galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 59 - Pole gry
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Sie, 2014   

delikatnie oczywiste zmiany + kosmetyka i zagrajmy a nuie

czarnylord23
[Usunięty]

Dobra, to zmiany które wprowadziłem po #60, nikt z tutaj piszących nie oponował przeciwko nim (chyba że post Shutta uznać za sprzeciw ;) ):
http://i.imgur.com/lnUJsnX.jpg
Chociaż korci mnie by dać jedno wielkie Morze Letnie od Arbor przez Trzy Wieże po Słony Brzeg czy nawet Starfall, ale wymagałoby to zmian i po zachodzie i po wschodzie mapy, więc tak jak chce Shutt i Gog niech zostanie tak jak jest.
Do tego będą zmiany w kartach (uznałem, że prawie wszędzie było gdy się bronisz zmienię na gdy atakujesz, bo w końcu chodzi o to by atakować ;) ), do tego zmienię Renly'ego i jeszcze pomyślę nad Nedem i Rowanem.

figol
[Usunięty]

Czyli rozważasz 3 morza na południu? Od tego wyszedłem i potem dodałem to czwarte wielkie.

Karty jak najbardziej powinny zachęcać do bitew :smile:

czarnylord23
[Usunięty]

Myślałem, żeby z 4 mórz od Morza Zachodzącego Słońca przez Oba Morza Letnie do Wąskiego Morza zrobić 5 mórz. :D Ale to zbyt by nastawiło Tyrella na Lannistera, a zamek w Goldengrove i tak oddalił go od Martella.

Rold
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Sie, 2014   

czarnylord23 napisał/a:

No i teraz dylemat, robić te zmiany, czy nie. Bo ja już parę rzeczy na mapie zmieniłem, i przynajmniej jedną na pewno bym zmienił przed następną grą - połączył Fose Cailin z Straznicą nad Szarą Wodą. Jednocześnie zacząłem już kombinować z morzami wokół Tyrella i Martella i zamierzałem zrobić jakąś zmianę z Wąskim Morzem, a tutaj 2 głosy (Gog i Shutt) żeby na razie zostawić wszystko jak było. I trzeci Figol któremu wschód się spodobał i chce czegoś podobnego na południu (moim zdaniem to morze jest kiepskim pomysłem bo graniczy tylko z Arbor).

Ja się wypowiadać odnośnie zachodu nie będę, ale wschodnie morza są zrobione według mnie genialnie :3 Nie ma nic gorszego w grze na forum, gdzie aspekt dyplomacji odgrywa kluczową rolę, niż nudne pasywne morza (brak wpływu na wsparcia) :)

Od siebie dodam, że nie zaatakowałem Tyrella, bo w drugiej turze nie byłem w stanie :) tzn. później blokował mnie
Paxter Redwyne [2] – Jeśli bronisz się, wszystkie twoje Statki biorące udział w bitwie (w tym statki wspierające Tyrellów) posiadają bazową siłę równą 2, zamiast 1.

Jak dla mnie można z niego zrobić (1) a z Mace Tyrella albo Quentina zrobić (2).
Pexter nie jest przepakowany w DwD, ale tutaj już jest :)

Odpowiedz do tematu