|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
PBF 77 - Pole gry |
| Autor |
Wiadomość |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 01 Gru, 2014
|
|
|
East Slaver's Bay (marsz +1) -> ściągam bez efektu |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 01 Gru, 2014
|
|
|
| Czarny Jaszczur napisał/a: | East Slaver's Bay (marsz +1) -> ściągam bez efektu |
Oo ciekawe rzeczy się dzieją w tej rundzie, |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 02 Gru, 2014
|
|
|
| jak coś to czekam na ruch Greya |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
| Demon Road (marsz +0) -> zdjęty bez efektu |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
| East Ghiscar (marsz+1) ->> Ghozai, i tak oto wchodzimy w ostatnią serię marszy, |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Summer Cliffs (marsz +1*):
machina oblężnicza, rycerz, rycerz na Oros (dowódca na PW) |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
Yezzan Zo Qaggaz [0] Po bitwie możesz zamienić swoje karty na ręcę ze swoim stosem kart odrzuconych. Ta karta trafia na stos kart odrzuconych. wycofuję się na Ghiscar
to zostały 2 marsze, 2 walki, 1 zwycięzca ;] |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
| Triarch Malaquo Maegyr [2] Ta karta zyskuje jeden symbol czaszki za każdego Triarcha na Twoim stosie kart odrzuconych. |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
|
|
|
| levi napisał/a: | Yezzan Zo Qaggaz [0] Po bitwie możesz zamienić swoje karty na ręcę ze swoim stosem kart odrzuconych. Ta karta trafia na stos kart odrzuconych. wycofuję się na Ghiscar
to zostały 2 marsze, 2 walki, 1 zwycięzca ;] |
Korzystasz ze zdolności?
Kolej Targa. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Meeren (marsz -1) -> rycerz ; rycerz ; machina oblężnicza na Ghozai
Nie wiem dlaczego pokusiłeś się o ten zamek, nie jesteś w stanie ani go wybronić ani ponownie zdobyć. Używam Daenerys Targaryen i wygrywam 8:4 a gdybyś chciał mnie tutaj zaatakować to wybronię się Belwasem
Daenerys Targaryen [1] Cofnij kartę przeciwnika na jego rękę. W tej bitwie nie może on użyć żadnej karty rodu.
PS. Przy Oros pamiętajcie o wsparciu Greya, Yunkai z Jego pomocą mogło wygrać tą bitwę. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
| Czarny Jaszczur napisał/a: | Meeren (marsz -1) -> rycerz ; rycerz ; machina oblężnicza na Ghozai
Nie wiem dlaczego pokusiłeś się o ten zamek, nie jesteś w stanie ani go wybronić ani ponownie zdobyć. Używam Daenerys Targaryen i wygrywam 8:4 a gdybyś chciał mnie tutaj zaatakować to wybronię się Belwasem
Daenerys Targaryen [1] Cofnij kartę przeciwnika na jego rękę. W tej bitwie nie może on użyć żadnej karty rodu.
PS. Przy Oros pamiętajcie o wsparciu Greya, Yunkai z Jego pomocą mogło wygrać tą bitwę. |
W ogóle to dowódcy są nieaktualni w 1 poście
Przy założeniu, że Yunkai użył zdolności [0], to nie wiem jak byś miał się wybronić
A na Oros było 9:6, z moim dowódcą 11:6, więc nawet 3 wsparcia i karta 3 by nic nie dała. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Sardo guda, kręcił za plecami
No tak, zapomniałem o Ostrzu a dowódcy nie są aktualni co trochę utrudnia wyliczenia. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Czy tak wygląda obecna sytuacja z dowódcami?
| Cytat: | Targaryen
Ser Barristan Selmy [4] [miecz][wieża]
Daario Naharis [3] Jeśli karta “Daenerys Targaryen” znajduje się na Twoim stosie kart odrzuconych, ta karta zyskuje +1 do siły i symbol miecza.
Strong Belwas [2] Jeśli obszar objęty bitwą jest obszarem lądowym, siła wszystkich jednostek, Twoich oraz przeciwnika, również wspierających, spada do 0.
Grey Worm [2] [wieża]
Rakharo [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przejrzeć talię wszystkich kart Dothraki i jedną wybraną z nich położyć zakrytą na wierzchu, tasując wszystkie pozostałe.
Skahaz Mo Kandaq [0] Możesz odrzucić po jednym żetonie władzy za każdą jednostkę przeciwnika, biorącą udział w bitwie, by zredukować jej siłę do 0. Nie działa na machiny oblężnicze.
Yunkai (przy założeniu użytej "0")
Yurkhaz Zo Yunzak [4] Ta karta zyskuje +1 siły za każdy tor wpływów, na którym jesteś wyżej od przeciwnika.
Bloodbeard [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, ta karta zyskuje tyle symboli miecza, ile wynosiła Twoja przewaga siły bitewnej.
Brown Ben Plumm [2] [miecz][wieża]
Ghazdor Zo Ahlaq [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz wziąć na rękę kartę rodu użytą przez przeciwnika. Traktuj ją, jak własną do momentu użycia w bitwie, po którym wraca ona na stos zużytych kart swojego pierwotnego właściciela.
Perfumed Hero [1] Jeśli przegrasz tę bitwę, zyskujesz 2 żetony władzy
Girl General [1] [wieża]
Yezzan Zo Qaggaz [0] Po bitwie możesz zamienić swoje karty na ręcę ze swoim stosem kart odrzuconych. Ta karta trafia na stos kart odrzuconych.
Volantis
The Tattered Prince [4] [miecz][miecz]
Triarch Nyessos Vhassar [3] Ta karta zyskuje +1 do siły za każdego Triarcha na Twoim stosie kart odrzuconych.
Triarch Malaquo Maegyr [2] Ta karta zyskuje jeden symbol czaszki za każdego Triarcha na Twoim stosie kart odrzuconych.
Triarch Doniphos Paenymion [2] Ta karta zyskuje jeden symbol miecza oraz jeden symbol wieży za każdego Triarcha na Twoim stosie kart odrzuconych.
Caggo “The Corpsekiller” [1] [miecz][wieża]
Belicho Staegone [1] Jeśli bronisz się na obszarze morskim, siła wszystkich nie należących do Ciebie statków spada do 0.
Benerro [0] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót. |
|
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
|
|
|
Chwila, uaktualniam właśnie |
|
|
|
 |
lukiluk [Usunięty]
|
|
|
|
Uaktualniłem o:
1 bitwę na Oros Grey vs Yunkai, gdzie obaj wyrzucili swoje [4],
2 bitwę na Oros Volantis vs Yunkai, gdzie czerwony dał [2] z czaszką a Yunkai [0] - i nie wiem, czy użył zdolności, pewnie tak ale trzeba na niego poczekać.
3 bitwę na Ghozai, gdzie Targ rzucił Daenerys.
Czyli tak jak w poście Sardo, przy czym nie mam jeszcze decyzji Yunkai.
Czy coś pominąłem? |
|
|
|
 |
|
|
|