Gra o Tron PBF #21-Strach tnie głębiej niż miecze-Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 01 Cze, 2013
|
|
|
Bitwa na Highgarden:
Agresor: Tyrell
Marsz +0 z Three Towers: 2 Rycerzy;
Karta: Paxter Redwyne (4) – 1 x Wieża
Siła: 8
Obrońca: Baratheon
Obrona +2: 1 Rycerz;
Wsparcie z Reach: 1 Piechur
Karta: Allester Florent (3) – 1 x Miecz
Przewaga w Lennikach.
Siła: 8
Baratheon wygrywa bitwę. Tyrell musi się wycofać na Three Towers. |
Ostatnio zmieniony przez Medyk Nie 02 Cze, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 01 Cze, 2013
|
|
|
DLA BEKI wloze florenta:) |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 02 Cze, 2013
|
|
|
Pozostało:
>Baratheon
-------------------------------------
>Lannister
>Baratheon
------------------------------------
>Baratheon
Zatem czas na Ciebie Gogu |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
pisac juz 3 ruchy zeby grę skonczyc?:D piechur z crakclaw na harrenhall, konika na DS proszę:) dowódca na PW:) |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa w Harrenhal:
Agresor: Baratheon
Marsz +0 z Cracklow: 1 Piechur
Wsparcie +1 z Blackwater: 1 Piechur;
Karta: na PW
Siła: 3
Obrońca: Lannister
Obrona +2: 1 Rycerz;
Wsparcie +1 z Stoney Sept: 1 Piechur;
Karta: ??
Przewaga w Lennikach.
Może użyć tokenu Miecza.
Siła: 6
Czekamy na kartę Lannistera. |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | pisac juz 3 ruchy zeby grę skonczyc?:D piechur z crakclaw na harrenhall, konika na DS proszę:) dowódca na PW:) |
Wg mnie szans nie ma na kolejną rundę, ale to już do przemyśleń dla pozostałych graczy. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
To już zależy od Goga
Bo zarówno on jak i ja mogliśmy to dawno skończyć |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
ogolnie to plama -> tyrion, wsparcie z sea of dorne usunę, 3 statki na ESS STANNIS potem piechur na SE wieża i konik na Starfall selyse nawet jak zachowa red vipera jest 6-5 dla mnie dzieki za grę, dzięki dla GM'a Medyczku to najlepsza gra na forum jaka grałem(nie chodzi o wygrana, ale o system) poprzednia gra starkiem była równie dobra, daje taki powiew świeżości, jesli bedzie kolejna zgłaszam sie |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Pozamiatane, dziękuję
Dziękuję Medykowi, dobre prowadzenie i też się pisze na kolejną! |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
ja też gratuluję Gogowi.
Hołd Medykowi.
Piszę się na 100% na kolejną.
I 2 uwagi ode mnie:
Plan goga widziałem dawno, ale byłem przekonany, że Tyrell położy :5: na oldtown i wygra walkę o stolicę albo uniemożliwi gogowi taki atak. Byłem na wyjeździe, miałem smartfona i nie miałem siły na wszelkie pisanie PW w stylu "uważaj!!". Błąd, który wepchnął koronę na głowę jelenia.
Z dołu przepraszam za nieodpisywanie na PW, powód j.w. Te pw pewnie się już odpowiedzi nie doczekają.
Ciekawe, dlaczego gogowi się podobała ta wersja. Pewnie nie tylko jemu, mi również, od PBF 9 jeden z lepszych wariantów. Może dlatego, że była bardziej dynamiczna? Ale jeżeli o dynamikę chodzi (a przez dynamikę nie rozumiem tempa reakcji graczy ale ilość wydarzeń na mapie), to Panowie uwierzcie na słowo, to wciąż są rajdy terenowe w porównaniu z formułą 1, jaką jest wersja na której się wychowałem i którą bezskutecznie starałem się na forum zaszczepić (PBF15). |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
reszka ciesze sie ze wygralem bo gralem dla beki z 5-7 razy wlozylem karte na farta:) dalem sobie zabic wieze z shuttem :p i zamiast np zajac twoja stolice za darmo wolalem zniszczyć tyrella dla zabawy Nie koniecznie dynamiczniejsza tzn tez, chodzi raczej o nowe karty i brak uw z * gra była wyjatkowa:) |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Zatem pozostaje mi ogłosić:
Chwała Gogowi - Królowi Andalów, Rhoynar i Pierwszych Ludzi oraz Protektorowi Królestwa.
Niech rządzi sprawiedliwie
Dzięki wszystkim za grę. Miło mi słyszeć, że ta forma hybrydowa podobała się takim wyjadaczom Pod koniec gra trochę się ciągnęła między innymi przeze mnie, ale na uczelni wszedłem w "fazę egzaminacyjną" i bywało, że miałem momentami mniej czasu. Chwilowo przez wspomniane wyżej "problemy" nie planuje kolejnej edycji PBF'a, ale co się odwlecze to nie uciecze |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
gratulacje dla goga
dawno nie zagrałem tak beznadziejnej osobiście rozgrywki. Żałuję, że nie wjechałem w tej turze gogowi na morze z pomocą Martella, ale myślałem, że to podpucha (Wszak w prawie każdej grze gracie razem )
Baratheon zagrał bardzo dobrze, aczkolwiek mnie bardziej utkwił w pamięci sposób grania reszki - lannistera - gratulacje dla niego też
Ja niezmiernie czekam, aż ktoś poprowadzi pbf :
a) z gry na 7 osób używając nowego dodatku i nakładki
b) poprowadzenie pbfa z narracją tak jak było zrobione to przy bodaj 16 albo 18 (przyjemność jest najważniejsza)
c) na powtórke z tego systemu też narzekać nie będę.
To jeszcze podziękuję medykowi za prowadzenię i skończę tego posta:) |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013
|
|
|
Rowniez wielkie dzieki dla Medyka ktory posiada najczytelniejszy system prowadzenia pierwszego posta i ogół pracy wlozony w tego pbf'a.
co do mnie, nadal jestem slaby w tych nowosciach za ktore uwazam cos innego od 2giej edycji
chciałbym oczywiscie sie zglosic na kolejna odslone typu bardziej fun ;D |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Cze, 2013
|
|
|
Mam chwilkę czasu to i ja się odezwę.
Dzięki za grę Medyku, fajna odmiana Choć mi te karty rodów jakoś nie do końca wszystkie odpowiadają no ale nigdy nie będzie idealnie Miło zagrać urozmaicenie, milej by się grało jakbym sobie głupio nie zepsuł rozgrywki, ale to już mniej istotne.
Dzięki współgraczom i dzięki żeście w końcu skończyli ^^ |
|
|
|
 |
|