oraz na dowódcę spod znaku Placków

Kolejna bitwa o Dziwne Morze

Atakuje: Er'Prosp

-1 - Marsz
3 - Jednostki: 3 x statek
0 - Wsparcie: brak
4 - Dowódca: Ser Garlan Tyrell [2] [miecz][miecz]

4 - Łączna siła

Broni: Owoce Morza

0 - Obrona
1 - Jednostki: statek
4 - Wsparcie: statek +1 (Śledziowa Głębia), 2 x statek (Jak tu pięknie! - Kwiatuszek)
0 - Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.
Wyższa pozycja na torze lenników
Ostrze z Valyriańskiej Stali dostępne

5 - Łączna siła

Wygrywają Owoce Morza. Er'Prosp wraca do portu.
Ostatnio zmieniony przez Martin Pon 23 Cze, 2014, w całości zmieniany 3 razy  

Gog
[Usunięty]

napisalem post z pracy ;x ogolnie beez udzieli wsparcia arrynowi to rzucam roose piechur na lawende wieza na nagietek druga na hollywood rzucam stannisa wygram i z eddarem i z balonem

Mieciu
[Usunięty]

No to kończymy. :)

figol
[Usunięty]

szkoda że koniec, fajnie się tu grało
zasłużone zwycięstwo :grin: gratuluję

Gog
[Usunięty]

zapisuję sie jako pierwszy do kolejnej najlepsza mozliwa gra ever:) podzial morz itd super :)

figol
[Usunięty]

jak tylko uporam się z sesją to siadam i robię mapkę, nie wiem jeszcze dokładnie co, ale takie morza to będzie podstawa :smile:

draft też jest świetny, może też wykorzystam :smile:

Martin
[Usunięty]

Faktycznie, zgadzam się z tym, że Gog wygrywa tę grę. Trochę mnie ta ostatnia runda prawdę mówiąc dziwi, bo niewiele zrobiliście żeby mu przeszkodzić ;)

MAPA W CHWILI OBECNEJ

W takim razie pozwolę sobie na lekkie przyśpieszenie wydarzeń :) Zakładam, że Er'Prosp udziela wsparcia Arrynowi, bowiem w przeciwnym przypadku Gog wygrywa grę już w tym momencie. Arryn zagrywa Ramsaya, Gog Boltona - jednostki w Śródziemiu giną. Następnie zakładam, że Owoce Morza i Er'Prosp dążą do jak największej liczby zamków. Najodpowiedniejszym ruchem dla Owoców Morza jest marsz jednym rycerzem na Giergona, a drugim na Szlak Er'Prospów. W tym momencie jedynym zamkiem, który może zdobyć Er'Prosp jest Krewetka. Odbywa się to bez walki. Gdyby Owoce Morza ruszyły rycerza właśnie na Krewetkę, to Er'Prosp zdobyłby Szlak Er'Prospów, używając Jaime'ego i niszcząc czarnego rycerza, dlatego uważam to za gorszy ruch. Arryn swojego ruchu nie wykonuje, bo nie pozwala mu on zdobyć żadnego zamku. Gog w swoim ruchu kończy grę. Ostatecznie mapa wygląda następująco:

MAPA NA KONIEC GRY

Napiszcie, czy zgadzacie się z tym scenariuszem :) Generalnie niezależnie od tego i tak wygrywa Gog, ale chciałem pokazać końcowy układ sił, kiedy każdy dążył do jak najlepszej pozycji na koniec. Ciekawostka: każdy ma inną ilość zamków ;)

Jeśli nie macie uwag, co do tego co napisałem wcześniej, to proszę o wasz komentarz do gry, tzn. uwagi, opinie, co do samej wersji i gry i mojego prowadzenia :) Zarówno krytyczne, jak i pozytywne. Ja sam gratuluję z całego serca Gogowi, bo to była jego gra ;) Kto inny mógł wygrać Balansssssss? ;p Więcej komentarza postaram się napisać, kiedy przeczytam Wasze.

Gier na tej planszy nie zamierzam kontynuować. To był żart primaaprilisowy, który powstał w jeden wieczór i żartem pozostanie, chociaż to nie znaczy, że nie widzę w tej grze sensu. Sam bym chętnie w coś podobnego kiedyś zagrał :) Nie robię też żadnej nowej mapy, zgodnie z panującym obecnie trendem ;p Generalnie ograniczam swoją aktywność na forum.

edit: bardzo podobało mi się to w jaki sposób się nawzajem wyżynaliście ;p tym bardziej dziwi mnie wygrana Goga skoro ostatecznie kończy grę z tylko 4 jednostkami lądowymi

Odpowiedz do tematu